Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
APEL UMANITAR - Cum poți salva viața unei adolescente cu un simplu click
Realitatea DorohoianăData 03.07.2024 - 13:02:24
National
Andreea Militaru, o adolescentă de 14 ani, are nevoie urgent de o operație pe coloană. În lipsa unei intervenții chirurgicale de urgență riscă să rămână paralizată pe viață. Costurile se ridică la 25.000 de euro, bani pe care părinții fetei nu îi pot strânge singuri.
DISTRIBUIE           

Ca orice altă adolescentă Andreea visează la o viață normală, plină de bucurii și activități specifice vârstei. Din păcate, tânăra se confruntă cu un diagnostic dur: scolioză severă și are nevoie urgent de operație. În urmă cu trei ani, părinții Andreei au observat pentru prima dată o schimbare îngrijorătoare în postura sa. Oricum ar fi stat pe un scaun, spatele ei, în zona umărului drept, părea umflat. Medicul a recomandat tratament prin recuperare kineto-terapeutică zilnică. Andreea a urmat, de asemenea, lecții de înot și karate, în speranța de a îmbunătăți condiția sa fizică și de a încetini progresia scoliozei.

„La început nu a vrut să accepte că are o problemă de sănătate. Nu voia să audă de doctori, terapii ori operație. E conștientă de aspectul său fizic. Scolioza i-a afectat postura și i-a creat un sentiment de nesiguranță cu privire la propria imagine. Teama de a fi judecată sau respinsă de colegi din cauza spatelui curbat a dus la momente de izolare socială. Andreea a evitat activități de grup sau situații în care ar fi trebuit să își expună spatele, preferând să se retragă în sine.” a mărturisit Ștefan, tatăl Andreei.

Boala s-a agravat însă extrem de rapid. Curbura coloanei a ajuns la peste 50 de grade, iar în zona "S" s-a constatat și o rotație a coloanei de 30 de grade. Această evoluție a complicat situația, iar medicii le-au explicat părinților, că în lipsa unei operații: curba coloanei va continua să crească, provocând amețeli, dureri de cap iar, la maturitate, dureri osoase severe, putând duce chiar la paralizie.

„Durerile de cap si amețelile, deja există. Până acum 3 luni, Andreea a refuzat să își accepte situația. A susținut tot timpul că nu se va opera și credea că noi părinții avem ceva personal cu ea. După explicațiile medicilor, dar mai ales după ce a interacționat cu alte două fete de vârsta ei care au făcut deja operații similare în Turcia, a acceptat și ea situația.” a declarat tatăl fetei.

Costul operației se ridică aproximativ 25.000 de euro, un alt obstacol pentru familia Militaru. Deși ar fi dorit să apeleze la un împrumut bancar, ratele deja existente pentru locuință au făcut imposibil acest demers. În aceste circumstanțe dificile, părinții Andreei au apelat la Asociația „Salvează o Inimă”, încurajați de poveștile altor familii și de sprijinul necondiționat oferit de asociație. 

„Nu ne-a fost ușor să cerem ajutor. Până acum eu am fost cel ce a ajutat pe cineva când mi-a solicitat ajutor, nu invers. Despre munca domnului Vlad Plăcintă, am aflat din presă, de pe youtube și Facebook. La un moment dat chiar mama mea mi-a povestit că a văzut la televizor un domn ce a ajutat-o pe Roxana Ciuhulescu, al cărei copil avea o problemă de sănătate asemănătoare cu cea a fiicei noastre. Așa am îndrăznit să îl contactăm și ne-a întins o mână de ajutor nesperat.” 

Asociația Salvată o inimă a deschis o campanie de strângere de fonduri pentru Andreea. Donații pe platforma: https://salveazaoinima.ro/andreea-militaru/ și 2 euro prin SMS la 8832 cu mesajul ,,Andreea”.

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați pentru transferul bancar numele ANDREEA MILITARU

 

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Opinia psihoterapeutului - Cum recunoști abuzul emoțional în cuplu?
COMUNICAT IPJ Botoșani - Precizări cu privire la noile modificări legislative în domeniul rutier
Locuri de muncă în Europa!
Document fals, achiziţionat cu 500 de euro, oprit la frontieră
Pompieri din județ detașați pe litoral
Campania de recoltare a cerealelor, fără incendii, declanșată de ISU
Femeie de 37 de ani, plecată în Franța, dată dispărută
APEL UMANITAR - Un viitor fără durere pentru Alexandra: fetița olimpică la engleză are nevoie urgent de operație
Sondaj
Cele mai citite
Mesaj de condoleanțe la decesul lui Cristi Săcălianu
4737
Dan Șlincu la decesul lui Cristi Săcălianu: „Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”
1930
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
1405
ATENȚIE! Este posibilă limitarea furnizării apei, în aceste zile, în Dorohoi, Broscăuți, Șendriceni, Brăești și Leorda
1116
Cod galben de ceață, până la ora 08:00, în câteva localități din județ!
1059
Incendiu la Broscăuți. Au ars vegetația uscată de pe aproximativ 100 de metri pătrați, mai mulți salcâmi și o cantitate însemnată de resturi vegetale
361
Mașină incendiată noaptea trecută!
317
Motociclistă spitalizată în urma unui accident rutier petrecut într-un sens giratoriu din Dorohoi
300
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
294
Județul botoșani topit de căldură în următoarele trei zile. COD ROȘU de caniculă sâmbătă și duminică, temperaturi de peste 40 de grade Celsius!
275
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
(P) Vând motocoasă, preț 3300 lei negociabil
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord