Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
APEL UMANITAR - Speranță împachetată în două genți: Povestea disperată a unor părinți deciși să-și salveze bebelușul de leucemie
Realitatea DorohoianăData 05.03.2024 - 13:38:00
National
Doi părinți disperați au pornit cu sufletul la gură și două genți cu haine într-o cursă contra cronometru pentru supraviețuire, peste hotare. Eleonora și Eugen au aflat că bebelușul lor de numai 11 luni are leucemie. Au primit rezultatul biopsiei prin poștă - poșta electronică, doar suntem într-o eră modernă când comunicarea face to face pare desuetă. 
DISTRIBUIE           

,,Alexandru s-a născut cu o mică vânătaie pe frunte, un hemangiom, care ar fi trebuit să dispară până la prima lui aniversare, cel puțin așa ne-a spus medicului pediatru. Când a împlinit însă 7 luni, pata vineție a început să se extindă, iar copilul a ajuns de urgență la spital și a fost operat. Ulterior intervenției chirurgicale cumnata mea a aflat că cel mic are leucemie… dintr-un mail. L-am citit împreună fără să putem înțelege ce ni se întâmplă”, a povestit Gabriela, mătușa și nașa de botez a lui Alexandru

Au urmat clipe de groază pentru întreaga familie. Bebelușul a fost internat de urgență, i-au fost făcute analize peste analize și a început tratamentul cu citostatice. 

,,E foarte greu pentru un copil atât de mic. Trebuie să îl ții la recoltări de analize, tu ca părinte trebuie să înduri clipe de neimaginat. E extrem de dificil să îți vezi copilul abia născut că trece printr-un chin atât de mare. Avea branule și hematoame pe mânuțe, piciorușe… Cumnata mea a îndurat cel mai mult, asistând 24/24 de ore la toată suferința lui. Ți se rupe sufletul ca om, dar ca mamă!…”, a mărturisit cu lacrimi în ochi Gabriela

Pentru că în țară medicii nu-i dădeau decât 20% șanse de supraviețuire micuțului Alexandru, părinții au decis să plece în Italia. Fără permis de muncă, fără bani, fără cunoștințe, doar cu câteva haine și salariul lui Eugen  - de mecanic auto - pe două luni, familia Popescu a pornit într-o luptă contra cronometru pentru viața fiului lor. 

,,Nimeni nu te poate asigura că te vindeci de această boală, dar la fel nimeni nu trebuie să îți spună că nu ai șanse. Dovadă stă evoluția lui Alexandru din ultimele luni. Internat într-un spital pentru copii din Roma, finuțul meu a fost supus imediat unui tratament personalizat cu citostatice. Greață, vărsături, erupții pe tot corpul, afte în guriță, febră… Nu știu cum un copil atât de mic poate să suporte toate acestea, iar mama lui să fie tare lângă el, să se roage neîncetat ca ziua ce urmează să fie puțin mai bine… ” 

Însă puțin câte puțin starea lui Alexandu s-a îmbunătățit. Ultimele puncții au ieșit curate, iar părinții au acum puterea să se gândească la luminița de la capătul tunelului. Bebelușul a început ședințele de imunoterapie, iar cât de curând trebuie supus unui transplant de măduvă. Medicii vor să diminueze astfel riscul unei recidive. Intervenția va fi suportată de statul italian pentru că părinții lui Alexandru au reușit să încheie o asigurare de sănătate pe numele copilului pentru care plătesc 2.000 de euro pe lună. Au însă nevoie de bani pentru a putea acoperi cheltuielile lunare, ce includ chiria, întreținerea, transportul și nevoile zilnice ale unui copil de 11 luni, pe durata tratamentului și a transplantului de măduvă necesar. Vorbim de nu mai puțin de 20.000 de euro.

În sprijinul acestei familii greu încercate, Asociația Salvează o inima a inițiat o campanie de strângere de fonduri. 

,,În momente de cumpănă, ca acestea, când viitorul pare atât de fragil, speranța și rugăciunile noastre se îndreaptă către toți oamenii cu suflet mare care de-a lungul timpului și-au ajutat semenii aflați în nevoi. Să vedem cum un bebeluș de numai 11 luni e nevoit să înfrunte atâta durere, fără să renunțe însă la luptă, ne arată ce înseamnă de fapt puterea adevărată. Fiecare zi în care Alexandru îi răspunde mamei sale cu un zâmbet este o binecuvântare. Doar împreună putem să-i aducem zâmbetul pe buze în fiecare zi” - Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

 

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/alexandru-popescu/

 

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele: ALEXANDRU POPESCU

 

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Opinia psihoterapeutului - Cum recunoști abuzul emoțional în cuplu?
COMUNICAT IPJ Botoșani - Precizări cu privire la noile modificări legislative în domeniul rutier
Locuri de muncă în Europa!
APEL UMANITAR - Cum poți salva viața unei adolescente cu un simplu click
Document fals, achiziţionat cu 500 de euro, oprit la frontieră
Pompieri din județ detașați pe litoral
Campania de recoltare a cerealelor, fără incendii, declanșată de ISU
Femeie de 37 de ani, plecată în Franța, dată dispărută
Sondaj
Cele mai citite
Mesaj de condoleanțe la decesul lui Cristi Săcălianu
4737
Dan Șlincu la decesul lui Cristi Săcălianu: „Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”
1929
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
1398
ATENȚIE! Este posibilă limitarea furnizării apei, în aceste zile, în Dorohoi, Broscăuți, Șendriceni, Brăești și Leorda
1116
Cod galben de ceață, până la ora 08:00, în câteva localități din județ!
1058
Incendiu la Broscăuți. Au ars vegetația uscată de pe aproximativ 100 de metri pătrați, mai mulți salcâmi și o cantitate însemnată de resturi vegetale
361
Mașină incendiată noaptea trecută!
317
Motociclistă spitalizată în urma unui accident rutier petrecut într-un sens giratoriu din Dorohoi
300
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
293
Județul botoșani topit de căldură în următoarele trei zile. COD ROȘU de caniculă sâmbătă și duminică, temperaturi de peste 40 de grade Celsius!
275
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
(P) Vând motocoasă, preț 3300 lei negociabil
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord