Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 - PSD Botoșani a prezentat programul pentru agricultură fermierilor din județ
Data 18.11.2016 - 17:08:12
Local
PSD a anunțat la Botoșani programul de guvernare pentru agricultorii români, prin vocea fostului secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Dumitru Daniel Botănoiu. Acesta a spus că dacă va forma viitorul Guvern, PSD va face o fabrică de procesare de lână și piei de oaie în județul Botoșani. De asemenea, PSD mizează pe cercetarea prin centrul de la Popăuți și intenționează să înregistreze Cașcavalul de Săveni la Uniunea Europeană.
DISTRIBUIE           
PSD a anunțat la Botoșani programul de guvernare pentru agricultorii români, prin vocea fostului secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Dumitru Daniel Botănoiu. Acesta a spus că dacă va forma viitorul Guvern, PSD va face o fabrică de procesare de lână și piei de oaie în județul Botoșani. De asemenea, PSD mizează pe cercetarea prin centrul de la Popăuți și intenționează să înregistreze Cașcavalul de Săveni la Uniunea Europeană.

Panouri termoizolante cu lâna de Botoșani. „Astăzi peste 70% din lâna din România fie este aruncată, fie este arsă. La fel și pieile de oaie... Au devenit o povară pentru crescătorii de ovine. Noi credem că putem face aici la Botoșani unul din centrele de colectare și procesare de lână. Aveți potențial. Putem să o folosim la panouri termoizolante. Decât să-i dăm foc, mai bine o folosim la construcția de locuințe pentru tineri”, a declarat Dumitru Botănoiu în cadrul unei întâlniri în Săveni, organizată de PSD pe tema agriculturii la care au participat peste 200 de fermieri botoșăneni.

Cașcavalul de Săveni, marcă europeană înregistrată

Botănoiu a mai spus că în programul PSD de guvernare este prevăzut ca până în 2020, România să înregistreze la Uniunea Europeană cel puțin 14 produse alimentare tradiționale, pentru a se bucura de protecție pe piața europeană. Specialistul PSD a subliniat că unul dintre produsele vizate este chiar Cașcavalul de Săveni care este foarte apreciat peste tot în Europa.

Subvenții la timp și apă gratuită pentru fermieri

Primarul comunei Vlăsinești, Lucian Trufin care candidează pe listele PSD pentru Senat a solicitat conducerii PSD să introducă în program acordarea la timp a subvențiilor agricole, întrucât în acest an foarte mulți fermieri botoșăneni au suferit enorm din cauza întârzierilor înregistrate de Guvernul Cioloș.

Dumitru Botănoiu a precizat că această solicitare a fost inclusă în programul PSD, urmând să fie stabilit prin lege un calendar de acordare a subvențiilor, respectiv un avans pe data de 15 octombrie din fiecare an, urmând ca plata regulată să fie în perioada 1 decembrie -31 martie anul viitor.

Lucian Trufin a amintit că „primul lucru pe care l-a făcut fostul premier Victor Ponta în agricultură a fost să plătească subvențiile blocate. Apoi, a majorat anual nivelul acestora astfel încât în Botoșani numărul fermierilor a crescut de la 40.000 în 2012, la 50.000 în prezent. Guvernul condus de Ponta a acordat despăgubiri pentru 9.000 de fermieri locali la seceta din 2015. Pentru seceta pedologică din 2016, Guvernul reprezentat de Cioloș nu a oferit nimic, deși s-au făcut solicitări din partea primarilor și parlamentarilor PSD din județul nostru.

Un alt angajament important asumat de PSD este ca apa destinată irigațiilor să fie gratuită până la stația de punere sub presiune, ceea ce ar constitui un ajutor consistent pentru agricultori.Comunicat de presă la comanda PSD Botoșani. Cod unic mandatar financiar: 11160007

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Codul Galben de ploi a fost prelungit în județ până mâine seară, la ora 23.00
COD PORTOCALIU și pentru DOROHOI, până la ora 18.30
Atenție! COD PORTOCALIU de ploi și vânt până la ora 17:30
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
Jandarmii botoșăneni la datorie în mini-vacanța de Rusalii
Cod Galben de ploi până mâine seară, în județul Botoșani
Femeie din Suharău gasită moartă în fântana din fața casei
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
17.54 °C
Minim: 15.96 °C
Maxim: 27.45 °C
Cele mai citite
Invitație pentru absolvenții clasei a VIII-a. Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi își așteaptă bobocii în casă nouă!
1757
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
1168
VIDEO – Inundații în județ. Curți inundate, drumuri avariate
613
DOROHOI – Femeie surprinsă de jandarmi, în Piața centrală, când se aproviziona cu țigări de contrabandă
585
Percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune - VIDEO&FOTO
473
VIDEO&FOTO - Curți inundate, copaci rupți de vânt, stâlpi electrici incendiați, drumuri avariate, sunt câteva din efectele ploilor torențiale din această după amiază, în județ
445
Elicopterul SMURD chemat la Dorohoi pentru un bărbat, din Dealu Mare, care a suferit un infarct - VIDEO&FOTO
414
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
398
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
314
DOROHOI - Podul de pe Calea Plevnei, la intersecția cu strada Vasile Teleagă, va fi refăcut. Timp de 45 de zile circulația va fi restricționată
306
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii MAI 2021
Primăria Dorohoi – Anunț de consultare publică
DOROHOI - Direcția de Asistență Socială angajează
Spitalul Dorohoi scoate la concurs trei posturi vacante
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord