Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT: PSD vine cu soluții la incompetența liberalilor care au dat ordin de închidere a piețelor lăsând botoșănenii fără alimente proaspete și producătorii locali în faliment
Realitatea DorohoianăData 09.11.2020 - 15:16:06
Politic
Primarul municipiului Botoșani, social-democratul Cosmin Andrei împreună cu parlamentarii PSD Botoșani au inițiat discuții cu producătorii locali din piețele orașului pentru a găsi soluții la ordinul aberant prin care Guvernul Orban a decis închiderea spațiilor unde se vând legume, fructe, produse lactate, ouă, carne și pește.
DISTRIBUIE           

Având în vedere că Prefectura Botoșani nu le-a dat producătorilor botoșăneni niciun răspuns cu privire la situația lor după închiderea piețelor, am luat atitudine și le-am prezentat atât reprezentanților guvernului liberal, cât și fermierilor locali mai multe soluții prin care să îi salvăm de la faliment, iar producția acestora să nu fie aruncată la gunoi. La Piața Viilor am scos panourile de geamuri, o parte din comercianții Pieței Centrale vor fi transferați în Piața Primăverii, iar la Piața Mare, mesele din hala de legume vor fi scoase afară și urmează să amenajăm căsuțele de lemn pe care primăria le deține, în parcarea din piață. În schimb, zonele în care se vinde pește, carne, produse lactate și ouă vor fi închise de liberali pentru că nu pot fi scoși în stradă cu tot cu vitrinele frigorifice. Producătorii sunt pur și simplu disperați că în prag de iarnă și înainte de Sărbătorile de Crăciun sunt alungați și lăsați fără niciun venit”, a declarat primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Parlamentarul PSD Botoșani Lucian Trufin, secretar al Comisiei pentru Agricultură din Senatul României a anunțat astăzi că social-democrații vor repara, printr-o lege în regim de urgență, această uriașă nedreptate de închidere a zonelor agroalimentare cu produse locale, care se face atât producătorilor autohtoni, cât și milioanelor de români care se aprovizionează din piețe.

Liberalii au dat ordin să se închidă spațiile din piețe, care sunt prevăzute cu apă curentă, lăzi frigorifice pentru produsele perisabile, unde tarabele sunt igienizate periodic și asigură distanța între vânzător și cumpărător și au gonit producătorii locali să își vândă produsele pe stradă la grămadă în praf și mizerie! În schimb, mall-urile sau supermarketurile, rămân deschise. Așa știe Guvernul Orban să apere și să promoveze producția autohtonă, prin aruncarea în stradă a produselor românești și promovarea celor de import”, a arătat secretarul comisiei pentru Agricultură din Senat.

Primarul municipiului Botoșani a dat asigurări producătorilor locali și botoșănenilor care își fac cumpărăturile în piețele din oraș că nu se va lăsa până nu va găsi soluții pentru a rezolva această situație prin care cetățenii sunt privați de alimente sănătoase și naturale, iar fermierii sunt abandonați.

Botoșănenii și toți românii sunt astăzi în situația de a rămâne fără hrană proaspătă și sănătoasă, fără legume și fructe crescute de producătorii locali. Liberalii preferă să falimenteze fermierii noștri pentru a-și ține alegerile și a favoriza supermarketurile cu produse de import scumpe și artificiale.

Niciun botoșănean și niciun român nu mai poate avea încredere în Guvernul PNL care astăzi spune una și peste noapte se răzgândește și închide românii în case, ca să poată ei ține alegerile în liniște.

Într-un an de zile Guvernul Orban a pus la pământ toată agricultura românească. Liberalii au oprit zeci de programe care funcționau, au redus plățile pentru alte măsuri, au ignorat efectele secetei, au disimulat dialogul cu producătorii, iar acum au închis piețele! Guvernarea PNL înseamnă distrugerea totală a producției românești și favorizarea importurilor! Fermierii locali au ajuns în pragul disperării, s-au săturat de bătaia de joc a Guvernului la tot ce înseamnă produse românești. Guvernul PNL este mai periculos decât noul coronavirus. Nu ne amenință doar sănătatea, ci și siguranța locurilor de muncă, siguranța veniturilor familiei și siguranța alimentară”, a declarat Lucian Trufin.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
FOTO - Femeile social democrate sunt alături de preșcolarii din mediul rural
Dan Șlincu: „Profesorii și angajații din învățământ au fost permanent umiliți de guvernanții Dreptei, fiind printre categoriile profesionale cel mai prost plătite!”
Deputat Costel Șoptică, PNL: „ Este una dintre cele mai bune măsuri pe care le-am luat”, referindu-se la adoptarea Legii consumatorului vulnerabil
Lucian Trufin: „Școala și drepturile elevilor botoșăneni tăiate de pe lista de priorități a PNL”
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
ALDE Botoșani - Mistreții distrug munca agricultorilor botoșăneni și nimeni nu ia măsuri pentru a stopa acest lucru!
Comunicat USR PLUS Botoșani: Florin Cîțu a înșelat votanții PNL și USR PLUS
Roxana Țurcanu: „Din păcate, s-a ajuns la o politizare excesivă a unităților de învățământ din județul Botoșani!”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Posibil Burniță
6.55 °C
Minim: 6.28 °C
Maxim: 14.55 °C
Cele mai citite
ALERTĂ! Frați minori din Pomârla dați dispăruți
2228
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
605
Rezultat excepțional pentru micii fotbaliști ai „ACS Juniorul Dorohoi”. Au câștigat trofeul turneului ”Cupa Academicienilor„ de la Năsăud, în fața echipelor din Ardeal - FOTO&VIDEO
538
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
506
Botoșăneancă prinsă băută la volan, în Dorohoi. Avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
460
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
420
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
360
420 de posturi vacante scoase la concurs, prin încadrare directă, la nivelul Poliției de Frontieră Române
328
Zilele Municipiului Dorohoi 2021, sărbătoare în umbra pandemiei
321
Sărbătoare la Mihăileni, odată cu întoarcearea acasă a lui Mugurel Semciuc. Interviu cu vicecampionul olimpic
301
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Mesaj de condoleanțe – Consiliul Județean Botoșani
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord