Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
DOROHOI - Biroul Electoral de Circumscripție a stabilit câștigătorii alegerilor, în urma numărării voturilor. Vezi câte voturi a avut fiecare candidat, configurația și cine sunt noii consilieri locali
Dan MăzurașuData 30.09.2020 - 13:01:31
Local
Alegerile locale din acest an au fost cu totul atipice. Dacă în cazul unor candidați rezultatul era previzibi, în cazul altora, numărul de voturi câștigat a produs bulversare în rândul echipei de campanie. Biroul Electoral de Circumscripție Dorohoi a emis procesul verbal cu rezultatul final al alegerilor din municipiul nostru.
DISTRIBUIE           

Astel, primarul în funcție, Dorin Alexandrescu, candidatul PSD, a fost votat de 5633 din cei 9155 de dorohoieni care s-au prezentat la urne, care însemană 61,53%. Cu cele 5633 de voturi obținute, Alexandrescu s-a situat peste voturile câștigate de PSD, 4954 de voturi, pentru Consiliul Local. Putem considera astfel că primarul în funcție a fost ”locomotiva” care a tras PSD spre victoria detașată. Chiar și așa, dacă ținem cont că la Dorohoi, pe listele electorale permenente și complementare au fost înscriși aproape 25.000 de alegători și dată fiind prezența redusă la vot, de aproximativ 38 %, cei 5633 de voturi reperezintă puțin peste 22 % din electoratul dorohoian.

Potrivit procesului verbal emis de Biroul Electoral de Circumscripție Dorohoi, pe locul doi s-a situat candidatul PNL, medicul Valerian Andrieș, care a adunat 1203 de voturi, în timp ce lista de consilieri a PNL a fost votată de 1513 dorohoieni, deci mai mult decât candidatul PNL pentru funcția de primar.

Locul trei i-a revenit actualului viceprimar, Lucian Topalagă, candidat din partea ALDE. El a obținut un număr de 888 de voturi, peste numărul de voturi obținut de partid, care a adunat 781 de voturi.

Următorul s-a clasat independentul Constantin Bursuc care a obținut, în lupta pentru conducerea primăriei, un număr de 823 de voturi. El a candidat și pentru funcția de consilier local, tot de pe poziția de independent, unde a obținut 517 voturi, suficiente pentru a-i asigura accederea în viitorul deliberativ dorohoian.

Pe locul cinci, în lupta pentru conducerea primăriei, s-a situat Valentin Ostafi, candidatul Alianței USR-PLUS, care a adunat 186 de voturi. Lista de consilieri ai USR-PLUS a fost votată de 314 dorohoieni.

Locul șase în competiția pentru funcția de primar i-a revenit profesorului Vasile Adăscăliței care a candidat din partea partidului Pro România. Vasile Adăscăliței a obținut 121 de voturi în timp ce lista de consilieri Pro România a fost votată de 241 de dorohoieni.

P e locul șapte s-a situat Liviu Ailoaie, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) care a adunat 105 voturi. Lista de consilieri cu care PER a intrat în luptă a strâns 123 de voturi.

Următorul este Lucian Robu, candidatul Partidului Mișcarea Populară care a obținut 77 de voturi în timp ce lista de consilieri a fost votată de 112 dorohoieni.

Pe ultimul loc s-a situat candidata Partidului România Mare (PRM) Angelica Antonesei care a obținut 58 de voturi în timp ce lista de consilieri a PRM a fost votată de 96 de dorohoieni.

Un alt candidat independent pentru Consiliul Local a fost şi medicul Stelian Gherasim care a candidat pentru al cincilea mandat. De această dată, medicul dorohoian nu a reuşit să adune voturile necesare accederii în Consiliul Local Dorohoi, obţinând 401 voturi.

În aceste condiții, conform rezultatelor finale și a procesului verbal emis de Biroul Electoral de Circumscripție Dorohoi, pentru urmărtorii patru ani, primăria Dorohoi va avea în frunte pe Dorin Alexandrescu, ajuns la al patrulea mandat în timp de Consiliul Local va avea următoarea configurație:

Rezultate finale, conform PV emis de BECL 2 Dorohoi:
- Primar : Dorin Alexandrescu 5633 voturi din 9155 voturi valabil exprimate (61,53%):

 

- C.L. - 9052 voturi valabil exprimate:
                       - P.S.D. - 12 mandate - 4954 voturi;
                       - P.N.L. - 4 mandate (din care 1 la redistribuire) - 1513 voturi;
                      - A.L.D.E. 2 mandate (din care 1 la redistribuire) - 781 voturi;
                      - Bursuc Constantin independent- 517 voturi.

Datorită câștigării mandatului de primar, Dorin Alexandrescu va fi înlocuit pe lista de consilieri PSD cu primul supleant, Andrei Bolohan.

În cazul liberalilor, în eventualitatea că Valerian Andrieș va opta pentru funcția de Consilier Județean, pe care a câștigat-o, locul său în Consiliul Local va fi luat de primul supleant, Vasile Miclescu.


Comentarii


Articole din aceeași categorie
ALERTĂ: Dorohoiul se apropie de pragul critic de patru infectați la mia de locuitori
Bărbat din Ibănești, mort de beat, a căzut cu bicicleta și s-a accidentat. A fost transportat la spital la Dorohoi. I s-a făcut dosar penal
Dorohoiancă luată cu elicopterul SMURD, luni la amiază, în urma unui accident vascular cerebral
Pistol cu gaze ascuns în cotiera unui autoturism, descoperit la graniţă
Acţiuni de verificare a respectării prevederilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2
Părintele Constantin Muha a fost adus la Dorohoi. Din păcate, a fost depus la morgă, nu pe catafalcul ridicat de credincioşi în curtea bisericii. Înmormântarea va avea loc mâine, la ora 12. UPDATE FOTOGALERIE
ALERTĂ DOROHOI: A devenit obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, adică, INCLUSIV PE STRADĂ. Incidența infectărilor a depășit trei la mia de locuitori
Mesaj de condoleanţe al primarului Dorin Alexandrescu la decesul părintelui profesor Constantin Muha
Sondaj
Ați accepta să fiți vaccinat împotriva infecției cu COVID-19, în eventualitatea apariției unui vaccin?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
2.7 °C
Minim: 1.65 °C
Maxim: 12.95 °C
Cele mai citite
ALERTĂ DOROHOI: A devenit obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, adică, INCLUSIV PE STRADĂ. Incidența infectărilor a depășit trei la mia de locuitori
8506
Părintele Constantin Muha a fost adus la Dorohoi. Din păcate, a fost depus la morgă, nu pe catafalcul ridicat de credincioşi în curtea bisericii. Înmormântarea va avea loc mâine, la ora 12. UPDATE FOTOGALERIE
7784
Consternare în Dorohoi. Părintele Constantin Muha, a murit în această dimineaţă la spital. Era infectat cu COVID-19
3843
ALERTĂ DE URGENŢĂ destinată dorohoienilor!
1764
O nouă ALERTĂ DE URGENŢĂ transmisă dorohoienilor!
1512
COMUNICAT Primăria Dorohoi: Situaţia infectărilor cu COVID-19 în municipiul nostru
1493
COMUNICAT: Primăria Dorohoi prezintă, în premieră, evoluţia cazurilor de infectări cu COVID-19, în municipiul nostru, în ultima perioadă
1114
DOROHOI - Program pilot, inițiat de autoritățile locale, criticat de unii dorohoieni
1082
Mesaj de condoleanţe al primarului Dorin Alexandrescu la decesul părintelui profesor Constantin Muha
829
COMUNICAT Primăria Dorohoi – 6 noi cazuri de infectări înregistrate marţi, 13 octombrie. 220 de persoane în carantină la domiciu, astăzi, 14 octombrie
650
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
COMUNICAT Primăria Dorohoi – 6 noi cazuri de infectări înregistrate marţi, 13 octombrie. 220 de persoane în carantină la domiciu, astăzi, 14 octombrie
Societate de construcţii ANGAJEAZĂ URGENT!
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii SEPTEMBRIE 2020
Primăria Dorohoi – Anunţ licitaţie pentru vânzarea unui teren
Direcţia Administraţiei Pieţelor şi Oborului - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT )
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord