Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Comemorarea unui an de la trecerea la cele veșnice a domnului Ghiorghi Rotaru, administrator al S.C. Nordic Romar SRL și ctitor principal al bisericii Dealu Mare
Realitatea DorohoianăData 11.01.2020 - 03:31:16
Local
Georghi Rotaru
În zorii zilei de 13 ianuarie 2019, înconjurat de dragostea și rugăciunea familiei, s-a mutat la cele veșnice Domnul Ghiorghi Rotaru, după o grea suferință cauzată de o boală necruțatoare.
DISTRIBUIE           

Vestea plecării sale din lumea aceasta la viața cea nemuritoare a adus multă tristețe, în special, familiei, dar și celor care l-au cunoscut: colegi, prieteni, colaboratori, angajați, fiind prețuit pentru calitățile sufletești deosebite dovedite de-a lungul vieții și activității sale. Astfel, serile de priveghi și, mai ales, ziua înmormântării au adunat mulți cunoscuți și apropiați care au dorit să aducă un ultim omagiu unui om care a reușit, prin multă muncă și bună chibzuială, să ducă la împlinire multe proiecte care au contribuit la dezvoltarea vieții economice și sociale a municipiului Dorohoi.

Slujba de inmormantare, săvârșită de un sobor de preoți, a avut loc pe data de 16 ianuarie la biserica “Sfântul Ilie” din localitatea Dealu Mare. La sfârșitul slujbei, P.C. Preot Protopop Ciurciun Stelian , în calitate de delegat al IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a transmis un cuvânt de mângâiere familiei îndurerate și credincioșilor prezenti, din care redăm cîteva fragmente:

“Privind la faptele sale, vedem cum domnul Ghioghi Rotaru s-a străduit de-a lungul vieții sale să înmulțească talanții pe care i-a dăruit Dumnezeu. A întemeiat o societate comercială la scurtă vreme după Revoluție, fiind unul dintre primii investitori din zona Dorohoiului în domeniul producției de mobilă. Pe lângă alte frumoase realizări, a căutat ca din rodul muncii sale să aducă bucurie și lumină semenilor săi…

Dar cea mai important lucrare a domnului Rotaru este, fără îndoială, implicarea sa în construirea bisericii cu hramul “Sfântul Ilie”- Dealu Mare, Dorohoi, al cărui ctitor principal a fost, precum și a ansamblului parohial. Aceasta arată dragostea sa față de Biserică și față de Dumnezeu. Zidirea unei biserici este cea mai important lucrare a unui om, întrucât în acest loc sfânt se săvârșește Sfânta Jertfă – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, și se aduc rugăciuni lui Dumnezeu, iar ctitorii sunt pomeniți necontenit la sfintele slujbe”.

În calitate de ctitor principal bisericii Dealu Mare și al ansamblului parohial, domnul Ghiorghi Rotaru a fost înmormântat  în curtea bisericii, de care s-a legat sufletește și pe care a slujit-o cu multă credință și devotament  în ultimii ani de viață. De atunci, lumina candelei veghează, prin grija celor dragi, mormântul domnului Rotaru, ca o mărturie a prețuirii și a neuitării.

Domnul Ghiorghi Rotaru a lăsat în urmă un nume bun și un exemplu de urmat. Acum, la împlinirea unui an de la mutarea sa la cele cerești și netrecătoare, Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să îl ocrotească întru taina iubirii Sale și să îi ierte păcatele pe care, ca orice om, le va fi săvârșit în această viață.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

(pr. Apetrei Ionuț-Ștefan , Parohia “Sfântul Ilie”- Dealu Mare)

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Jandarm botoşănean recompensat de U.S. Army
DOROHOI – Furnizarea apei întreruptă pe o stradă din municipiu
UPDATE - Localităţi din judeţ rămase în beznă din cauza vijeliilor
DOROHOI - Campanie de informare și educaţie sanitară în cartierul Drochia
Poliţiştii botoşăneni alături de elevi în Ziua siguranței pe internet
FOTOGALERIE - „Un cămin sigur pentru copilul tău”– 10 sfaturi utile pentru părinți!
Comunicat: Studenţi ai Academiei de Poliţie în stagiu la Botoşani
Bărbat plecat în străinătate, dat dispărut de familie. Acum este căutat de poliţie
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
1.22 °C
Minim: -3.26 °C
Maxim: 11.67 °C
Cele mai citite
Urmărire în noapte pe străzile Dorohoiului. Şoferul s-a ales cu dosar penal
381
Suspiciune de coronavirus la o pacientă din Spitalul de Urgenţă Suceava
273
Penultimul veteran de război din Dorohoi a fost condus pe ultimul drum, cu Garda de Onoare
265
Cătălin Ivan (ADN): Sistemul judiciar din România este capturat din nou la Cotroceni, iar românilor li se servește „butaforia anticipatelor“ în vreme ce lui Iohannis i se clasează dosarele
213
Expoziţie de obiecte tradiţionale şi păpuşi, la Biblioteca municipală Dorohoi
206
UPDATE - Localităţi din judeţ rămase în beznă din cauza vijeliilor
166
Mort de beat, a intrat cu maşina în zidul unei case şi a vrut să fugă de la locul faptei
152
Mesaj de condoleanţe din partea PSD Botoşani
150
Accident rutier provocat de un dorohoian
144
DOROHOI – Furnizarea apei întreruptă pe o stradă din municipiu
135
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Mesaj de condoleanţe din partea PSD Botoşani
ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă aferente lunii ianuarie 2020
ANUNȚ - A fost stabilit calendarul comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale pentru anul 2020
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu
DOROHOI – Locuinţe pentru tinerii specialişti. Vezi documentele necesare
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord