Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Comunicat - Florin Ţurcanu, vicepreşedinte ALDE Botoşani: „Treziți-vă fraților, pentru a salva economia românească pentru că este o mare problemă la nivelul României și la nivelul județului Botoșani”
Realitatea DorohoianăData 29.04.2020 - 14:31:54
Politic
Dacă am ratat startul în lupta împotriva Coronavirusului trebuie să fim siguri că nu ratăm startul la repornirea economiei.
DISTRIBUIE           

Am observat cu toții că cei de la conducerea țării nu se grăbesc să vină cu soluții pentru salvarea antreprenorilor români, pe fiecare domeniu de activitate în parte așa cum ar fi fost normal, de aceea sperăm ca măcar la nivelul județului Botoșani, cei cu factori de decizie să vină în sprijinul oamenilor de afaceri botoșăneni.

        ”Imediat se fac două luni de zile de când este această stare de urgență și am așteptat în fiecare zi, așa cum așteaptă toți românii care au investit în România, cu capital românesc, cu afaceri în țara noastră, să vedem acest Guvern că într-adevăr vine cu niște soluții clare, concrete și corecte. Timpul a trecut și au fost doar discuții, ședințe de Guvern și promisiuni. Ne punem în pielea unui om care a investit de după Revoluție încoace și are foarte mulți angajați, ne gândim ce poți face concret dacă ai o afacere în România și această situație te-a afectat, ori ai fost obligat să închizi, ori ți-au scăzut vânzările mai mult de jumătate”, a declarat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

       Un lucru este cert, avem nevoie de măsuri concrete pentru a salva economia românească, începând de la agricultură, producție, prestări servicii, comerț și tot ce ține de buna funcționare a României. Iar aceste măsuri nu pot avea un impact pozitiv decât dacă sunt consultați specialiștii în domeniul economiei, care să vină cu soluții în sprijinul antreprenorilor.

         În prezent, singura soluție găsită de Guvern este șomajul tehnic, însemnând 75% din salariul anajatului, însă în opinia noastră aceasta este doar o soluție de avarie întrucât oamenii nu se pot descurca pe termen lung cu acest șomaj tehnic, mai mult decât atât nici nu s-au plătit acești bani tuturor firmelor.

          ”Dragilor, care guvernați România, gândiți-vă la toți oamenii care au investit în România și în județul Botoșani, situația este dificilă și delicată. Coborâți din mașinile și din costumele pe care le aveți, pentru că salariile sunt foarte bune în ceea ce vă privește , aveți salarii cumulate și până la 10.000 euro, un parlamentar și de aici mergem la reprezenții Guvernului și directorilor care au salarii peste 10.000 de lei net și vedeți realitatea. Treziți-vă fraților, pentru a salva economia românească pentru că este o mare problemă la nivelul României și la nivelul județului Botoșani”, a adăugat vicepreședintele ALDE Botoșani.

          ALDE împreună cu PSD și Pro România a depus un proiect de lege în Parlament ce cuprinde o serie de facilități fiscale, amânare și reeșalonare de plăți acordate companiilor și angajaților acestora. Respectivul proiect propune amânarea plății CAS pentru angajatori pe o perioadă de 3 luni și posibilitatea ca persoanele fizice să poată cere amânarea de la plată a serviciilor de utilități (apa, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV), iar parlamentarii PNL s-au opus vehement acestor măsuri, contestând legea la Curtea Constituțională.

          De asemenea, ALDE susține și conceptul de „muncă flexibilă” , adică oamenii să muncească patru ore și să fie plătiți de către firme, iar pentru celelalte patru ore să primească șomaj tehnic.

 

                                                            Biroul de presă,

                                                            ALDE Botoșani

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Viceprimarul Lucian Topalagă către copiii dorohoieni, de 1 Iunie: “Să nu uitați că toți cei din jurul vostru vă sunt alături cu dragostea lor pentru voi”
Comunicat ALDE - Ziua Copilului, reprezintă Ziua Rușinii pentru actualul Guvern!
Comunicat PMP - Dorohoi, încremenit în trista istorie pesedistă
Comunicat - ALDE Botoșani susține menținerea subvențiilor în agricultură
Comunicat ALDE Botoşani - Irigațiile sunt colacul de salvare pentru agricultorii botoșăneni! - VIDEO
Comunicat ALDE Botoşani - Opriți nedreptatea de la Nova Apaserv Botoșani! Stopați supraîncărcarea facturilor la apă!
Comunicat ALDE Botoşani - Trezirea la realitate, dragi aleși locali! E timpul pentru a mai face mai mult pentru cetățenii cărora le-ați cerut votul!
Comunicat ALDE Botoşani - Opriti circul pe bani publici!
Vremea în DOROHOI
Senin
8.87 °C
Minim: 6.91 °C
Maxim: 21.48 °C
Cele mai citite
Managerul Spitalului Municipal Dorohoi A DEMISIONAT în urma presiunilor
1596
Simona Elena, poliţista de frontieră din Dorohoi, onorată de superiori pentru activitatea umanitară desfăşurată
940
Viceprimarul Lucian Topalagă către copiii dorohoieni, de 1 Iunie: “Să nu uitați că toți cei din jurul vostru vă sunt alături cu dragostea lor pentru voi”
844
Dorohoian cu simţ civic. A predat poliţiei un portofel cu bani şi acte
737
Primar Dorin Alexandrescu - UN ULTIM DREPT LA REPLICĂ
523
DOROHOI - Angajaţii primăriei, în frunte cu primarul Alexandrescu, se vor supune termoscanării la intrarea în instituţie
483
Bucurie pentru micii fotbalişti de la ACS Juniorul Dorohoi. De la 1 iunie pot relua antrenamentele
420
DOROHOI - Locuitorii din zona gării şi autogării nu vor avea apă la robinete timp de câteva ore, joi, 4 mai
403
Primarul Alexandrescu nu doreşte să comenteze demisia managerului spitalului
397
Femeie prinsă la furat în supermarket
373
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ ANGAJARE
ANUNŢ ANGAJARE - SC PALAS PRODUCTIV SRL angajează muncitori calificați și necalificați în construcții
Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 4
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 3
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord