Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT: 10.000 de măști și dezinfectant pentru mai multe școli din municipiul și județul Botoșani, donate de PSD în lipsa materialelor sanitare de la Guvernul Orban
Realitatea DorohoianăData 27.08.2020 - 12:07:15
Politic
Candidații PSD pentru președinția Consiliului Județean și primăria municipiului Botoșani, Doina Federovici și Cosmin Andrei împreună cu europarlamentarul Victor Negrescu și cu parlamentarii social-democrați și membrii Organizației Județene au donat ieri 10.000 de măști de protecție și dezinfectant pentru elevii și profesorii de la mai multe școli din Botoșani pentru începerea anului școlar.
DISTRIBUIE           

Ne-am ținut de cuvânt. Așa cum am promis am început să donăm măști și dezinfectant pentru școlile din Botoșani. Au fost donate de PSD Botoșani 10.000 de măști și doze cu dezinfectant pentru Școala Gimnazială Elena Rareș și Școala Numărul 10 cu clasele I-VIII din municipiul Botoșani, pentru Școlile Gimnaziale din Rădăuți Prut, Bălușeni, Stăuceni, Gorbănești, Curtești și pentru Liceul Tehnologic Coțușca. Profesorii și elevii botoșănenii nu trebuie să aștepte mila Guvernului reprezentat pe plan local de Cătălin Flutur, Costel Șoptică și Cristian Achiței pentru a fi protejați de COVID. PSD Botoșani este alături de toate cadrele didactice și de toți copiii din Botoșani care vor începe școala pe 14 septembrie atât prin asigurarea de materiale sanitare, cât și prin voturile din Parlament pentru dublarea alocațiilor și majorarea salariilor cadrelor didactice. Sănătatea profesorilor și a elevilor nu contează pentru guvernul Orban. Așa știe PNL să guverneze și la București și la Botoșani.

Liberalii știu să asigure bani pentru furtul generalizat, pentru tunurile prietenilor politici, dar nu sunt capabili ori nu vor să asigure resursele necesare pentru achiziția și distribuția de măști gratuite pentru profesori și elevi și nici pentru măsurile de protecție sanitară din școli. Autoritățile locale, alături de profesori și părinți au fost lăsate de izbeliște de Guvernul Orban, să se descurce de unele singure în lupta cu pandemia de COVID. Toată presiunea sanitară și financiară a fost transferată de Guvernul PNL către primăriile și familiile din comunitățile locale.

România Educată a lui Klaus Iohannis va deveni România contaminată!

Cadrele didactice care nu au primit nici măști, nici majorarea salarială prevăzută de lege de la 1 septembrie și nici sporuri la salarii, deși se expun riscurilor, deși li s-au promis aceste sporuri, vor fi expuse îmbolnăvirii cu Sars-Cov-2, mai mult chiar decât medicii din linia întâi.

Vor fi mulți copii care vor merge la școală fără mască. Sau care vor purta o mască inutilă toată ziua, pentru că, între timp, s-a umezit și s-a umplut de microbi. Vor fi zilnic numeroși copii, care vor pleca de acasă cu mască și se vor întoarce fără mască. Pentru că, între timp, masca s-a rupt. Acest joc de-a „uite masca, nu e masca” nu are cum să nu facă victime. De aceea guvernul Orban trebuie să plece. Este nevoie de un guvern responsabil care să găsească soluții la toate aceste probleme și să conducă România în această perioadă de criză.

Doina Federovici și Cosmin Andrei, candidații PSD pentru Consiliul Județean și primăria municipiului Botoșani au în programele lor pentru următorii 4 ani soluții și măsuri concrete pentru modernizarea și dotarea sălilor de clase cu echipamente didactice inovative, creșterea accesului la sănătate pentru toți copiii, fără niciun fel de discriminare și programe dedicate pentru protejarea sănătății preșcolarilor și elevilor. Sănătatea și educația copiilor din Botoșani sunt prioritățile candidaților social-democrați.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Comunicat - Dan Șlincu, deputat PSD: „Guvernarea PNL trebuie să aloce fonduri pentru asfaltarea DN 29A Dorohoi-Suceava”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
-8.42 °C
Minim: -10.29 °C
Maxim: -6.4 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
1945
Protest fără precedent al polițiștilor botoșăneni. Acuzații grave la adresa șefilor
1807
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
794
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
664
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
470
DOROHOI – Patru cazuri noi de infectare. Vezi rata de incidență
419
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
398
Tragedie la Văculești. Bărbat strivit de propria mașină
328
Apel către populația care se încadrează în etapa a II-a a vaccinării anti-Covid
282
Comunicat - Dan Șlincu, deputat PSD: „Guvernarea PNL trebuie să aloce fonduri pentru asfaltarea DN 29A Dorohoi-Suceava”
246
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord