Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Comemorarea unui an de la trecerea la cele veșnice a domnului Ghiorghi Rotaru, administrator al S.C. Nordic Romar SRL și ctitor principal al bisericii Dealu Mare
Realitatea DorohoianăData 11.01.2020 - 03:31:16
Local
Georghi Rotaru
În zorii zilei de 13 ianuarie 2019, înconjurat de dragostea și rugăciunea familiei, s-a mutat la cele veșnice Domnul Ghiorghi Rotaru, după o grea suferință cauzată de o boală necruțatoare.
DISTRIBUIE           

Vestea plecării sale din lumea aceasta la viața cea nemuritoare a adus multă tristețe, în special, familiei, dar și celor care l-au cunoscut: colegi, prieteni, colaboratori, angajați, fiind prețuit pentru calitățile sufletești deosebite dovedite de-a lungul vieții și activității sale. Astfel, serile de priveghi și, mai ales, ziua înmormântării au adunat mulți cunoscuți și apropiați care au dorit să aducă un ultim omagiu unui om care a reușit, prin multă muncă și bună chibzuială, să ducă la împlinire multe proiecte care au contribuit la dezvoltarea vieții economice și sociale a municipiului Dorohoi.

Slujba de inmormantare, săvârșită de un sobor de preoți, a avut loc pe data de 16 ianuarie la biserica “Sfântul Ilie” din localitatea Dealu Mare. La sfârșitul slujbei, P.C. Preot Protopop Ciurciun Stelian , în calitate de delegat al IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a transmis un cuvânt de mângâiere familiei îndurerate și credincioșilor prezenti, din care redăm cîteva fragmente:

“Privind la faptele sale, vedem cum domnul Ghioghi Rotaru s-a străduit de-a lungul vieții sale să înmulțească talanții pe care i-a dăruit Dumnezeu. A întemeiat o societate comercială la scurtă vreme după Revoluție, fiind unul dintre primii investitori din zona Dorohoiului în domeniul producției de mobilă. Pe lângă alte frumoase realizări, a căutat ca din rodul muncii sale să aducă bucurie și lumină semenilor săi…

Dar cea mai important lucrare a domnului Rotaru este, fără îndoială, implicarea sa în construirea bisericii cu hramul “Sfântul Ilie”- Dealu Mare, Dorohoi, al cărui ctitor principal a fost, precum și a ansamblului parohial. Aceasta arată dragostea sa față de Biserică și față de Dumnezeu. Zidirea unei biserici este cea mai important lucrare a unui om, întrucât în acest loc sfânt se săvârșește Sfânta Jertfă – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, și se aduc rugăciuni lui Dumnezeu, iar ctitorii sunt pomeniți necontenit la sfintele slujbe”.

În calitate de ctitor principal bisericii Dealu Mare și al ansamblului parohial, domnul Ghiorghi Rotaru a fost înmormântat  în curtea bisericii, de care s-a legat sufletește și pe care a slujit-o cu multă credință și devotament  în ultimii ani de viață. De atunci, lumina candelei veghează, prin grija celor dragi, mormântul domnului Rotaru, ca o mărturie a prețuirii și a neuitării.

Domnul Ghiorghi Rotaru a lăsat în urmă un nume bun și un exemplu de urmat. Acum, la împlinirea unui an de la mutarea sa la cele cerești și netrecătoare, Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să îl ocrotească întru taina iubirii Sale și să îi ierte păcatele pe care, ca orice om, le va fi săvârșit în această viață.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

(pr. Apetrei Ionuț-Ștefan , Parohia “Sfântul Ilie”- Dealu Mare)

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Fetiţă ajunsă la spitalul din Dorohoi în urma unui accident cu bicicleta
Accident de muncă pe un şantier, în apropiere de Dorohoi
Bătrân dus acasă de jandarmii dorohoieni
Botoșănean găsit mort în apartament
Controale intensificate pentru prevenirea răspândirii COVID 19
Tânăra dată dispărută ieri a fost găsită
Minoră dispărută. Este căutată de familie şi poliţie
Dorohoi - Ceremonie în Cimitirul evreiesc dedicată comemorării victimelor pogromului
Vremea în DOROHOI
Senin
27.85 °C
Minim: 13.65 °C
Maxim: 29.66 °C
Cele mai citite
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
3144
MESAJ DE CONDOLEANŢE
1484
ANUNŢ ANGAJARE
1463
Fetiţă ajunsă la spitalul din Dorohoi în urma unui accident cu bicicleta
1461
Dorohoi - Ceremonie în Cimitirul evreiesc dedicată comemorării victimelor pogromului
1279
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
1204
DOROHOI - A fost decisă lista celor care vor primi o locuinţă de serviciu. Contestaţiile se pot face în termen de şapte zile lucrătoare, începând de mâine
638
Acțiune a polițiștilor în Piaţa Centrală
583
Peste 38000 de locuitori ai judeţului vor primi pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 din fondul de ajutor european
337
Botoșănean găsit mort în apartament
296
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ ANGAJARE
MESAJ DE CONDOLEANŢE
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord