Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
ALEGERI LOCALE 2020 – Bogdan Amarie, candidat USR PLUS pentru Consiliul Local Dorohoi: “Vreau să dau ceva înapoi comunității din care fac parte”
Dan MăzurașuData 27.08.2020 - 21:30:01
Politic
Bogdan Amarie, candidat USR PLUS pentru Consiliul Local Dorohoi
Bogdan Amarie, un dorohoian de 45 de ani, vrea să ajungă consilier local “pentru a da ceva înapoi comunităţii din care face parte”, aşa cum a scris pe contul său de facebook. Spre deosebire de alţi candidaţi cu vechime, veşnic abonaţi la diverse funcţii, fie de Consilier local, judeţean sau de primar, Bogdan Amarie este nou venit în politica dorohoiană, acest lucru fiind un avantaj clar, el nefiind “contaminat” de “apucăturile” politicienilor de carieră.
DISTRIBUIE           

Bogdan Amarie candidează din partea Alianţei USR PLUS, fiind “aripa” PLUS din alianţă. Figurează pe locul doi pe lista pentru Consiliul Local, primul fiind Valentin Ostafi, din partea USR, candidat şi pentru funcţia de primar al Dorohoiului. Redăm postarea candidatului Bogdan Amarie făcută pe pagina sa de facebook.   

 

 

 

Cine sunt?

Mă numesc Amarie Bogdan, sunt născut în Dorohoi acum 45 de ani, educat în Dorohoi până la 18 ani, cu studii universitare și postuniversitare făcute în Iași, la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi”, respectiv Facultatea de Informatică din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza”.

Cei trei copii ai mei sunt elevi la instituții de învățământ din Dorohoi; administrez și sunt asociat la firma pe care am înființat-o alături de soția mea, sunt profesor de informatică la Liceul “Regina Maria” de care mă leagă - cu mândrie spun - 21 de ani de activitate.

Am și defecte (vă rog să nu o întrebați pe soția mea - ea le cunoaște pe toate): orgolios, autosuficient - sunt doar câteva, însă lucrez zi de zi să mi le corectez.

De ce candidez?

Cunosc bine realitățile dorohoiene și vreau să dau ceva înapoi comunității din care mă trag. Cred că pot să dau mai mult din postura de consilier local și, chiar dacă sună a clișeu, acesta este adevărul. Vreau să mă implic și să ajut la promovarea și implementarea câtorva proiecte importante pentru Dorohoi :

- digitalizare pe scară cât mai largă și cât mai facilă pentru toate instituțiile din subordinea primăriei;

- prioritizarea obiectivelor - spitalul și școlile pe primele locuri; e momentul să avem un spital echipat și dotat astfel încât să nu fim nevoiți să mergem în alte orașe pentru tratamente; școlile (cu mici excepții) nu au nici pe departe dotările necesare pentru a susține un învățământ adaptat noilor cerințe; doar două exemple :

       - nu e deloc normal ca un liceu care trimite zeci de studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie să nu aibă un laborator de biologie;

       - imaginați-vă activitatea într-un laborator de informatică subdimensionat în care funcționează 27 de calculatoare cu 28-30 de elevi, când afară sunt 30 de grade având, o suprafață vitrată cu fața spre soare, fără aer condiționat;

Sunt bune și sălile de spectacole, parcuri, etc. dar cred că, întâi de toate, trebuie să avem un spital în adevăratul sens al cuvântului și condiții cât mai bune pentru elevi în școli;

- unele localități oferă date la zi despre posibilitățile de finanțare europeană relevante pentru potențialul local, ele angajând experți permanenți care oferă asistență în scrierea și gestiunea de proiecte, sau identificarea și mobilizarea posibililor aplicanți pentru oportunitățile care apar la nivel UE – cred că ar trebui să oferim și noi asemenea servicii;

- transparență financiară și decizională;

- buget participativ.

Știu ce înseamnă să ridici o firmă care acum 15 ani avea un angajat, iar astăzi are deja 30; cunosc realitatea din învățământul dorohoian, datorită celor 21 de ani în care am acumulat experiență la catedră, cred că pot aduce în Consiliul Local al Municipiului Dorohoi ceva bun din experiența acumulată.

Cred că cel mai bine este să promiți puțin și să faci mult mai mult decât ai promis!

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
-8.66 °C
Minim: -15.83 °C
Maxim: -5.65 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
2017
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
750
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
560
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
425
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
294
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
293
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
228
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
223
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
211
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
192
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord