Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Comunicat: PSD la guvernare va readuce școlile la viață, va proteja elevii și cadrele didactice, asigurând acces egal și neîngrădit la educație
Realitatea DorohoianăData 03.12.2020 - 17:07:48
Politic
PSD va lua măsuri, din prima zi de guvernare, pentru protejarea elevilor și a profesorilor, astfel încât să redeschidă școlile, asigurând acces la educație tuturor copiilor, indiferent că locuiesc în mediul rural sau urban.
DISTRIBUIE           

Școlile trebuie să redevină instituții ale educației și formării copiilor noștri, nu muzee, care să fie deschise doar în zilele de alegeri pentru interesele electorale ale partidelor care se află pentru o anumită perioadă la putere. Pentru mine și pentru toți colegii care candidează din partea PSD Botoșani pentru un loc în Parlamentul României, educația nu se negociază, atâta vreme cât ea reprezintă piatra de temelie a fiecărui individ și fiecărei națiuni. Succesul pe care Iohannis l-a urat elevilor, a căror educație a compromis-o prin decizia guvernului său de a închide școlile – în  timp ce în întreaga Europă au rămas deschise – este o imensă bătaie de joc, o sfidare cinică a tuturor familiilor și a părinților din România. Această situație dezastruoasă, care lasă o întreagă generație de tineri fără acces la educație reală și competentă, trebuie să înceteze după 6 decembrie, după ce PSD va ajunge la guvernare”, a declarat Ciprian Manolache, candidat PSD Botoșani pentru Parlament, profesor de limba și literatura română la Liceul Pedagogic „N. Iorga” Botoșani, fost inspector școlar de specialitate și membru al Uniunii Scriitorilor din România.

PSD este singurul partid care are soluții viabile și imediate pentru asigurarea accesului echitabil la educație, pentru susținerea capitalului uman din sistem, pentru modernizarea arhitecturii curriculare și pentru eficientizarea unităților de învățământ, printr-o susținută colaborare între cadre didactice, elevi și părinți.

Specialiștii PSD în domeniul educației, alături de reprezentanții sindicatelor, asociaților de elevi și părinți, au elaborat zeci de programe, gândite să refacă din temelii sistemul românesc de învățământ, prin: digitalizarea materialelor didactice și conectarea la internet a școlilor; finanțarea amenajării sau construirii de creșe și unități after-school; aducerea la zi a infrastructurii școlare și garantarea siguranței în școli; implementarea de noi tipuri de burse pentru elevi; asigurarea demnității cadrelor didactice, odată cu majorarea salariilor și finanțarea activităților de pregătire a acestora. Educația face diferenţa între un om complet și unul incomplet. Un om poate fi independent, poate lua decizii majore singur, în cunoștință de cauză, poate emite judecăți de valoare, numai dacă are în spate o educație solidă.  Realitatea ne demonstrează că nu banii, nu poziția socială, ci educația este cea care ne formează și ne șlefuiește toată viața”, a completat profesorul botoșănean Ciprian Manolache.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
-9.49 °C
Minim: -10.33 °C
Maxim: -6.4 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
1958
Protest fără precedent al polițiștilor botoșăneni. Acuzații grave la adresa șefilor
1807
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
797
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
677
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
476
DOROHOI – Patru cazuri noi de infectare. Vezi rata de incidență
430
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
398
Tragedie la Văculești. Bărbat strivit de propria mașină
331
Apel către populația care se încadrează în etapa a II-a a vaccinării anti-Covid
284
Comunicat - Dan Șlincu, deputat PSD: „Guvernarea PNL trebuie să aloce fonduri pentru asfaltarea DN 29A Dorohoi-Suceava”
246
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord