Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Alexandra Huțu, deputat PSD: „Politizare pe bandă rulantă la instituții strategice, fără niciun respect pentru viața și sănătatea oamenilor!”
Realitatea DorohoianăData 14.04.2021 - 13:34:53
Politic
Deputat PSD Alexandra Huțu
Deputatul social-democrat botoșănean Alexandra Huțu a solicitat explicații publice Ministerului Sănătății și conducerii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate cu privire la numirile politice realizate și pregătite de Guvernul Dreptei, inclusiv în județul Botoșani.
DISTRIBUIE           

Sistemul de promovare a politrucilor în guvernarea de dreapta ajunge la instituții cheie ale statului. Guvernul chelnerilor, al coafezelor, al casierițelor, al absolvenților de profesională și de liceu agricol, pune un fost ospătar, vânzător de telefoane, în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și o persoană fără experiență profesională la conducerea Institutului Național de Sănătate Publică de unde ne vin normele de protecție în pandemie! Ce s-a început în Guvernul Orban se continuă în Guvernul Cîțu, incompetență, iresponsabilitate, indolență”, a declarat Alexandra Huțu.

Postul de director al Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani a fost scos la concurs la un an după ce Guvernarea PNL a demis toţi directorii din ţară pentru a face loc propriilor oameni de partid. Demiterile s-au făcut peste noapte, după ce a fost modificat statutul instituției şi odată cu el şi indicatorii de performanță a managementului caselor de sănătate.

Posturile de conducere de la nivelul CAS din fiecare județ sunt negociate ca la piață, fără a ține cont de competențe, de problemele specifice fiecărui județ, iar la Botoșani acesta ar reveni PNL. La fel s-a întâmplat și la Prefectura Botoșani, unde s-a organizat concurs de partid pentru identificarea unui politruc care să fie numit secretar al instituției, deși funcția este asimilată funcționarilor publici. Aceeași rețetă a fost aplicată și la suplimentarea unui post de subprefect, pentru a face loc noilor oameni politici de la USR-PLUS. Din păcate, împărțirea prăzii politice între PNL, USR-PLUS și UDMR nu s-a oprit la politizarea completă a administrației publice locale, ci s-a întins și către instituțiile strategice din domeniul sanitar, respectiv Institutul Național de Sănătate Publică și Casele de Asigurări de Sănătate”, a subliniat deputatul PSD.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, ministrul Voiculescu a eliminat condiția ocupării postului prin concurs, a făcut un caiet de sarcini cu dedicație din care a scos condiția de experiență profesională pentru ocuparea postului, chiar în cel mai grav moment al epidemiei provocate de COVID. În loc să facă o selecție în urma căreia să fie desemnat cel mai bine pregătit specialist, ministrul coboară standardele și scoate condiția de experiență profesională pentru ocuparea postului.

Politrucii protejați de Iohannis sunt recompensați cu posturi călduțe la stat în domenii în care nu au nici o competență. Fosta purtătoare de cuvânt a președintelui a ajuns consultant al directorului companiei de stat Electrica. Stimați guvernanți ai Coaliției Austerității Naționale, treziți-vă la realitate, nu vă mai jucați cu sănătatea și viața românilor! Lăsați pe alții în locul vostru, care știu exact soluțiile la problemele reale ale oamenilor”, a solicitat Alexandra Huțu în adresa transmisă reprezentanților Guvernului Cîțu.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: „Odată cu intrarea PSD la guvernare, Autostrada Moldovei-A7, începe să prindă contur”
Alexandra Huțu: „Astăzi a fost aprobat Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”
Prioritățile parlamentarilor PSD Botoșani în noua sesiune legislativă: creșterea veniturilor populației, susținerea companiilor românești și reglementarea pieței energiei
Deputatul Alexandra Huțu: „Susținem în continuare dezvoltarea tuturor comunităților locale din Botoșani în ceea ce privește utilitățile de bază pentru botoșăneni”
Deputat Dan Șlincu - Programele susținute de PSD și suplimentarea fondurilor pentru Anghel Saligny au generat 76 de proiecte pentru modernizarea drumurilor din 60 de localități din Botoșani
Alexandra Huțu: „Președintele Administrației Fondului pentru Mediu va efectua vineri o vizită de lucru la Botoșani”
USR acordă CONSULTANŢĂ BOTOŞĂNENILOR INTERESAŢI de finanţarea proiectelor din societatea civilă şi reclamă ilegalităţi în procedura Primăriei Botoşani
OFSD Botoșani alături de copiii din Răuseni - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
10.25 °C
Minim: 8.5 °C
Maxim: 22.9 °C
Cele mai citite
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
1674
Primarul Alexandrescu a semnat la București contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Dorohoi
489
Două persoane spitalizate în această seară în urma unui accident rutier - FOTO
459
EXERCIȚIU: Intervenție la un accident rutier cu 14 victime - FOTOGALERIE
420
O nouă investiție la Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Grădiniței nr. 8
409
Bărbat din Broscăuți prins conducând fără a deține permis de conducere
334
Prins cu viteză peste limita legală, la Cucorăni
318
Tânăr spitalizat după ce s-a răsturnat cu mașina!
277
VIDEO&FOTO - Tânăr din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru viol și tâlhărie calificată
271
Armă deținută ilegal, ridicată de către polițiști
258
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ÎNCHIRIEZ ÎN DOROHOI
Primăria Dorohoi - Anunț privind scutirea majorărilor de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică
DOROHOI - Anunț privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță!
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord