Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 - Lucian Trufin: „PSD are măsuri concrete pentru sprijinirea fermierilor români: șanse egale pentru producătorii noștrii față de cei europeni”
Data 23.11.2016 - 17:05:08
Local
Candidatul social democrat la Senatul României, primarul comunei Vlăsinești Lucian Trufin a anunțat astăzi că cel mai important obiectiv din programul de guvernare al PSD în domeniul agriculturii constă în crearea de șanse egale pentru fermierii români față de cei europeni. 
DISTRIBUIE           
Candidatul social democrat la Senatul României, primarul comunei Vlăsinești Lucian Trufin a anunțat astăzi că cel mai important obiectiv din programul de guvernare al PSD în domeniul agriculturii constă în crearea de șanse egale pentru fermierii români față de cei europeni. 

 

.PSD are măsuri concrete pentru sprijinirea fermierilor români: șanse egale pentru producătorii noștrii față de cei europeni. Sunt primar de 8 ani într-o zonă rurală a județului Botoșani. Știu foarte bine cu ce probleme  se confruntă fermierii noștrii. Nu mai vreau ca românii să cumpere alimente de la străini. Putem avea pe masă hrană mai ieftină și mai sănătoasă produsă aici în pământul românesc, de la producătorii autohtoni. Dar pentru asta trebuie să îi sprijinim, să le dăm la timp subvențiile, să-i susținem în atragerea fondurilor europene în vederea creării de centre de colectare și vânzare a animalelor și produselor agricole și a unităților de procesare a subproduselor agricole, astfel încât produsele românești să ajungă pe rafturile din marile magazine ”, a declarat Lucian Trufin.

 Obiectivele principale pentru agicultura românească asumate de PSD dacă va câștiga alegerile din 11 decembrie sunt: domeniul agricol să devină motor de creștere economică, creșterea exporturilor de produse românești, protejarea interesului fermierilor români, determinarea cât mai multor tineri să se angajeze în agricultură pe salarii decente, plata la timp a subvențiilor, simplificarea procedurilor, o cerere un ghișeu, asigurarea cofinanțării fără întârzieri, creșterea absorbției fondurilor europene, înființarea de centre de colectare și unități de procesare autohtone pentru legume-fructe, lână și piei de la ovine și caprine, programe speciale pentru susținerea produselor deficitare, tomate și carnea de porc, TVA la materii prime și servicii agricole 0%, impozit pe teren agricol lucrat și utilaje agricole 0%, subvenționare cursuri de mecanizare agricolă, cadastrarea gratuită a terenurilor, refacerea și extinderea sistemului de irigații prin facilitarea accesului de apă gratuit până la stația de punere sub presiune. 

 „Agricultura a devenit domeniu prioritar al economiei românești în perioada Guvernării PSD. Primul lucru pe care l-a făcut Victor Ponta în domeniul agriculturii a fost să plătească subvențiile blocate de PDL-PNL. A doua măsură a constat în creșterea anuală a nivelului subvențiilor în agricultură. La nivelul județului Botoșani aceste măsuri au condus la majorarea numărului de beneficiari fermieri, persoane fizice și juridice de la 40.000 în 2012 la 50.000 în prezent. 9.000 de fermieri din județul Botoșani care au suferit pierderi în urma calamităților generate de seceta din 2015 au primit despăgubiri din partea autorităților centrale. Aceste lucruri arată că PSD la nivel central și local și-a îndeplinit promisiunile din 2012 față de cetățenii județului și va face același lucru și în următorii 4 ani”, a completat candidatul PSD pentru Senat.

 

Comunicat de presă la comanda PSD Botoșani. Cod uni mandatar financiar: 11160007



Comentarii


Articole din aceeași categorie
Codul Galben de ploi a fost prelungit în județ până mâine seară, la ora 23.00
COD PORTOCALIU și pentru DOROHOI, până la ora 18.30
Atenție! COD PORTOCALIU de ploi și vânt până la ora 17:30
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
Jandarmii botoșăneni la datorie în mini-vacanța de Rusalii
Cod Galben de ploi până mâine seară, în județul Botoșani
Femeie din Suharău gasită moartă în fântana din fața casei
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
16.36 °C
Minim: 15.72 °C
Maxim: 26.25 °C
Cele mai citite
Invitație pentru absolvenții clasei a VIII-a. Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi își așteaptă bobocii în casă nouă!
1757
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
1165
VIDEO – Inundații în județ. Curți inundate, drumuri avariate
613
DOROHOI – Femeie surprinsă de jandarmi, în Piața centrală, când se aproviziona cu țigări de contrabandă
585
Percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune - VIDEO&FOTO
473
VIDEO&FOTO - Curți inundate, copaci rupți de vânt, stâlpi electrici incendiați, drumuri avariate, sunt câteva din efectele ploilor torențiale din această după amiază, în județ
445
Elicopterul SMURD chemat la Dorohoi pentru un bărbat, din Dealu Mare, care a suferit un infarct - VIDEO&FOTO
414
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
398
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
314
DOROHOI - Podul de pe Calea Plevnei, la intersecția cu strada Vasile Teleagă, va fi refăcut. Timp de 45 de zile circulația va fi restricționată
306
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii MAI 2021
Primăria Dorohoi – Anunț de consultare publică
DOROHOI - Direcția de Asistență Socială angajează
Spitalul Dorohoi scoate la concurs trei posturi vacante
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord