Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Alexandra Huțu, PSD: „Politizarea de către PNL a funcției de secretar general al Instituției Prefectului este o abatere gravă de la lege”
Realitatea DorohoianăData 10.03.2021 - 16:43:35
Politic
Deputat PSD Alexandra Huțu
Date fiind declarațiile publice ale parlamentarilor PNL și prefectului PNL din Botoșani, care s-au antepronunțat și chiar au făcut selecție în partid pentru identificarea unei persoane care să ocupe funcția de secretar general al Instituției Prefectului, funcție publică din categoria înalților funcționari publici, deputatul PSD, Alexandra Huțu, a cerut ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, să explice de ce funcția de secretar general al Instituției Prefectului, nou înființată, a fost politizată.
DISTRIBUIE           

Am solicitat oficial, în numele botoșănenilor care m-au trimis în Parlament, să mi se explice ce înseamnă asumarea politică a secretarului general al Instituției Prefectului, atât timp cât o astfel de funcție poate fi ocupată numai de o persoană care nu are voie sa fie membru al unui partid politic, sub sancțiunea demiterii din funcția publică. De asemenea, am cerut să mi se comunice care este cadrul legal pentru numirea definitivă a unei persoane, deja identificată și nominalizată, în funcția de secretar general al Instituției Prefectului, fără ca aceasta să promoveze vreun concurs în acest sens și fără să fi absolvit programele de formare specializată la Institutul Național de Administrație, condiție specifică și obligatorie pentru ocuparea acestei funcții. Ce e și mai stupefiant este că liberalii botoșăneni au făcut această selecție deși postul încă nu există în organigrama Prefecturii, deci nu poate fi ocupat", a declarat deputatul PSD, Alexandra Huțu.

 

Funcția de secretar general al Instituției Prefectului a fost înființată prin OUG nr. 4/2021, același act normativ modificând statutul prefectului și subprefectului. Practic modificarea permite prefecților și subprefecților să fie membri de partid și să facă mai mult politică decât administrație publică în slujba județelor, iar secretarul general al prefecturii trebuia să fie garantul stabilității și să asigure managementul tehnic la nivelul acestei instituții, însă acest lucru nu se întâmplă.

 

Cum este posibil ca liberalii să organizeze la nivelul partidului selecția persoanei care va ocupa funcția de secretar general al Prefecturii, în condițiile în care în Codul Administrativ se prevede că gestionarea concursului de selecție și a concursului de promovare pentru ocuparea funcțiilor publice din categoria înalților funcționari publici, se realizează de către o comisie de concurs permanentă și independentă? E un non-sens ceea ce fac liberalii botoșăneni, dar mai ales ilegal! Oare când se vor opri din a încălca legea? Prefectura nu este anexă de partid! Nu vă mai bateți joc de botoșăneni, stimați liberali și nu mai folosiți Prefectura ca să vă țineți acolo ședințele de partid!", a concluzionat deputatul social-democrat.

 

Din nefericire, soluția Guvernului Austerității Naționale de profesionalizare a administrației de la nivelul conducerii prefecturilor este reprezentată de înființarea unor funcții de înalți funcționari publici pentru care organizează concurs de pile, relații și cumetrii în interiorul partidelor aflate la guvernare, și nu de respectarea interesului cetățeanului.

Un întreg sistem al administrației publice care trebuie să fie în slujba cetățenilor din fiecare județ, nu al unor politruci cu interese personale sau de grup, a fost călcat în picioare!

 

Întrebarea transmisă de parlamentarul PSD, Alexandra Huțu către Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

 

http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=61908&idl=1

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
FOTO - Femeile social democrate sunt alături de preșcolarii din mediul rural
Dan Șlincu: „Profesorii și angajații din învățământ au fost permanent umiliți de guvernanții Dreptei, fiind printre categoriile profesionale cel mai prost plătite!”
Deputat Costel Șoptică, PNL: „ Este una dintre cele mai bune măsuri pe care le-am luat”, referindu-se la adoptarea Legii consumatorului vulnerabil
Lucian Trufin: „Școala și drepturile elevilor botoșăneni tăiate de pe lista de priorități a PNL”
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
ALDE Botoșani - Mistreții distrug munca agricultorilor botoșăneni și nimeni nu ia măsuri pentru a stopa acest lucru!
Comunicat USR PLUS Botoșani: Florin Cîțu a înșelat votanții PNL și USR PLUS
Roxana Țurcanu: „Din păcate, s-a ajuns la o politizare excesivă a unităților de învățământ din județul Botoșani!”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Posibil Burniță
6.55 °C
Minim: 6.28 °C
Maxim: 14.55 °C
Cele mai citite
ALERTĂ! Frați minori din Pomârla dați dispăruți
2228
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
605
Rezultat excepțional pentru micii fotbaliști ai „ACS Juniorul Dorohoi”. Au câștigat trofeul turneului ”Cupa Academicienilor„ de la Năsăud, în fața echipelor din Ardeal - FOTO&VIDEO
538
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
506
Botoșăneancă prinsă băută la volan, în Dorohoi. Avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
460
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
420
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
360
420 de posturi vacante scoase la concurs, prin încadrare directă, la nivelul Poliției de Frontieră Române
328
Zilele Municipiului Dorohoi 2021, sărbătoare în umbra pandemiei
321
Sărbătoare la Mihăileni, odată cu întoarcearea acasă a lui Mugurel Semciuc. Interviu cu vicecampionul olimpic
301
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Mesaj de condoleanțe – Consiliul Județean Botoșani
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord