Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT: PSD vine cu soluții la incompetența liberalilor care au dat ordin de închidere a piețelor lăsând botoșănenii fără alimente proaspete și producătorii locali în faliment
Realitatea DorohoianăData 09.11.2020 - 15:16:06
Politic
Primarul municipiului Botoșani, social-democratul Cosmin Andrei împreună cu parlamentarii PSD Botoșani au inițiat discuții cu producătorii locali din piețele orașului pentru a găsi soluții la ordinul aberant prin care Guvernul Orban a decis închiderea spațiilor unde se vând legume, fructe, produse lactate, ouă, carne și pește.
DISTRIBUIE           

Având în vedere că Prefectura Botoșani nu le-a dat producătorilor botoșăneni niciun răspuns cu privire la situația lor după închiderea piețelor, am luat atitudine și le-am prezentat atât reprezentanților guvernului liberal, cât și fermierilor locali mai multe soluții prin care să îi salvăm de la faliment, iar producția acestora să nu fie aruncată la gunoi. La Piața Viilor am scos panourile de geamuri, o parte din comercianții Pieței Centrale vor fi transferați în Piața Primăverii, iar la Piața Mare, mesele din hala de legume vor fi scoase afară și urmează să amenajăm căsuțele de lemn pe care primăria le deține, în parcarea din piață. În schimb, zonele în care se vinde pește, carne, produse lactate și ouă vor fi închise de liberali pentru că nu pot fi scoși în stradă cu tot cu vitrinele frigorifice. Producătorii sunt pur și simplu disperați că în prag de iarnă și înainte de Sărbătorile de Crăciun sunt alungați și lăsați fără niciun venit”, a declarat primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Parlamentarul PSD Botoșani Lucian Trufin, secretar al Comisiei pentru Agricultură din Senatul României a anunțat astăzi că social-democrații vor repara, printr-o lege în regim de urgență, această uriașă nedreptate de închidere a zonelor agroalimentare cu produse locale, care se face atât producătorilor autohtoni, cât și milioanelor de români care se aprovizionează din piețe.

Liberalii au dat ordin să se închidă spațiile din piețe, care sunt prevăzute cu apă curentă, lăzi frigorifice pentru produsele perisabile, unde tarabele sunt igienizate periodic și asigură distanța între vânzător și cumpărător și au gonit producătorii locali să își vândă produsele pe stradă la grămadă în praf și mizerie! În schimb, mall-urile sau supermarketurile, rămân deschise. Așa știe Guvernul Orban să apere și să promoveze producția autohtonă, prin aruncarea în stradă a produselor românești și promovarea celor de import”, a arătat secretarul comisiei pentru Agricultură din Senat.

Primarul municipiului Botoșani a dat asigurări producătorilor locali și botoșănenilor care își fac cumpărăturile în piețele din oraș că nu se va lăsa până nu va găsi soluții pentru a rezolva această situație prin care cetățenii sunt privați de alimente sănătoase și naturale, iar fermierii sunt abandonați.

Botoșănenii și toți românii sunt astăzi în situația de a rămâne fără hrană proaspătă și sănătoasă, fără legume și fructe crescute de producătorii locali. Liberalii preferă să falimenteze fermierii noștri pentru a-și ține alegerile și a favoriza supermarketurile cu produse de import scumpe și artificiale.

Niciun botoșănean și niciun român nu mai poate avea încredere în Guvernul PNL care astăzi spune una și peste noapte se răzgândește și închide românii în case, ca să poată ei ține alegerile în liniște.

Într-un an de zile Guvernul Orban a pus la pământ toată agricultura românească. Liberalii au oprit zeci de programe care funcționau, au redus plățile pentru alte măsuri, au ignorat efectele secetei, au disimulat dialogul cu producătorii, iar acum au închis piețele! Guvernarea PNL înseamnă distrugerea totală a producției românești și favorizarea importurilor! Fermierii locali au ajuns în pragul disperării, s-au săturat de bătaia de joc a Guvernului la tot ce înseamnă produse românești. Guvernul PNL este mai periculos decât noul coronavirus. Nu ne amenință doar sănătatea, ci și siguranța locurilor de muncă, siguranța veniturilor familiei și siguranța alimentară”, a declarat Lucian Trufin.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-10.54 °C
Minim: -13.24 °C
Maxim: -7.22 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
2009
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
720
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
535
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
419
Tragedie la Văculești. Bărbat strivit de propria mașină
364
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
265
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
254
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
206
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
190
Percheziții domiciliare efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale
189
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord