Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Cătălin Ivan (ADN): Nimic nu amenință mai mult viitorul nostru ca popor decât criza politică permanentă. Nici măcar coronavirusul!
Realitatea DorohoianăData 27.02.2020 - 23:18:29
Politic
Coordonatorul politic naţional ADN, Catalin Ivan,
Avem o țară neguvernată de cinci ani. Șapte guverne în doar cinci ani. Iohannis și PNL au obligația de a opri această isterie cu alegerile anticipate, să propună un guvern responsabil, să guverneze și să lase alegerile să se desfășoare după calendarul firesc.
DISTRIBUIE           

Coordonatorul politic național al ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, cere președintelui Klaus Iohannis și partidelor parlamentare să pună capăt imediat crizei politice și constituționale profunde în care au aruncat România și să se concentreze pe gestionarea marilor probleme ale țării: amenințarea unei epidemii de coronavirus, pregătirea economiei naționale de o iminentă criză financiară mondială, criza demografică majoră și reducerea decalajului uriaș de dezvoltare între regiunile țării.

Cătălin Ivan reafirmă faptul că cea mai mare vulnerabilitate a țării, un adevărat atentat la siguranța națională, o reprezintă crizele politice în formă continuată, care au dus România în situația de a fi neguvernată sau neguvernabilă. Președintele Iohannis este, de 5 ani, în epicentrul tuturor convulsiilor politice, pe care le provoacă sau le adâncește.  

„Oricum ai privi, firul roșu al tuturor crizelor politice din România ultimilor ani îl reprezintă Klaus Iohannis, care sfidează nu doar cetățenii, ci și instituții fundamentale ale statului de drept, precum Curtea Constituțională, doar pentru a-și numi guverne și premier sau, mai nou, numind premieri doar pentru propria sa distracție, ca să fie sigur că vor cădea în Parlament. Este o veselă piromanie în care s-au prins în horă PNL și USR și la care PSD, din calcule electorale cinice, doar asistă. Nimeni nu mai poartă în România responsabilitatea pentru nimic: nici pentru legiferare, nici pentru guvernare, nici pentru asigurarea independenței Justiției, nici pentru gestionarea marilor crize.

Europa și, prin urmare, nici România nu scapă de epidemia declanșată de coronavirus, este imposibil într-o lume atât de interconectată, în care totul are legătură cu China, cel mai mare producător de bunuri din lume și țara cu cea mai extinsă forță de muncă. Mai mult, forța de muncă din China este exportată din plin în Europa, inclusiv la București, unde lucrează azi un număr record de cetățeni chinezi. Ceasul ticăie, vom avea cel mai probabil o epidemie care va trebui gestionată. Și atunci ne punem întrebarea cu cine? Cu un PNL care nu vrea să guverneze? Cu un PSD care așteaptă ca PNL să se prăbușească împreună cu toată țara? 

Este vremea să ne revenim și să înțelegem că, dacă vom vota ce am mai votat la alegerile generale la termen și la cele locale, dacă vom vota ce am mai votat, inevitabil vom avea ce am mai avut. Trebuie ca românii să preia din nou puterea în România și să spargă, prin arma votului, monopolul actualei clase politice!

Acest lucru se poate face doar pas cu pas, iar primul pas logic ar fi să înlăturăm chiar sursa răului de azi, vârful de lance al Sistemului, prin demiterea lui Klaus Iohannis! Decât să avem alegeri anticipate pentru Parlament, mai bine am organiza noi alegeri prezidențiale după demiterea celui mai iresponsabil președinte pe care l-a avut România după 1989 (și era dificil, după 10 ani de Băsescu)!“, încheie Cătălin Ivan.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
0.63 °C
Minim: -5.25 °C
Maxim: 6.08 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
2031
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
788
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
644
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
581
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
439
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
324
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
324
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
255
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
235
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
234
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord