Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
ANUNŢ DSP : Măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus. 224 de persoane autoizolate la domiciliu în judeţul Botoşani
Realitatea DorohoianăData 10.03.2020 - 17:39:56
Local
Foto generic
Direcția de Sănătate Publică Botoșani informează că marți, 10.03.2020, la ora 14.00, în județul Botoșani existau 224 persoane autoizolate la domiciliu, în acest număr fiind incluși și membrii familiei. Nu există persoane în carantină și nici cazuri suspecte.
DISTRIBUIE           

Sunt negative testele recoltate de la persoanele contact direct cu suspecții confirmați din Suceava și din Ucraina.

La nivelul județului se aplică măsurile de izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile a celor veniți din zonele afectate și a membrilor de familie din aceeași locuință.

Solicităm persoanelor sosite din zonele afectate responsabilitate, declararea tuturor informațiilor necesare pentru evaluarea riscului epidemiologic (localitățile în care au locuit în ultimele 14 zile anterior revenirii în țară, contactul cu persoane infectate cu noul coronavirus) și respectarea cu strictețe a măsurilor dispuse de autorități.

Până la data de 31 martie 2020 este interzisă organizarea oricărui eveniment ce implică participarea unui număr de peste 1000 persoane.

Pentru activități în care vor fi implicate între 200 și 1000 de persoane, organizatorii vor solicita avizul Direcției de Sănătate Publică, depunând, cu minim 72 de ore înaintea evenimentului, la DSP solicitarea de analiză și avizare, însoțită de toate informațiile necesare evaluării riscului, sub declarație pe proprie răspundere privind veridicitatea informațiilor.

Caracteristicile specifice ale evenimentului care ar trebui să fie luate în considerare includ:

- densitatea mulțimii;

- natura contactului dintre participanți (de exemplu, un concert sau eveniment religios, în interior sau în aer liber, amenajarea locului);

- dacă la eveniment vor fi prezenți participanți înregistrați și neînregistrați;

- ocupația participanților și posibila lor expunere anterioară;

- numărul de participanți care vin din țări sau zone afectate de focare în termen de 14 zile înainte de eveniment;

- vârsta participanților; deoarece persoanele în vârstă care au afecțiuni co-morbide par a fi afectate mai grav, evenimentele la care participanții fac parte în principal din această categorie pot fi asociate cu transmiterea crescută;

- tipul sau scopul evenimentului (de exemplu: sportiv, festival, religios, politic, cultural);

- durata și modul de călătorie a participanților. Dacă durata evenimentului este mai lungă decât perioada de incubație pentru infecția cu coronavirus (14 zile), atunci se așteaptă ca majoritatea cazurilor asociate evenimentului să se producă chiar în timpul desfășurării acestuia. În schimb, dacă durata este mai scurtă, majoritatea cazurilor ar apărea probabil după eveniment, în timp ce oamenii călătoresc și se întorc în comunitățile lor de origine.

Se exceptează emiterea avizului Direcției de Sănătate Publică în cazul evenimentelor cu un număr de până de 200 de participanți, însă organizatorul are obligația să asigure dotarea cu materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape de hârtie, dezinfecție frecventă a clanțelor de la uși, în special ale toaletelor, cât și a altor suprafețe, etc.). De asemenea, în cazul în care o persoană care a participat la eveniment se va confirma pozitiv la Covid 19, organizatorul are obligația de a pune la dispoziția DSP Botoșani listele nominale cu datele de contact ale participanților.

Atenționăm că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se sancționează conform Art. 352 din Codul penal și a Art. 34 lit .m) din HG nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice, cu modificările și completările ulterioare.

Reamintim că informații pentru populație, informații pentru personalul medico-sanitar, evaluare de risc, sfaturi pentru călători, precum și situația la nivel global/național actualizată zilnic le găsiți pe site-ul www.cnscbt.ro.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
COVID - A apărut primul deces în rândul personalului medical
Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Pensiunea Splendid din Dorohoi transformată în spaţiu pentru CARANTINĂ!
48 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani au fost confirmate cu coronavirus
Comună din judeţ rămasă fără apă din cauza unei avarii
Maşini de cusut donate Direcţiei de Protecţie a Copilului de către Asociaţia “Grup Civic” Botoşani
Un botoșănean a decedat la „Mavromati”. A fost testat pentru COVID la o zi după deces, iar rezultatul pozitiv a venit peste alte patru
Amenzi de 337.000 de lei aplicate de poliţiştii botoşăneni, pentru nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu şi a celor privind restricţionarea circulaţiei
Vremea în DOROHOI
Senin
15.15 °C
Minim: 1.63 °C
Maxim: 22.3 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6682
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4972
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4897
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2771
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2719
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2448
Pensiunea Splendid din Dorohoi transformată în spaţiu pentru CARANTINĂ!
2398
Clădirile vechi din centrul Dorohoiului demolate - VIDEO&FOTOGALERIE
1714
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1601
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1511
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord