Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Alexandra Huțu, PSD: „Cum e posibil ca în România secolului 21, la Botoșani să avem oameni care efectiv mor cu zile, din cauza unei găuri în acoperișul unei unități medicale?”
Realitatea DorohoianăData 24.03.2021 - 15:18:03
Politic
Deputat PSD Alexandra Huțu
Deputatul PSD Alexandra Huțu a solicitat miniștrilor Sănătății, Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență să prezinte botoșănenilor de ce la aproape 4 luni de la instalare, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Mavromati va fi mutată la Iași, după ce a funcționat mai puțin de o lună din cauza unor găuri din acoperișul unității, prin care apa de ploaie se infiltrează exact în zona unor conexiuni electrice.
DISTRIBUIE           

Cum e posibil ca în România secolului 21, să avem oameni care efectiv mor cu zile, din cauza unei găuri în acoperișul unei unități medicale? Vi-l mai amintiți pe premierul Cîțu când ne tot vorbea de găurile din bugetul țării pe care le-ar fi găsit după venirea PNL la Guvernare? Ei bine, de aproape 4 luni, Guvernul Cîțu nu este în stare să găsească o amărâtă de gaură din acoperișul Unității Mobile de Terapie Intensivă de la Botoșani, unde ar fi trebuit să fie tratați pacienții COVID în stare gravă. În cele 4 luni, unitatea a funcționat mai puțin de o lună. Și pentru că nu au fost în stare să o repare la Botoșani, cineva a decis ca unitatea să fie mutată la Iași, deși municipiul Botoșani a intrat deja în scenariul roșu”, a declarat Alexandra Huțu.

 

Situația care a avut loc în județul Botoșani, în contextul pandemiei de COVID, în legătură cu utilizarea unității mobile de terapie intensivă, este intolerabilă. Deși este o problemă de nivel local, ea e relevantă pentru modul în care e gestionată pandemia în România. Un astfel de caz poate deveni de actualitate în orice alt județ al României și de aceea nu poate fi trecut cu vederea.

 

Sper ca autoritățile să ia cât mai repede o decizie fermă pentru a ieși din această bâlbâială. Guvernanții ar trebui să conștientizeze importanța acestei unități medicale și să o repare în regim de urgență! Indiferent unde se va afla unitatea mobilă de terapie intensivă, la Botoșani sau la Iași, nu trebuie decât să fie dată în folosință! Oamenii au nevoie de ea! Stimați guvernanți, nu aș vrea să cred că știați de problemele structurale de la tavanul unității și că aceasta a fost adusă la Botoșani doar în scop electoral, în plină campanie electorală... Ar fi mai plauzibil să cred că din cauza incompetenței domniilor voastre unitatea nu și-a îndeplinit obiectivul. Sau or fi ambele?”, a subliniat deputatul social-democrat.

 

Întrebarea transmisă de parlamentarul PSD, Alexandra Huțu către Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și către Departamentului pentru Situații de Urgență:

 

http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=62114&idl=1

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Lucian Trufin: “USR și PNL vor să dea la liber achiziția de teren agricol”
Ziua Europei. Un plan european pentru România - FOTOGALERIE
Deputatul dorohoian Dan Șlincu a cerut părerea locuitorilor municipiului, în cadrul unei acțiuni organizate de PSD, de ziua Europei - FOTOGALERIE
PSD Botoșani - Respect pentru veteranii de război - FOTOGALERIE
VIDEO - Deputatul Alexandra Huțu: „Veteranii de război sunt eroii de lângă noi, sunt purtători de medalii, dar și de răni și suferințe”
Lucian Trufin: “Senatul a decis – marii retaileri vor plăti scump dacă nu respectă munca producătorilor români! ”
Ziua Pământului, marcată în județul Botoșani
Guvernarea Dreptei a întârziat construcția primei platforme de aterizare dedicată salvărilor aeriene SMURD, obiectiv inițiat de PSD
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
20 °C
Minim: 5.35 °C
Maxim: 23.01 °C
Cele mai citite
Deputatul dorohoian Dan Șlincu a cerut părerea locuitorilor municipiului, în cadrul unei acțiuni organizate de PSD, de ziua Europei - FOTOGALERIE
904
Dorohoi, Broscăuți și Șendriceni rămân astăzi fără apă la robinete, în urma unei avarii
897
Transport ilegal de sturioni și alte specii de pește depistat de polițiștii de frontieră
544
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
534
Casă din Dorohoi distrusă de flăcări. Proprietarii transportați la spital pentru evaluarea stării de sănătate
473
Incendiu provocat de copii. Explozia a 40 de butelii evitată la limită
451
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
414
DOROHOI – Elicopterul SMURD a aterizat astăzi de două ori pe stadion, pentru a prelua pacienți în stare gravă
402
Cunoscut medic psihiatru din Botoșani, în stare critică cu Covid. A fost transferat cu elicopterul la un spital din București
399
Intervenție riscantă a pompierilor dorohoieni. Câine salvat din mâlul rămas după secarea iazului Polonic
309
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DOROHOI - ANUNȚ IMPORTANT: CALENDARUL de desfăşurare a Programului ,,Euro 200 ”
DAS Dorohoi: ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii APRILIE 2021
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord