Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Comemorarea unui an de la trecerea la cele veșnice a domnului Ghiorghi Rotaru, administrator al S.C. Nordic Romar SRL și ctitor principal al bisericii Dealu Mare
Realitatea DorohoianăData 11.01.2020 - 03:31:16
Local
Georghi Rotaru
În zorii zilei de 13 ianuarie 2019, înconjurat de dragostea și rugăciunea familiei, s-a mutat la cele veșnice Domnul Ghiorghi Rotaru, după o grea suferință cauzată de o boală necruțatoare.
DISTRIBUIE           

Vestea plecării sale din lumea aceasta la viața cea nemuritoare a adus multă tristețe, în special, familiei, dar și celor care l-au cunoscut: colegi, prieteni, colaboratori, angajați, fiind prețuit pentru calitățile sufletești deosebite dovedite de-a lungul vieții și activității sale. Astfel, serile de priveghi și, mai ales, ziua înmormântării au adunat mulți cunoscuți și apropiați care au dorit să aducă un ultim omagiu unui om care a reușit, prin multă muncă și bună chibzuială, să ducă la împlinire multe proiecte care au contribuit la dezvoltarea vieții economice și sociale a municipiului Dorohoi.

Slujba de inmormantare, săvârșită de un sobor de preoți, a avut loc pe data de 16 ianuarie la biserica “Sfântul Ilie” din localitatea Dealu Mare. La sfârșitul slujbei, P.C. Preot Protopop Ciurciun Stelian , în calitate de delegat al IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a transmis un cuvânt de mângâiere familiei îndurerate și credincioșilor prezenti, din care redăm cîteva fragmente:

“Privind la faptele sale, vedem cum domnul Ghioghi Rotaru s-a străduit de-a lungul vieții sale să înmulțească talanții pe care i-a dăruit Dumnezeu. A întemeiat o societate comercială la scurtă vreme după Revoluție, fiind unul dintre primii investitori din zona Dorohoiului în domeniul producției de mobilă. Pe lângă alte frumoase realizări, a căutat ca din rodul muncii sale să aducă bucurie și lumină semenilor săi…

Dar cea mai important lucrare a domnului Rotaru este, fără îndoială, implicarea sa în construirea bisericii cu hramul “Sfântul Ilie”- Dealu Mare, Dorohoi, al cărui ctitor principal a fost, precum și a ansamblului parohial. Aceasta arată dragostea sa față de Biserică și față de Dumnezeu. Zidirea unei biserici este cea mai important lucrare a unui om, întrucât în acest loc sfânt se săvârșește Sfânta Jertfă – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, și se aduc rugăciuni lui Dumnezeu, iar ctitorii sunt pomeniți necontenit la sfintele slujbe”.

În calitate de ctitor principal bisericii Dealu Mare și al ansamblului parohial, domnul Ghiorghi Rotaru a fost înmormântat  în curtea bisericii, de care s-a legat sufletește și pe care a slujit-o cu multă credință și devotament  în ultimii ani de viață. De atunci, lumina candelei veghează, prin grija celor dragi, mormântul domnului Rotaru, ca o mărturie a prețuirii și a neuitării.

Domnul Ghiorghi Rotaru a lăsat în urmă un nume bun și un exemplu de urmat. Acum, la împlinirea unui an de la mutarea sa la cele cerești și netrecătoare, Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să îl ocrotească întru taina iubirii Sale și să îi ierte păcatele pe care, ca orice om, le va fi săvârșit în această viață.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

(pr. Apetrei Ionuț-Ștefan , Parohia “Sfântul Ilie”- Dealu Mare)

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Pompierii botoşăneni la ora bilanţului: 11% mai multe misiuni în 2019
DOROHOI - Incendiu violent la o casă de pe strada slt. Sorin Dumitraş. Un bărbat şi cinci copii transportaţi la spital
Dorohoianul Cristian Cucoreanu declarat nevinovat. “Mă voi strădui ca turnătorii din acest dosar, care au pus pe piste false organele statului, să răspundă!”
Jandarmii botoşăneni prezenţi la manifestările prilejuite de sărbătorirea Unirii Principatelor Române
Două incendii de vegetație uscată, în mai puțin de o oră
“FACEȚI UN DAR PENTRU SEMINAR!”. Conducerea Seminarului Teologic din Dorohoi solicită sprijin financiar de la populaţie pentru un proiect de anvergură - FOTOGALERIE
Bilanţul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani pentru anul 2019
Grefierii din cadrul Judecătoriei şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, s-au alăturat protestului colegilor din întreaga ţară
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-2.65 °C
Minim: -4.04 °C
Maxim: 7.1 °C
Cele mai citite
“FACEȚI UN DAR PENTRU SEMINAR!”. Conducerea Seminarului Teologic din Dorohoi solicită sprijin financiar de la populaţie pentru un proiect de anvergură - FOTOGALERIE
1737
Fostă vedetă a fotbalului dorohoian, antrenor la ACS Juniorul Dorohoi
1363
Dorohoianul Cristian Cucoreanu declarat nevinovat. “Mă voi strădui ca turnătorii din acest dosar, care au pus pe piste false organele statului, să răspundă!”
848
DOROHOI - Primarul Alexandrescu a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru construcţia a două noi grădiniţe
574
Carte a profesorului de istorie Gică Manole, lansată în cadru universitar la Iaşi
283
Accident rutier la Leorda din cauza unei neacordări de prioritate
187
DOROHOI - Ofertă de locuri de muncă aproape inexistentă în municipiu!
180
Accident rutier grav la Darabani. Șoferul a fost arestat
177
DOROHOI – Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită cu Te Deum, simpozion internaţional şi depuneri de coroane. Manifestări decalate cu o zi
174
Piraţii auto în vizorul poliţiştilor
157
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DOROHOI: Anunţ DAS
Mesaj de condoleanţe, din partea PSD Botoşani, adresat deputatului Răzvan Rotaru la decesul tatălui
Peste 350 de locuri de muncă oferite de AJOFM Botoşani, la început de an
Nu mai există drumuri judeţene blocate, anunţă Consiliul Judeţean
PRIMĂRIA DOROHOI – ANUNŢ LICITAŢIE
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord