Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Alexandra Huțu, PSD: „Decizia Guvernului Austerității Naționale de tăiere a Bugetului Sănătății este cinică!”
Realitatea DorohoianăData 17.02.2021 - 11:56:13
Politic
Deputat PSD Alexandra Huțu
PSD Botoșani a anunțat astăzi prin vocea parlamentarului Alexandra Huțu, că toți social-democrații botoșăneni vor vota pentru respingerea bugetului austerității promovat de coaliția Dreptei Unite, care pune în pericol sănătatea și viața botoșănenilor!
DISTRIBUIE           

La finalul anului trecut când, alături de colegii mei de la PSD, avertizam că Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR va aduce austeritatea în România, liderii acestor partide spuneau că este doar o propagandă mincinoasă. Niciunul dintre ei nu le-au spus alegătorilor că vor tăia banii pentru sănătatea botoșănenilor sau că „Nu se pot” majora pensiile părinților și bunicilor, că „Nu se pot” acorda vouchere de vacanță angajaților, astfel încât să se sprijine turismul local sau că „Nu se poate” acorda gratuitatea transportului cu trenul pentru studenți. Au mințit cu toții și au furat votul celor care și-au pus speranța în ei. Cea mai cinică decizie este de departe tăierea bugetului Sănătății cu circa 11%. Astfel, actualul Guvern taie fonduri atât de la Ministerul Sănătății, cât și de la Casa de Asigurări de Sănătate. În total rezultă un minus de 2,6 miliarde de lei, bani care ar fi ajuns pentru a imuniza de două ori toată populația României cu vaccinurile disponibile la prețurile din prezent”, a declarat Alexandra Huțu, deputat PSD Botoșani.

În timp ce toate statele Uniunii Europene majorează bugetele pentru sănătate, Guvernul României e pe contrasens și reduce fondurile pentru serviciile medicale dedicate pacienților, pentru dotarea spitalelor și asigurarea materialelor sanitare medicilor, pentru medicamente, în esență pentru tot sistemul sanitar.

Pentru PSD, sănătatea a fost întotdeauna o prioritate absolută. Vă reamintesc că în guvernările social-democrate au fost realizate investiții în sistemul de sănătate botoșănean în valoare de 18,5 milioane de euro pentru construirea unui spital nou, reabilitarea și amenajarea a 13 dispensare medicale, achiziția a 27 de ambulanțe și echipamente avansate pentru investigații medicale pentru Spitalul Județean Botoșani, respectiv Computer Tomograf și RMN. În același timp s-a început dotarea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani, a Secției Obstetrică-Ginecologie și Ambulatoriului Secției de Pediatrie. Cu siguranță că mai este nevoie încă de multe investiții în sistemul sanitar din Botoșani și din toate județele țării, dar în loc să se continue majorarea alocărilor pentru sănătate, Guvernul Dreptei Unite instaurează austeritatea și în acest domeniu vital”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.

PSD a prezentat în Bugetul său alternativ, o viziune diametral opusă față de bugetul de austeritate pregătit de Guvernul Dreptei Unite și a arătat că stimulând economia și locurile de muncă „SE POATE” susține majorarea bugetului pentru sănătate, se pot dubla alocațiile și în același timp se pot face investiții în dezvoltarea comunităților locale. Alternativa propusă de PSD nu prevede nici tăieri de venituri, nici creșteri sau introduceri de taxe.

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Lucian Trufin: “Dezvoltarea județului Botoșani nu se află pe lista priorităților actualului Guvern!”
Marius Budăi: „Care dezvoltare, domnilor liberali? Dați-ne măcar un singur exemplu al unui proiect pe care l-ați susținut pentru județul Botoșani!”
PSD Botoşani: Guvernul Cîțu și parlamentarii Dreptei lasă jumătate din populația județului Botoșani fără apă potabilă în următorii ani!
Europarlamentarul Maria Grapini cere oficial explicații Comisiei Europene privind riscul încălcării dreptului la liberă circulație al cetățenilor statelor UE
Dan Șlincu: „Coaliția Austerității Naționale a tăiat cu 37% bugetul pentru modernizarea drumurilor din județul Botoșani față de 2019”
Alexandra Huțu: „77.514 de copii din județ au dreptul la alocații majorate! Am semnat, alături de colegii mei parlamentari de la PSD Botoșani, amendamentul pentru creșterea de la 1 martie”
Marius Budăi: Raluca Turcan ar trebui să meargă acasă!
Lucian Trufin: “Seceta și Guvernul liberal s-au coalizat împotriva fermierilor”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
1.91 °C
Minim: 0.72 °C
Maxim: 11.86 °C
Cele mai citite
Bătaie între două femei, în piața din Dorohoi, din cauza geloziei
1673
Șoferiță din Dorohoi, cu permisul suspendat, implicată într-un accident rutier în Bistrița
803
Administratorul Spitalului din Dorohoi, găsit fără suflare în birou
766
Accident de circulație grav la intrarea în Botoșani
459
Un mărțișor pentru viitorii preșcolari din Dorohoi: Construirea Grădiniței nr.3 din municipiu
378
DOROHOI - Cupa ”Mărțișorului” la fotbal pentru copii și juniori, o nouă competiție sportivă în municipiu - FOTOGALERIE
330
Spitalul Municipal Dorohoi amendat de ISU, cu 10.000 de lei, pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu
330
Mesaj de condoleanţe transmis de angajaţii Spitalului Municipal Dorohoi
308
Mesaj de condoleanțe transmis de Organizația Județeană PSD Botoșani
303
Frăția Ortodoxă din Botoșani și Dorohoi, în acțiune. Au ajutat pe preotul din Oneaga, care construiește un așezământ social pentru 50 de copii orfani - FOTOGALERIE
293
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DOROHOI - ANUNŢ DAS: Începe redistribuirea pachetelor cu produse alimentare şi de igienă către persoanele cu handicap grav şi accentuat
Mesaj de condoleanţe transmis de angajaţii Spitalului Municipal Dorohoi
ANUNŢ IMPORTANT DAS – Începe distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă
DOROHOI - Asociația Clara dorește să își extindă echipa!
Primăria Dorohoi – Administrația Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT )
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord