Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
APEL UMANITAR - 1,2 milioane de euro - prețul pus pe viața unui bebeluș de un an și 6 luni și a fratelui său. Află cum poți fi TU salvarea lor! - FOTO
Realitatea DorohoianăData 20.05.2024 - 09:09:00
National
Un bebeluș de un an și jumătate și fratele său de trei anișori se luptă cu o boală genetică extrem de rară. Copiii, frate și soră, sunt singurii din România care suferă de paraplegie plastică ereditară tipul 56. Nu pot merge, nu pot sta in șezut, nu pot vorbi, nu își pot folosi mâinile. Doar 13 copii de pe întreg globul, printre care și acești micuți, se confruntă cu acest tip de malformație genetică.
DISTRIBUIE           

Singura șansă pentru cei doi este o terapie genetică dezvoltată în Australia. Tratamentul inovativ presupune administrarea unei injecții unice, ce conține gena funcțională care lor le lipsește și care le poate restaura funcțiile motorii pierdute. Costurile se ridică însă la 1,2 milioane de euro pentru ambii copii - o sumă enormă pentru orice familie.

,,Mario, fiul nostru mijlociu, s-a născut aparent sănătos și s-a dezvoltat normal până în jurul vârstei de 11 luni, când în urma unei viroze și a unor stări febrile consecutive a paralizat complet. În acest timp soția era însărcinată în 22 săptămâni cu al treilea copil al nostru: Medeea, diagnosticată și ea ulterior cu aceeași boală generică rară. Mario are acum 2 ani și 9 luni, iar Medeea 1 an și 6 luni. Nu merg în colectivitate, își petrec câteva ore pe zi zilnic în centrul de reabilitare. Au nevoie non-stop de ajutor 1 la 1. Sunt dependenți de câte un adult pentru orice activitate. Părinții noștri ne ajută în permanență, atât cu îngrijirea copiilor, cât și financiar, altfel nu ne-a putea descurca. Financiar ne-au ajutat și prietenii, dar suma necesară pentru tratament este mult prea mare.”, a mărturisit Vlad, tatăl celor mici. 

Problemele pentru familia Voinea au început în urmă cu 3 ani, când primul lor copil, la vremea aceea în vârstă de 4 ani, a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică. Mădălina, medic rezident de obstetrică-ginecologie la Spitalul Malaxa din Capitală, era atunci însărcinată cu cel de-al doilea copil. În aceste condiții familia a decis ce e mai bine pentru copil și s-au mutat cu toții la Roma. Acolo, David, primul lor născut, a beneficiat de tratament cu citostatice. În prezent copilul este bine, boala e în remisie, însă necazurile medicale nu par să le ocolească familia.

Nu am crezut vreodată că poate exista atât de multă durere pe pământ. Tot filmul vieții noastre s-a rupt în urma cu 3 ani jumătate. De atunci viața noastră se desfășoară prin spitale, între controale medicale, tratamente, plecări în străinătate pentru monitorizarea primului copil care rămâne sub supraveghere medicală până se împlinesc 10 ani de la diagnostic. Situația noastră e foarte grea din toate punctele de vedere, dar nu ne dăm bătuți,” mai spune tatăl copiilor.

,,Până în prezent, familia Voinea a reușit să strângă: 213.320 de euro. Au primit ajutor de la rude și prieteni, însă drumul până la un milion doua sute de mii de euro este lung și anevoios. Timpul este un factor critic, deoarece tratamentul trebuie aplicat cât copiii sunt încă mici pentru a maximiza efectele terapiei. Facem apel la generozitatea și solidaritatea tuturor celor care măcar o dată au fost puși în fața unei situații limită. Orice contribuție, indiferent de cuantum, poate însemna enorm pentru o familie atât de greu încercată. Vă invităm să vă alăturați acestei cauze și să sprijiniți eforturile noastre prin donații.” - Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă. 

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/mario-voinea/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele: MARIO VOINEA

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Opinia psihoterapeutului - Cum recunoști abuzul emoțional în cuplu?
COMUNICAT IPJ Botoșani - Precizări cu privire la noile modificări legislative în domeniul rutier
Locuri de muncă în Europa!
APEL UMANITAR - Cum poți salva viața unei adolescente cu un simplu click
Document fals, achiziţionat cu 500 de euro, oprit la frontieră
Pompieri din județ detașați pe litoral
Campania de recoltare a cerealelor, fără incendii, declanșată de ISU
Femeie de 37 de ani, plecată în Franța, dată dispărută
Sondaj
Cele mai citite
Mesaj de condoleanțe la decesul lui Cristi Săcălianu
4738
Dan Șlincu la decesul lui Cristi Săcălianu: „Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”
1930
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
1406
ATENȚIE! Este posibilă limitarea furnizării apei, în aceste zile, în Dorohoi, Broscăuți, Șendriceni, Brăești și Leorda
1116
Cod galben de ceață, până la ora 08:00, în câteva localități din județ!
1059
Incendiu la Broscăuți. Au ars vegetația uscată de pe aproximativ 100 de metri pătrați, mai mulți salcâmi și o cantitate însemnată de resturi vegetale
361
Mașină incendiată noaptea trecută!
320
Motociclistă spitalizată în urma unui accident rutier petrecut într-un sens giratoriu din Dorohoi
300
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
294
Județul botoșani topit de căldură în următoarele trei zile. COD ROȘU de caniculă sâmbătă și duminică, temperaturi de peste 40 de grade Celsius!
275
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
(P) Vând motocoasă, preț 3300 lei negociabil
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord