Astel, primarul în funcție, Dorin Alexandrescu, candidatul PSD, a fost votat de 5633 din cei 9155 de dorohoieni care s-au prezentat la urne, care însemană 61,53%. Cu cele 5633 de voturi obținute, Alexandrescu s-a situat peste voturile câștigate de PSD, 4954 de voturi, pentru Consiliul Local. Putem considera astfel că primarul în funcție a fost ”locomotiva” care a tras PSD spre victoria detașată. Chiar și așa, dacă ținem cont că la Dorohoi, pe listele electorale permenente și complementare au fost înscriși aproape 25.000 de alegători și dată fiind prezența redusă la vot, de aproximativ 38 %, cei 5633 de voturi reperezintă puțin peste 22 % din electoratul dorohoian.
Potrivit procesului verbal emis de Biroul Electoral de Circumscripție Dorohoi, pe locul doi s-a situat candidatul PNL, medicul Valerian Andrieș, care a adunat 1203 de voturi, în timp ce lista de consilieri a PNL a fost votată de 1513 dorohoieni, deci mai mult decât candidatul PNL pentru funcția de primar.
Locul trei i-a revenit actualului viceprimar, Lucian Topalagă, candidat din partea ALDE. El a obținut un număr de 888 de voturi, peste numărul de voturi obținut de partid, care a adunat 781 de voturi.
Următorul s-a clasat independentul Constantin Bursuc care a obținut, în lupta pentru conducerea primăriei, un număr de 823 de voturi. El a candidat și pentru funcția de consilier local, tot de pe poziția de independent, unde a obținut 517 voturi, suficiente pentru a-i asigura accederea în viitorul deliberativ dorohoian.
Pe locul cinci, în lupta pentru conducerea primăriei, s-a situat Valentin Ostafi, candidatul Alianței USR-PLUS, care a adunat 186 de voturi. Lista de consilieri ai USR-PLUS a fost votată de 314 dorohoieni.
Locul șase în competiția pentru funcția de primar i-a revenit profesorului Vasile Adăscăliței care a candidat din partea partidului Pro România. Vasile Adăscăliței a obținut 121 de voturi în timp ce lista de consilieri Pro România a fost votată de 241 de dorohoieni.
P e locul șapte s-a situat Liviu Ailoaie, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) care a adunat 105 voturi. Lista de consilieri cu care PER a intrat în luptă a strâns 123 de voturi.
Următorul este Lucian Robu, candidatul Partidului Mișcarea Populară care a obținut 77 de voturi în timp ce lista de consilieri a fost votată de 112 dorohoieni.
Pe ultimul loc s-a situat candidata Partidului România Mare (PRM) Angelica Antonesei care a obținut 58 de voturi în timp ce lista de consilieri a PRM a fost votată de 96 de dorohoieni.
Un alt candidat independent pentru Consiliul Local a fost şi medicul Stelian Gherasim care a candidat pentru al cincilea mandat. De această dată, medicul dorohoian nu a reuşit să adune voturile necesare accederii în Consiliul Local Dorohoi, obţinând 401 voturi.
În aceste condiții, conform rezultatelor finale și a procesului verbal emis de Biroul Electoral de Circumscripție Dorohoi, pentru urmărtorii patru ani, primăria Dorohoi va avea în frunte pe Dorin Alexandrescu, ajuns la al patrulea mandat în timp de Consiliul Local va avea următoarea configurație:
Rezultate finale, conform PV emis de BECL 2 Dorohoi:
- Primar : Dorin Alexandrescu 5633 voturi din 9155 voturi valabil exprimate (61,53%):
- C.L. - 9052 voturi valabil exprimate:
- P.S.D. - 12 mandate - 4954 voturi;
- P.N.L. - 4 mandate (din care 1 la redistribuire) - 1513 voturi;
- A.L.D.E. 2 mandate (din care 1 la redistribuire) - 781 voturi;
- Bursuc Constantin independent- 517 voturi.
Datorită câștigării mandatului de primar, Dorin Alexandrescu va fi înlocuit pe lista de consilieri PSD cu primul supleant, Andrei Bolohan.
În cazul liberalilor, în eventualitatea că Valerian Andrieș va opta pentru funcția de Consilier Județean, pe care a câștigat-o, locul său în Consiliul Local va fi luat de primul supleant, Vasile Miclescu.

