Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
(P) Ciprian Ignătescu, candidatul AUR pentru Primăria Dorohoi, a identificat mai multe lipsuri ale actualei administrații! - FOTO
Realitatea DorohoianăData 02.06.2024 - 15:42:10
Politic
Ciprian Ignătescu (centru), candidat pentru funcția de primar al municipiului Dorohoi
După conferința de presă de ieri, țin să punctez câteva minusuri grosolane ale administrației dorohoiene în domenii importante, cum ar fi:
DISTRIBUIE           

Sănătate

Lipsa unei farmacii de gardă, deși multinaționalele pro-vaccinare sunt omniprezente, alături de multe firme locale.

Lipsa unui cabinet stomatologic, în același regim de gardă prin rotație, deși sunt pline listele alianței comasate de candidați cu patalama din breasla stomatologilor.

 

Investiții și reabilitare urbanistică

Despre echilibrarea bugetului local, prin investiții sustenabile, după puterea economică și financiară a orașului, prin atragerea fondurilor europene și guvernamentale aferente, în special pentru zonele defavorizate, putem afla din sumele exorbitante plătite de administrație firmelor de consultanță, cu precădere celor de la Piatra-Neamț, pentru cosmetizarea romanțioasă a biografiei etilice a viceprimarului.

Încurajarea clară și palpabilă a posibilor investitori, prin crearea de facilități fiscale, punerea la dispoziție a terenurilor necesare construirii spațiilor de producție și depozitare, pentru crearea unei reale piețe a muncii, în încercarea de a opri exodul tinerilor către occident și a repatrierii multora din cei plecați.

Vă mai ofer câteva probleme care induc insomnii trăitorilor urbei sacrificate de dragul slugilor Ciolacului.

Realizarea de investiții, cu rost și care în timp să funcționeze, prin autofinanțare din activitatea acestora. De exemplu patinoarul artificial, închis de 4 ani, în loc de aducerea de închirieri private de la firme „de casă” și montarea acestora în plin centrul orașului, perturbând circulația rutieră, pietonală și bulversând activitatea firmelor de transport tip taxi sau maxi-taxi. Piscina municipală acoperită, închisă mai mult de 70 % din perioada de la inaugurare, din motive tehnice, cauzate de recepționarea lucrărilor, clientelar, pe interese meschine, iar în perioada funcționării dată aproape gratuit unor instructori pe baza de carnet de partid psd, fără accesul publicului larg, plătitor, care ar duce la compensarea cheltuielilor majore necesare funcționării acesteia.

Realizarea unor oportunități egale, similare cu capacitatea de lucru a fiecărui antreprenor în domeniul construcțiilor și nu concentrarea intregului areal lucrativ din domeniu doar in mâinile unei singure societăți indiferent cât de prietenoasa ar fi aceasta societate cu autoritățile locale. De exemplu Școala 8, care trebuia finalizată până în septembrie 2023, nu este nici acum macar 1/2 terminată, copiii fiind aglomerați în 3-4 schimburi la alte unități de invățământ.

De altfel, alături de caricaturile „famigliei liberaloide” populația orașului este consternată de asfaltarea stahanovistă, doar din considerente electorale.

Un moș mai hâtru, îmi povestea că, prin anii 1995-2000, sub altă conducere pesedistă de jalnică amintire, strada, pe atunci C.D.GHEREA, purta denumirea de B-dul VASILE GHERASIM. Acum, strada Spiru Haret, este rebotezată de dorohoieni drept B-dul DORIN ALEXANDRESCU!

Vocile anti PSD, spun că legăturile la canalizări nu le-au mai făcut, deci, asfaltul va dura exact cât va fi necesar ca monstruasa coaliție pesedisto-liberală să piardă alegerile.

Executarea lucrărilor de infrastructură, în timp optim,pentru a scurta pe cât posibil disconfortul creat cetațenilor. Un exemplu total negativ este reabilitarea străzii Spiru Haret ce implinește acum un mandate (4 ani) și care a exasperat intrega populație a Dorohoiului.

Lipsa apei menajere și potabile, de robinet sau de Nova APA SERV !

Aici trebuie să recunoaștem că nu este doar „meritul” administrației locale actuale. Tot mai mulți dorohoieni vorbesc cu dușmănie vădită despre implicarea subversivă a imperatorul șef al cohortelor liberale, scăpatul jalnic de „B”-ul fotbalistic, acest EL SACO al tuturor contoarelor de apa! Care, prin „locoteneții” săi corupți, „înșurubați” la falimentara societate, lasă un oraș fără lichidul vital, pentru propășirea electorală a ginerelui BLUE—MASON!

Negocierea unor măsuri cu privire la activitatea societății de Apa si Canal, disconfortul creat de interminabilele pene de alimentare cu apă devenind unul din cele mai mari motive de nemulțumire ale populației dorohoiene.

Amenajarea spațiului comercial denumit bazar, care de zeci de ani desfășoară activități în spații insalubre, deficiente fizic si moral, cât și asanarea spațiului fostului Obor, acum depozit de deșeuri pentru mereu UNICA FIRMA DE CONSTRUCȚII.

Crearea obligatorie a unui spațiu legal, corect, pentru depozitatea deșeurilor din demolări, construcții. Acum, mulțumită incapacității bahice a viceprimarului fiind imposibil acest lucru au fost necesare intervenții în localitățile limitrofe.

Reglemetarea civilizată și de bun simț privitor la activitatea cimitirelor, unde sunt bănuieli de nereguli și interese particulare protejate de administrația locală, în dauna și contra intereselor cetățenilor dorohoieni.

 

Traficul, siguranța cetățeanului și spațiile verzi

Realizarea unui acord decent, între populație și autoritățile locale cu privire la zonele de parcare aflate pe raza municipiului, cu precădere cele din zonele centrale, unde poliția locală nu are alt obiect de activitate decât urmarirea și amendarea celor care parcheaza, fie și pentru câteva minute in zona comercială a orașului.

Realizarea unui acord cu autoritățile competente, (poliție, poliție locală, jandarmerie) privind siguranța seniorilor și copiilor urbei,dar și a întregii populații față de haosul și vacarmul creat de unii conaționali, cu precădere in zonele centrale dar și comerciale ale Dorohoiului.

Executarea unor lucrări punctuale, în diferite zone ale orașului.

Reabilitarea spațiilor de pietoni din plin centrul orașului, Str. Dimitrie Pompeiu, unde pentru a circula este o adevarată aventură.

Semnalizarea corectă și utilă a traficului. Mereu vedem tir-uri care blochează traficul din imposibilitatea de a ințelege sensurile de circulație, ocolire, etc.

Realizarea unor traversări pietonale semaforizate obligatorii, în zona trecerii de pietoni dintre sens giratoriu mare și Podul Botoșanilor, in fața noului corp de clădire a Liceului Ghica, în fața școlii 5 Spiru Haret și pe bulevard în zona Școlii 7. În orele de vârf, acest oraș cochet și frumos riscă să devină practic blocat din lipsa unor reglementări de gospodărire și bun simț.

În cartierul Dumbrava Roșie pe langă locurile de parcare promise de vreo 3 ani încoace este absolut necesar un spațiu de joacă pentru copii. În cartierul Olinescu e indicată extirparea boscheților care nu mai arată a gard viu și a zonelor adiacente blocurilor de locuit.

Asanarea spațiilor cu excedent de vegetație cum ar fi zona râurilor Jijia și Buhai, a Parcului Brazi și dealtfel a întregii zone a municipiului unde cum mi-au spus zeci de dorohoieni, inginera etern pensionabilă nu este capabilă să ducă niciodată la final lupta cu firul de iarbă.

Încetarea mutilării voluntare a arborilor de pe teritoriul Dorohoiului de către același personaj pensionabil.

Realizarea unui proiect, cu precădere in zona centrală, pentru construirea unui complex de parcări: zona garajelor dintre strada Ghica și strada A.I Cuza.

 

Taxe și impozite

Eficientizarea încasărilor la taxe și impozite prin comprimarea orelor de plată de la 8 la 6 ore pe zi, dar cu 4 casieri. Nu cu 2, din care unul lipsește mereu, cum este în momentul de față.

 

Educație și cultură

Suplimentarea microbuzelor școlare si presiune maximă pe unica firma constructoare pentru finalizarea lucrărilor la instituțiile de invățământ.

Acordarea de facilități legale asociațiilor și organizațiilor care muncesc pentru educație, sport, credință, cultură.

Acordarea unor indemnizații de merit tuturor elevilor care finalizeaza anii de studii cu media 10 și a celor care reprezintă Dorohoiul cu success pe podium la concursurile naționale si internaționale, in cuantum de valoare a cel puțin 500 de euro, pentru fiecare performant în parte.

Așadar, particip la aceste alegeri pentru a schimba alianța de tip cooperativa pesedisto-liberală, care îngenunchează orașul de peste 30 ani.

Lupt în aceste alegeri, pentru a promova oameni care nu sunt abonați la banul statului, la mica sau marea corupție admistrativă, la interminabila și bolnăvicioasa birocrație.

Așa să-mi ajute Dumnezeu!

 

Ciprian IGNĂTESCU, candidat pentru funcția de Primar al Municipiului Dorohoi

(Comandat de Alianța pentru Unirea Românilor – filiala Botoșani, Cod Mandatar Financiar 21240330)

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Primarul Dorin Alexandrescu mulțumește dorohoienilor - „Fãrã implicarea dumneavoastră ORAŞUL REALIZÃRILOR, nu ar fi prins contur!”
Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului a votat pentru „schimbarea cinstită a Dorohoiului” - FOTO
Corneliu Tărnăuceanu, candidatul AUR pentru conducerea primăriei Șendriceni: „Am votat pentru o necesară schimbare la nivelul conducerii administrației”
Valeriu Iftime, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean și-a întrerupt campania electorală
Doina Federovici: „Cosmin Andrei și Lucian Trufin sunt singurii care pot accelera dezvoltarea municipiului și județului Botoșani împreună cu echipa PSD de consilieri municipali și județeni” - VIDEO
(P) Fără precedent. Cătălin Silegeanu – AUR - își pune fabrica în joc ca garanție a respectării promisiunilor
(P) Comisia Europeană a alocat fonduri europene pentru unități medicale mobile de genul celei propuse de Lucian Trufin pentru Botoșani - VIDEO
(P) Candidații de la PSD și AUR au semnat Pactul pentru continuitatea proiectelor cu finanțare europeană. Candidatul PNL a refuzat public să-l semneze
Sondaj
Cele mai citite
Camion încărcat cu gunoi răsturnat pe o stradă din Dorohoi
2825
Șef de partid dintr-o comună de lângă Dorohoi cercetat pentru infracțiuni economice
1570
Copaci doborâți de vânt, cabluri electrice rupte, un acoperiș smuls, sunt câteva dintre situațiile generate de fenomenele meteo de astăzi - FOTOGALERIE
1367
Corneliu Tărnăuceanu, candidatul AUR pentru conducerea primăriei Șendriceni: „Am votat pentru o necesară schimbare la nivelul conducerii administrației”
1150
Eroii neamului comemorați astăzi de către dorohoieni - VIDEO&FOTOGALERIE
1002
Explozie urmată de incendiu în municipiul Botoșani. Șapte persoane au fost rănite. A fost activat Planul Roșu de intervenție - FOTO&VIDEO
878
DOROHOI - Colegiul Național „Grigore Ghica”: Festivitatea absolvenților clasei a XII-a - FOTO
747
Primarul Dorin Alexandrescu mulțumește dorohoienilor - „Fãrã implicarea dumneavoastră ORAŞUL REALIZÃRILOR, nu ar fi prins contur!”
742
UPDATE - Bilanțul victimelor în urma exploziei și incendiului de la depozitul Dedeman din Botoșani - FOTO&VIDEO
711
Copii actori din Dorohoi, câștigători ai Festivalului „Aripile speranței” desfășurat la Iași - FOTOGALERIE
696
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Anunt privind acordul de mediu pentru proiectul "Proiectare si executie foraj apa pentru alimentare pepiniera silvica", Pomarla
Jandarmeria Botoșani angajează bucătar
Dorin Alexandrescu - Apreciere și respect de Ziua Învățătorului
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică cu strigare pentru vânzarea unor terenuri intravilane
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord