Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Apel al viceprimarului Lucian Topalagă: “Să ne luptăm cu pandemia nu cu românii noștri!”
Realitatea DorohoianăData 21.03.2020 - 15:45:37
Politic
Dragi Români de pretutindeni și dragi Dorohoieni! Suntem puși în fața unei mari provocări, iar în acest moment depinde numai de noi cum ne vom construi viitorul . Dumnezeu ne ajută să învățăm din greșelile altora și noi trebuie să acționăm gândindu-ne și la greșelile noastre din trecut.
DISTRIBUIE           

Vă mărturisesc că nu pot să înțeleg de ce dăm voie ca în sufletele noastre să încolțească lipsa de compasiune. Nu vorbesc la general, dar este evident că se naște ușor, ușor, „un război” al românilor din țară cu românii din Diaspora.
 

Toți suntem români, toți suntem frați! Cum credeți că se simt părinții, soțiile sau copiii celor plecați la muncă în Italia, de unde le trimit filmulețe cu convoaie de sicrie? Și să nu uităm că foarte multe românce lucrează tocmai cu bătrânii din Italia, adică cea mai afectată categorie a populației? Așa că vă rog să nu-i mai înjurați și încercați sa-i înțelegeți, punându-vă în locul lor.
 

Tot așa, și cei care din diferite motive ați ales să vă întoarceți în țară, trebuie să înțelegeți că autoizolarea nu vă face decât bine, atât dumneavoastră cât și familiilor la care vă întoarceți.
 

De aceea vă rog pe toți, fiți mai buni, mai afectuosi, mai responsabili!
Deși încă nu suntem obligați, să stăm mai mult în casă! Mai ales bătrânii! Și mai ales elevii!! Tocmai pentru asta s-au suspendat cursurile! Ca să nu vă contaminați! Gandiți-vă la părinții voștri! Ce sacrificii fac pentru a vă oferi tot ce vă doriți! Știu că anii adolescenței vă dau aripi, am trăit și eu aceste sentimente, dar va trece timpul și există riscul să regretați mai tarziu!

 

Dragii mei, intrebați-i pe vecinii dumneavostră mai bătrani ce nevoi au, faceți-le dumneavoastră cumpărăturile! Ce frumos ar fi dacă fiecare familie tânără ar “adopta” o familie de pensionari de care să se îngrijească pe perioada acestei stări de urgență! Mai ales acum în Postul Paștelui, când milostenia și iubirea față de aproapele nostru ne vor asigura și comori în Ceruri!
 

Am vorbit cu unul dintre cei mai buni prieteni din copilărie. Stă în Padova. Mi-a spus că nimeni care nu se află acum în Italia nu are cum să înțeleagă cu adevarat despre ce este vorba...
 

Iar acum, urmează și Spania...și cine știe unde se va ajunge...Pentru aceasta vă rog: Să ne gândim unii la alții ca și cum toți am fi frați! Respectați toate măsurile ce s-au instituit și ce se vor institui. Stă în puterea noastra să ne salvăm! Acum este momentul, mai important ca niciodată, să fim uniți și concilianți. Și Romania va merge înainte! Să ne luptăm cu pandemia nu cu românii noștri!

Dumnezeu să ne ajute!

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat ALDE Botoșani – Respect eroilor în halate albe, de Ziua Mondială a Sănătăţii
Alegerile locale se AMÂNĂ, anunţă Guvernul
Comunicat ALDE Botoșani – Se pot găsi soluţii pentru îngrijirea bolnavilor de coronavirus!
Comunicat ALDE Botoșani – „Autoritățile judeţene trebuie să facă ceva pentru protejarea botoșănenilor”
ALDE Botoşani: „Facem apel către autoritățile județului Botoșani să facă toate eforturile neceare pentru protejarea cadrelor medicale, prin asigurarea unui echipament corespunzător”
ALDE Botoșani critică Guvernul pentru măsurile luate în perioadă de criză. Acuzaţii grave şi la adresa şefului Cancelariei Prefectului, Cristian Roman
COMUNICAT - Echipa ALDE Botoșani pune la dispoziția cetățenilor 500 de pâini ambalate!
Comunicat - Echipa ALDE Botoșani vine în ajutorul botoșanenilor aflați în dificultate!
Vremea în DOROHOI
Senin
20.23 °C
Minim: 1.63 °C
Maxim: 22.25 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6692
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4974
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4900
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2774
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2719
Pensiunea Splendid din Dorohoi transformată în spaţiu pentru CARANTINĂ!
2596
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2449
Clădirile vechi din centrul Dorohoiului demolate - VIDEO&FOTOGALERIE
1719
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1601
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1522
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord