Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Cătălin Ivan (ADN): Sistemul judiciar din România este capturat din nou la Cotroceni, iar românilor li se servește „butaforia anticipatelor“ în vreme ce lui Iohannis i se clasează dosarele
Realitatea DorohoianăData 12.02.2020 - 14:48:53
Politic
Cătălin Ivan, coordonator Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN)
Coordonatorul politic al Partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională (AND), Cătălin Ivan, susține, într-un comunicat de presă remis redacţiei Realitatea Dorohoiană, că dosarul clasat vizând casele deținute de Klaus Iohannis reprezintă dovada palpabilă a faptului că Președintele reușește preluarea în forță a Justiției din România, iar confirmarea șefilor de parchete prin Decret Prezidențial, în ciuda avizului negativ din partea CSM, va parafa oficial intrarea procuraturii în sfera de influență Cotroceni-PNL.
DISTRIBUIE           

"Cu un Guvern demis Orban și același Guvern propus pentru votul de învestitură, pe fondul unei butaforii generale menită să ducă, eventual, la alegeri anticipate, vedem miza reală a crizei politice induse: mult zgomot care să acopere capturarea sistemului de Justiție de către «jupânul de la Cotroceni», prin instrumentul său, fostul ministru pedelist Cătălin Predoiu, astăzi vopsit în ministru penelist. Adevărata miză a acestei perioade o reprezintă numirea în fruntea Parchetului General, a DNA sau DIICOT a cadrelor «selectate» cu multă grijă, din sfera de influență a SRI, care eventual să reia «tradiționala colaborare» dintre serviciile secrete și procuratură pentru arestări convenabile.

Vedem cum istoria se repetă sub ochii noștri, dar nimeni din clasa politică actuală nu mai are curajul să denunțe actul de (re)capturare a sistemului judiciar sub comanda Controceniului. Nici Iohannis nu a vrut să învețe nimic din lecția «Băsescu», omul care a fost imediat lăsat din brațe de sistemul infernal pe care l-a construit cum nu a mai deținut puterea. Azi lui Iohannis și soției sale li se clasează dosarele, dar mâine, când nu va mai fi președinte, va deveni «beneficiarul» acelorași tratamente. 

Am susținut și vom susține dezlipirea reală, așa cum este ea prevăzută chiar în Constituție, a Justiției de politic și de serviciile secrete, ca putere distinctă și independentă în statul român de drept. Dar ceea ce se întâmplă din nou în România ne arată că la vârful puterii se acționează prin orice mijloace pentru ca epoca Băsescu să se repete și să reînceapă vânătoarea selectivă de politicieni, în funcție de scopul electoral de moment.

România nu va avea nici o șansă să ajungă cu adevărat o țară democratică dacă la vârful Parchetelor sunt selectați și numiți oameni nu în funcție de dosarul lor profesional, ci de simpatia pe care o au față de serviciile secrete. Ce să creadă restul procurorilor, în majoritatea lor buni profesioniști și onești, când văd că practica de a accede în funcțiile cele mai înalte nu ține cont de criteriul meritului, ci de acela al disponibilității de a urma o agendă politică?

Suntem iarăși într-un moment critic – al câtelea în ultimii ani? – în care propaganda ține loc de adevăr, iar spectacolul de Justiție. Dacă vom merge la vot doar ca să confirmăm ce ne spune propaganda, atunci chiar că nu mai avem ca națiune nici o șansă. Dacă românii vor înțelege că democrația poate fi susținută doar prin ruperea monopolului PNL-PSD din Parlament și se vor încrede în ADN, atunci mai putem spera că România va putea fi reformată în interesul cetățenilor!“
, încheie Cătălin Ivan.

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Alegerile locale se AMÂNĂ, anunţă Guvernul
Comunicat ALDE Botoșani – Se pot găsi soluţii pentru îngrijirea bolnavilor de coronavirus!
Comunicat ALDE Botoșani – „Autoritățile judeţene trebuie să facă ceva pentru protejarea botoșănenilor”
ALDE Botoşani: „Facem apel către autoritățile județului Botoșani să facă toate eforturile neceare pentru protejarea cadrelor medicale, prin asigurarea unui echipament corespunzător”
ALDE Botoșani critică Guvernul pentru măsurile luate în perioadă de criză. Acuzaţii grave şi la adresa şefului Cancelariei Prefectului, Cristian Roman
Apel al viceprimarului Lucian Topalagă: “Să ne luptăm cu pandemia nu cu românii noștri!”
COMUNICAT - Echipa ALDE Botoșani pune la dispoziția cetățenilor 500 de pâini ambalate!
Comunicat - Echipa ALDE Botoșani vine în ajutorul botoșanenilor aflați în dificultate!
Vremea în DOROHOI
Senin
4.37 °C
Minim: -0.74 °C
Maxim: 18.85 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6561
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4943
PRIMARUL DORIN ALEXANDRESCU - APEL UMANITAR
4942
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4876
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2729
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2704
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2425
Clădirile vechi din centrul Dorohoiului demolate - VIDEO&FOTOGALERIE
1582
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1581
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1398
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord