Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Ciprian Manolache, profesor, candidat PSD pentru Parlament: „Premierul Orban a inaugurat sediul de campanie al PNL București, dar nicio școală sau grădiniță nouă”
Realitatea DorohoianăData 17.11.2020 - 13:32:27
Politic
Ciprian Manolache, profesor de limba și literatura română la Liceul Pedagogic 'Nicolae Iorga" Botoșani și fost inspector de specialitate, cu o experiență de peste 20 de ani la catedră a anunțat astăzi că PSD a pregătit programul de guvernare pentru educație care are ca principal deziderat accesul echitabil la educație pentru toți copiii.
DISTRIBUIE           

"Asigurarea unui acces echitabil la educație în viziunea PSD înseamnă dezvoltarea unui program național de educație timpurie, angajament pentru educație incluzivă, școli inteligente pentru copii inteligenți prin digitalizarea resurselor educaționale, conectarea școlilor la mediul online, dotarea elevilor cu laptop-uri conectate la internet, program național pentru infrastructura și siguranța unităților de învățământ, modernizarea arhitecturii curriculare în raport cu cerințele actuale ale pieței muncii și susținerea capitalului uman din educație prin respectarea majorărilor salariale pentru toate cadrele didactice. Prioritatea mea în Parlamentul României o reprezintă egalizarea șanselor de acces pentru toate nivelurile învățământului”, a declarat Ciprian Manolache.

PSD vrea să revină la guvernare după 6 decembrie, pentru a pune capăt experimentelor la care au fost supuși elevii, profesorii și părinții de către Guvernul Orban în ultimul an de zile.

Premierul Orban a inaugurat sediul de campanie al PNL București, dar nicio școală sau grădiniță nouă într-un an de guvernare, iar toate unitățile de învățământ sunt închise pentru elevi. Campania electorală este mai importantă pentru PNL decât educația copiilor noștri.  Acest lucru se întâmplă doar în țara noastră, nu și în Germania, Franța sau Anglia. Comisia Europeană a confirmat că apelurile PSD pentru redeschiderea școlilor au fost justificate și că încăpățânarea Guvernului Orban de închide toate școlile din România riscă să compromită total educația elevilor și să agraveze inegalitățile sociale dintre elevii din țara noastră. Este o palmă usturătoare pe care Comisia Europeană i-o dă lui Ludovic Orban, care a generalizat închiderea tuturor școlilor din România, chiar în ziua în care Organizația Mondială a Sănătății Europa recomanda statelor Uniunii Europene să nu închidă școli pentru a nu risca să aibă „o generație fără educație din cauza coronavirusului.

Directorul OMS în Europa, Hans Kluge declara pe 5 noiembrie: „Trebuie să ţinem şcolile deschise până la capăt pentru că nu ne putem permite o generaţie pierdută din cauza COVID-19.”

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat: Ziua de 24 ianuarie, sărbătorită de PSD Botoșani
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Posibil Burniță
6.77 °C
Minim: -1.61 °C
Maxim: 7.07 °C
Cele mai citite
Mica Unire sărbătorită, la Dorohoi, în avans - VIDEO&FOTOGALERIE
757
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
754
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
523
VIDEO - Bărbat amendat drastic de către jandarmi după ce a aruncat pe câmp o mare cantitate de deșeuri menajere
364
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
329
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
294
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
266
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
262
Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Dorohoi – VIDEO &FOTOGALERIE
223
Acțiuni ale polițiștilor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS COV 2
180
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord