Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Cătălin Ivan (ADN): Nimic nu amenință mai mult viitorul nostru ca popor decât criza politică permanentă. Nici măcar coronavirusul!
Realitatea DorohoianăData 27.02.2020 - 23:18:29
Politic
Coordonatorul politic naţional ADN, Catalin Ivan,
Avem o țară neguvernată de cinci ani. Șapte guverne în doar cinci ani. Iohannis și PNL au obligația de a opri această isterie cu alegerile anticipate, să propună un guvern responsabil, să guverneze și să lase alegerile să se desfășoare după calendarul firesc.
DISTRIBUIE           

Coordonatorul politic național al ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, cere președintelui Klaus Iohannis și partidelor parlamentare să pună capăt imediat crizei politice și constituționale profunde în care au aruncat România și să se concentreze pe gestionarea marilor probleme ale țării: amenințarea unei epidemii de coronavirus, pregătirea economiei naționale de o iminentă criză financiară mondială, criza demografică majoră și reducerea decalajului uriaș de dezvoltare între regiunile țării.

Cătălin Ivan reafirmă faptul că cea mai mare vulnerabilitate a țării, un adevărat atentat la siguranța națională, o reprezintă crizele politice în formă continuată, care au dus România în situația de a fi neguvernată sau neguvernabilă. Președintele Iohannis este, de 5 ani, în epicentrul tuturor convulsiilor politice, pe care le provoacă sau le adâncește.  

„Oricum ai privi, firul roșu al tuturor crizelor politice din România ultimilor ani îl reprezintă Klaus Iohannis, care sfidează nu doar cetățenii, ci și instituții fundamentale ale statului de drept, precum Curtea Constituțională, doar pentru a-și numi guverne și premier sau, mai nou, numind premieri doar pentru propria sa distracție, ca să fie sigur că vor cădea în Parlament. Este o veselă piromanie în care s-au prins în horă PNL și USR și la care PSD, din calcule electorale cinice, doar asistă. Nimeni nu mai poartă în România responsabilitatea pentru nimic: nici pentru legiferare, nici pentru guvernare, nici pentru asigurarea independenței Justiției, nici pentru gestionarea marilor crize.

Europa și, prin urmare, nici România nu scapă de epidemia declanșată de coronavirus, este imposibil într-o lume atât de interconectată, în care totul are legătură cu China, cel mai mare producător de bunuri din lume și țara cu cea mai extinsă forță de muncă. Mai mult, forța de muncă din China este exportată din plin în Europa, inclusiv la București, unde lucrează azi un număr record de cetățeni chinezi. Ceasul ticăie, vom avea cel mai probabil o epidemie care va trebui gestionată. Și atunci ne punem întrebarea cu cine? Cu un PNL care nu vrea să guverneze? Cu un PSD care așteaptă ca PNL să se prăbușească împreună cu toată țara? 

Este vremea să ne revenim și să înțelegem că, dacă vom vota ce am mai votat la alegerile generale la termen și la cele locale, dacă vom vota ce am mai votat, inevitabil vom avea ce am mai avut. Trebuie ca românii să preia din nou puterea în România și să spargă, prin arma votului, monopolul actualei clase politice!

Acest lucru se poate face doar pas cu pas, iar primul pas logic ar fi să înlăturăm chiar sursa răului de azi, vârful de lance al Sistemului, prin demiterea lui Klaus Iohannis! Decât să avem alegeri anticipate pentru Parlament, mai bine am organiza noi alegeri prezidențiale după demiterea celui mai iresponsabil președinte pe care l-a avut România după 1989 (și era dificil, după 10 ani de Băsescu)!“, încheie Cătălin Ivan.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
ALDE Botoşani: „Facem apel către autoritățile județului Botoșani să facă toate eforturile neceare pentru protejarea cadrelor medicale, prin asigurarea unui echipament corespunzător”
ALDE Botoșani critică Guvernul pentru măsurile luate în perioadă de criză. Acuzaţii grave şi la adresa şefului Cancelariei Prefectului, Cristian Roman
Apel al viceprimarului Lucian Topalagă: “Să ne luptăm cu pandemia nu cu românii noștri!”
COMUNICAT - Echipa ALDE Botoșani pune la dispoziția cetățenilor 500 de pâini ambalate!
Comunicat - Echipa ALDE Botoșani vine în ajutorul botoșanenilor aflați în dificultate!
Dorohoianul Dan Ionescu a părăsit PMP-ul şi a trecut la ALDE
Florin Câţu a renunţat la mandatul de premier desemnat
Liderul naţional al ALDE şi-a amânat vizita în judeţ din cauza coronavirusului
Vremea în DOROHOI
Noros
4.21 °C
Minim: 1.61 °C
Maxim: 10.29 °C
Cele mai citite
PRIMARUL DORIN ALEXANDRESCU - APEL UMANITAR
4490
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4288
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
4235
De mâine, toate internările în spitale se SUSPENDĂ. Vor fi externaţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe
4155
Tânără confirmată cu coronavirus la Botoşani. A trecut şi pe la Spitalul Dorohoi
3146
Bazarul din Dorohoi închis timp de o săptămână - VIDEO
2309
Apel al viceprimarului Lucian Topalagă: “Să ne luptăm cu pandemia nu cu românii noștri!”
1219
S-A SEMNAT CONTRACTUL PRIVIND EXTINDEREA SI MODERNIZAREA GRADINIȚEI NR. 7, MUNICIPIUL DOROHOI
770
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
521
Demersuri ale primăriei Dorohoi pentru identificarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani
481
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
DOROHOI - În atenţia solicitanţilor de locuinţe de serviciu. Vezi criteriile şi punctajele
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord