Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
DOROHOI - Biroul Electoral de Circumscripție a stabilit câștigătorii alegerilor, în urma numărării voturilor. Vezi câte voturi a avut fiecare candidat, configurația și cine sunt noii consilieri locali
Dan MăzurașuData 30.09.2020 - 13:01:31
Local
Alegerile locale din acest an au fost cu totul atipice. Dacă în cazul unor candidați rezultatul era previzibi, în cazul altora, numărul de voturi câștigat a produs bulversare în rândul echipei de campanie. Biroul Electoral de Circumscripție Dorohoi a emis procesul verbal cu rezultatul final al alegerilor din municipiul nostru.
DISTRIBUIE           

Astel, primarul în funcție, Dorin Alexandrescu, candidatul PSD, a fost votat de 5633 din cei 9155 de dorohoieni care s-au prezentat la urne, care însemană 61,53%. Cu cele 5633 de voturi obținute, Alexandrescu s-a situat peste voturile câștigate de PSD, 4954 de voturi, pentru Consiliul Local. Putem considera astfel că primarul în funcție a fost ”locomotiva” care a tras PSD spre victoria detașată. Chiar și așa, dacă ținem cont că la Dorohoi, pe listele electorale permenente și complementare au fost înscriși aproape 25.000 de alegători și dată fiind prezența redusă la vot, de aproximativ 38 %, cei 5633 de voturi reperezintă puțin peste 22 % din electoratul dorohoian.

Potrivit procesului verbal emis de Biroul Electoral de Circumscripție Dorohoi, pe locul doi s-a situat candidatul PNL, medicul Valerian Andrieș, care a adunat 1203 de voturi, în timp ce lista de consilieri a PNL a fost votată de 1513 dorohoieni, deci mai mult decât candidatul PNL pentru funcția de primar.

Locul trei i-a revenit actualului viceprimar, Lucian Topalagă, candidat din partea ALDE. El a obținut un număr de 888 de voturi, peste numărul de voturi obținut de partid, care a adunat 781 de voturi.

Următorul s-a clasat independentul Constantin Bursuc care a obținut, în lupta pentru conducerea primăriei, un număr de 823 de voturi. El a candidat și pentru funcția de consilier local, tot de pe poziția de independent, unde a obținut 517 voturi, suficiente pentru a-i asigura accederea în viitorul deliberativ dorohoian.

Pe locul cinci, în lupta pentru conducerea primăriei, s-a situat Valentin Ostafi, candidatul Alianței USR-PLUS, care a adunat 186 de voturi. Lista de consilieri ai USR-PLUS a fost votată de 314 dorohoieni.

Locul șase în competiția pentru funcția de primar i-a revenit profesorului Vasile Adăscăliței care a candidat din partea partidului Pro România. Vasile Adăscăliței a obținut 121 de voturi în timp ce lista de consilieri Pro România a fost votată de 241 de dorohoieni.

P e locul șapte s-a situat Liviu Ailoaie, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) care a adunat 105 voturi. Lista de consilieri cu care PER a intrat în luptă a strâns 123 de voturi.

Următorul este Lucian Robu, candidatul Partidului Mișcarea Populară care a obținut 77 de voturi în timp ce lista de consilieri a fost votată de 112 dorohoieni.

Pe ultimul loc s-a situat candidata Partidului România Mare (PRM) Angelica Antonesei care a obținut 58 de voturi în timp ce lista de consilieri a PRM a fost votată de 96 de dorohoieni.

Un alt candidat independent pentru Consiliul Local a fost şi medicul Stelian Gherasim care a candidat pentru al cincilea mandat. De această dată, medicul dorohoian nu a reuşit să adune voturile necesare accederii în Consiliul Local Dorohoi, obţinând 401 voturi.

În aceste condiții, conform rezultatelor finale și a procesului verbal emis de Biroul Electoral de Circumscripție Dorohoi, pentru urmărtorii patru ani, primăria Dorohoi va avea în frunte pe Dorin Alexandrescu, ajuns la al patrulea mandat în timp de Consiliul Local va avea următoarea configurație:

Rezultate finale, conform PV emis de BECL 2 Dorohoi:
- Primar : Dorin Alexandrescu 5633 voturi din 9155 voturi valabil exprimate (61,53%):

 

- C.L. - 9052 voturi valabil exprimate:
                       - P.S.D. - 12 mandate - 4954 voturi;
                       - P.N.L. - 4 mandate (din care 1 la redistribuire) - 1513 voturi;
                      - A.L.D.E. 2 mandate (din care 1 la redistribuire) - 781 voturi;
                      - Bursuc Constantin independent- 517 voturi.

Datorită câștigării mandatului de primar, Dorin Alexandrescu va fi înlocuit pe lista de consilieri PSD cu primul supleant, Andrei Bolohan.

În cazul liberalilor, în eventualitatea că Valerian Andrieș va opta pentru funcția de Consilier Județean, pe care a câștigat-o, locul său în Consiliul Local va fi luat de primul supleant, Vasile Miclescu.


Comentarii


Articole din aceeași categorie
Recomandările pompierilor pentru zilele geroase care urmează
Adăpost de păsări aprins de un scurtcircuit. 6000 de pui au murit în incendiu
Acțiuni ale polițiștilor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS COV 2
La un pas de dezastru. Nu aprindeți focul cu benzină!
Protestele din această săptămână, ale sindicaliștilor botoșăneni, supravegheate de jandarmi
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
Panică într-un bloc din Botoșani, în urmă cu puțin timp. Lucrurile din balconul unui apartament au luat foc. Pompierii au intervenit
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
-8.8 °C
Minim: -10.29 °C
Maxim: -6.4 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
1945
Protest fără precedent al polițiștilor botoșăneni. Acuzații grave la adresa șefilor
1807
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
794
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
664
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
470
DOROHOI – Patru cazuri noi de infectare. Vezi rata de incidență
419
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
398
Tragedie la Văculești. Bărbat strivit de propria mașină
328
Apel către populația care se încadrează în etapa a II-a a vaccinării anti-Covid
282
Comunicat - Dan Șlincu, deputat PSD: „Guvernarea PNL trebuie să aloce fonduri pentru asfaltarea DN 29A Dorohoi-Suceava”
246
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord