Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Botoșănenii, alături de alte milioane de români sunt condamnați la sărăcie, prin oprirea brutală a investițiilor locale, din cauza unui guvern inuman
Realitatea DorohoianăData 24.06.2021 - 11:35:36
Politic
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a transmis ieri printr-o scrisoare oficială că toate autoritățile locale din toate județele care beneficiază de proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală nu vor mai primi fonduri pentru lucrările în curs pentru că au fost epuizate creditele bugetare pentru acest an.
DISTRIBUIE           

PSD Botoșani solicită ministrului Dezvoltării Cseke Attila și premierului Florin Cîțu să aloce în regim de urgență bani din Fondul de Rezervă al Guvernului către comunitățile locale din județul Botoșani și din toată țara pentru continuarea lucrărilor aflate în desfășurare pentru asfaltarea drumurilor județene și comunale, construcția de școli și grădinițe, realizarea de dispensare medicale, aducțiuni de utilități publice și toate investițiile care au fost aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Dezaprobăm în mod categoric acțiunile actualului guvern al Dreptei, care din cauza luptelor interne pentru putere din cadrul PNL-USR-PLUS-UDMR au fost în stare să arunce în aer investițiile din toată țara. În goana lor nebună după funcții și privilegii, au intrat într-o cursă a șantajelor reciproce, din care au de pierdut milioanele de români, care trebuiau să beneficieze de condiții decente de viață prin creșterea accesului la drumuri asfaltate, la apă și canalizare, la curent și gaze, la școli și spitale moderne și dotate. În loc să vedem șantiere în toată țara pentru că vremea permite realizarea lucrărilor de infrastructură, în loc să dăm de lucru antreprenorilor români din domeniul construcțiilor și să generăm locuri de muncă prin păstrarea oamenilor calificați în țară, Guvernul Dreptei ne anunță că banii s-au epuizat și fiecare să se descurce cum poate”, se arată în comunicatul transmis de PSD Botoșani.

Parlamentarii social-democrați botoșăneni s-au zbătut de fiecare dată să aducă investiții în tot județul Botoșani pentru dezvoltarea comunităților locale, indiferent de culoarea politică a primarilor. În același timp în ultima guvernare a PSD, la Botoșani au fost atrase cele mai multe proiecte pentru investiții în toate comunele, orașele și municipiile, spre deosebire de actuala Putere, care prin celebra Anexă 7.03 de la bugetul pentru 2021, a dat aleșilor locali social-democrați zero lei și restul de 100% i-a împărțit între PNL-USR-PLUS și UDMR.

Am avertizat de la începutul anului marea manipulare a Guvernului Cîțu privind investițiile și am spus de nenumărate ori că vom intra într-o epocă a austerității totale, de la venituri înghețate până la oprirea lucrărilor aprobate și începute de guvernarea PSD. Reprezentanții PNL-USR-PLUS și UDMR susțineau sus și tare că îngheață veniturile oamenilor ca să facă investiții. Am arătat când au publicat Bugetul că au subfinanțat investițiile locale prin PNDL, pentru că suma era cu 50% mai mică decât anul trecut. Acum recunosc că au mințit și ne confirmă oficial că s-au epuizat banii de investiții. Mai grav este că în același timp au stopat creșterile de salarii pentru profesori și alte categorii de salariați, au anulat majorările pentru alocațiile copiilor, au înghețat pensiile, au desființat programele de tip start-up-nation și au oprit măsurile de susținere pentru fermierii români, au declarat social-democrații botoșăneni.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: „Odată cu intrarea PSD la guvernare, Autostrada Moldovei-A7, începe să prindă contur”
Alexandra Huțu: „Astăzi a fost aprobat Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”
Prioritățile parlamentarilor PSD Botoșani în noua sesiune legislativă: creșterea veniturilor populației, susținerea companiilor românești și reglementarea pieței energiei
Deputatul Alexandra Huțu: „Susținem în continuare dezvoltarea tuturor comunităților locale din Botoșani în ceea ce privește utilitățile de bază pentru botoșăneni”
Deputat Dan Șlincu - Programele susținute de PSD și suplimentarea fondurilor pentru Anghel Saligny au generat 76 de proiecte pentru modernizarea drumurilor din 60 de localități din Botoșani
Alexandra Huțu: „Președintele Administrației Fondului pentru Mediu va efectua vineri o vizită de lucru la Botoșani”
USR acordă CONSULTANŢĂ BOTOŞĂNENILOR INTERESAŢI de finanţarea proiectelor din societatea civilă şi reclamă ilegalităţi în procedura Primăriei Botoşani
OFSD Botoșani alături de copiii din Răuseni - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
8.7 °C
Minim: 8.43 °C
Maxim: 21.56 °C
Cele mai citite
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
1673
Primarul Alexandrescu a semnat la București contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Dorohoi
488
Două persoane spitalizate în această seară în urma unui accident rutier - FOTO
459
EXERCIȚIU: Intervenție la un accident rutier cu 14 victime - FOTOGALERIE
420
O nouă investiție la Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Grădiniței nr. 8
409
Bărbat din Broscăuți prins conducând fără a deține permis de conducere
334
Prins cu viteză peste limita legală, la Cucorăni
316
Tânăr spitalizat după ce s-a răsturnat cu mașina!
277
VIDEO&FOTO - Tânăr din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru viol și tâlhărie calificată
271
Armă deținută ilegal, ridicată de către polițiști
258
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ÎNCHIRIEZ ÎN DOROHOI
Primăria Dorohoi - Anunț privind scutirea majorărilor de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică
DOROHOI - Anunț privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță!
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord