Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Comunicat - Proiectul USR a devenit lege, curțile școlilor vor fi deschise și după program!
Realitatea DorohoianăData 23.12.2021 - 13:59:43
Politic
Proiectul USR "Fără lacăte pe curtea școlii/Curtea școlii aparține copiilor și după program" a fost adoptată și în Camera Deputaților cu 257 de voturi pentru, trei abțineri și un singur vot împotrivă. Proiectul devenit lege obligă toate instituțiile de învățământ preuniversitar să asigure accesul liber copiilor pe terenurile de sport după orele de program ale instituțiilor.
DISTRIBUIE           

Legea nou adoptată aproape în unanimitate este un succes și pentru consilierii locali USR care de mai multe luni se chinuiau să implementeze aceste măsuri la nivelul municipiului Botoșani printr-o Hotărâre a Consiliului Local inițiată și votată alături de consilieri de la toate partidele reprezentate. Deși votată, hotărârea nu a putut fi pusă în practică până acum datorită unor blocaje din partea Prefecturii Botoșani.

USR Botoșani va pune la dispoziția școlilor din municipiu și din județ un model de regulament astfel încât, legea să fie aplicată cât mai repede posibil. Instituțiile de învățământ preuniversitar au la dispoziție 180 de zile pentru a concepe un regulament de utilizare a bazei materiale sportive.

„Este o inițiativă importantă pentru noi, mai ales că vorbim de sănătatea copiilor. Am depus toate eforturile să rezolvăm problema la nivel local dar am urmărit cu interes și parcursul proiectului de lege. În octombrie a fost aprobat în Senat, iar marți a fost adoptat prin votul din Camera Deputaților. Situația e împărțită în țară. Sunt localități unde politicienii au susținut acest demers și copiii fac deja mișcare în curtea școlii, sunt însă și localități care se află în situații asemănătoare cu a noastră. Piedici puse de unii actori politici din motive pe care eu unul nu le pot concepe. Faptul că parlamentari de la toate partidele au susținut proiectul USR e o veste extraordinară. Pot spune că e un foarte frumos cadou de Crăciun pentru copiii din toată țara. În cel mai scurt timp posibil, vom trimite tuturor școlilor un model de regulament pentru a le ușura munca și le vom solicita să ne spună când vor pune legea în aplicare. Vom face tot ce ține de noi ca școlile să nu întindă la maxim termenul.” a declarat Marcel Gheorghiță, consilierul USR, principalul inițiator al proiectul din Consiliul Local.


Sursa: Comunicat USR Botoșani


 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: „Odată cu intrarea PSD la guvernare, Autostrada Moldovei-A7, începe să prindă contur”
Alexandra Huțu: „Astăzi a fost aprobat Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”
Prioritățile parlamentarilor PSD Botoșani în noua sesiune legislativă: creșterea veniturilor populației, susținerea companiilor românești și reglementarea pieței energiei
Deputatul Alexandra Huțu: „Susținem în continuare dezvoltarea tuturor comunităților locale din Botoșani în ceea ce privește utilitățile de bază pentru botoșăneni”
Deputat Dan Șlincu - Programele susținute de PSD și suplimentarea fondurilor pentru Anghel Saligny au generat 76 de proiecte pentru modernizarea drumurilor din 60 de localități din Botoșani
Alexandra Huțu: „Președintele Administrației Fondului pentru Mediu va efectua vineri o vizită de lucru la Botoșani”
USR acordă CONSULTANŢĂ BOTOŞĂNENILOR INTERESAŢI de finanţarea proiectelor din societatea civilă şi reclamă ilegalităţi în procedura Primăriei Botoşani
OFSD Botoșani alături de copiii din Răuseni - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
8.7 °C
Minim: 8.43 °C
Maxim: 21.56 °C
Cele mai citite
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
1673
Primarul Alexandrescu a semnat la București contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Dorohoi
488
Două persoane spitalizate în această seară în urma unui accident rutier - FOTO
459
EXERCIȚIU: Intervenție la un accident rutier cu 14 victime - FOTOGALERIE
420
O nouă investiție la Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Grădiniței nr. 8
409
Bărbat din Broscăuți prins conducând fără a deține permis de conducere
334
Prins cu viteză peste limita legală, la Cucorăni
316
Tânăr spitalizat după ce s-a răsturnat cu mașina!
277
VIDEO&FOTO - Tânăr din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru viol și tâlhărie calificată
271
Armă deținută ilegal, ridicată de către polițiști
258
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ÎNCHIRIEZ ÎN DOROHOI
Primăria Dorohoi - Anunț privind scutirea majorărilor de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică
DOROHOI - Anunț privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță!
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord