Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
ALEGERI LOCALE 2020 - Candidat surpriză la alegeri. Un independent revendică conducerea primăriei Dorohoi
Realitatea DorohoianăData 18.08.2020 - 15:01:38
Politic
Constantin Bursuc, candidat independent pentru funcţia de primar al Dorohoiului
Surpriză la alegerile locale din acest an. Un om politic cu vechime, care a deţinut şi funcţia de viceprimar al Dorohoiului, şi-a depus candidatura ca independent, pentru funcţia de primar şi de consilier Local.
DISTRIBUIE           

Este vorba de Constantin Bursuc, care luni, 17 august, în jurul orei 12.00, s-a prezentat în faţa Biroului Electoral de Circumscripţie (BEC) Dorohoi, însoţit de câţiva prieteni şi susţinători, unde şi-a depus documentele necesare candidaturii.

Constantin Bursuc şi-a anunţat oficial candidatura luni după-amiază, pe pagina personală de facebook.

“Am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Dorohoi deoarece realitățile sociale și economice ale comunității noastre dovedesc, cu multă claritate, că orice fel de proiect politic pentru Dorohoi a eșuat”, este începutul declaraţiei prin care Constantin Bursuc, fost membru şi lider PNL Dorohoi şi actual consilier judeţean al acestei formaţiuni politice şi-a anunţat candidatura.

În cuprinsul declaraţiei, Constantin Bursuc face un rechizitoriu dur împotriva celor care s-au succedat la conducerea primăriei Dorohoi.

“Experimentele politice de tot felul și-au pus amprenta pe evoluția municipiului Dorohoi, motiv pentru care indicatorii care măsoară standardele urbane, calitatea vieții în comunitatea noastră, sunt cu mult sub valorile europene”, apreciază Constatin Bursuc în declaraţie.

“Soluția pe care o propun fiecărui dorohoian este una foarte simplă! Un primar cu adevărat independent, un primar care să nu mai fie nevoit să facă fel de fel de compromisuri politice, un primar care să livreze comunității rezultate imediate”, mai arată Constantin Bursuc, candidat independent pentru funcţia de primar al Dorohoiului.

Redăm mai jos declaraţia integrală, publicată de Constantin Bursuc, candidat independent pentru primăria Dorohoi, declaraţie postată pe pagina personală de facebook. 

 

"Dragi prieteni,
Stimați locuitori ai municipiului Dorohoi,

Am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Dorohoi deoarece realitățile sociale și economice ale comunității noastre dovedesc, cu multă claritate, că orice fel de proiect politic pentru Dorohoi a eșuat.

După 30 de ani de democrație, orașul nostru rămâne încremenit, din toate punctele de vedere, într-un sistem social și economic extrem de dezechilibrat. Politicile publice promovate atât de putere cât și opoziție, indiferent care a fost culoarea partidelor care s-au bătut ani la rând pentru a obține funcția de primar, nu au fost implementate cu succes și doar parțial finalizate.

Experimentele politice de tot felul și-au pus amprenta pe evoluția municipiului Dorohoi, motiv pentru care indicatorii care măsoară standardele urbane, calitatea vieții în comunitatea noastră, sunt cu mult sub valorile europene.

Soluția pe care o propun fiecărui dorohoian este una foarte simplă! Un primar cu adevărat independent, un primar care să nu mai fie nevoit să facă fel de fel de compromisuri politice, un primar care să livreze comunității rezultate imediate.

Mi-am dorit dintotdeauna să fac administrație publică de performanță. Acum ceva vreme am acceptat situația că pentru a putea face administrație publică trebuie să faci politică.

Am învățat din politică cât de important este să formezi majorități. Am învățat că nu trebuie faci compromisuri care să îți afecteze reputația și să facă rău oamenilor. Am mai aflat, în toți anii în care am făcut politică, că este mai bine ca scopul să nu scuze mijloacele. Am învățat destule în politică, am văzut destule, am înțeles destule, este suficient. Nu-i pentru mine!

Eu nu candidez pentru a căuta vinovați și pentru a-mi face o campanie electorală care să se bazeze doar pe criticile aduse unora sau altora. Eu candidez ca să CÂȘTIG, să construiesc și să ofer Dorohoiului un orizont de dezvoltare foarte clar, asumat de întreaga noastră comunitate.

Sunt un om simplu și modest, sunt un om extrem de planificat, cumpătat, dar în egală măsură exigent și intolerant cu lenea, prostia, oportunismul de orice fel și statul degeaba pe banii statului.

Am demonstrat în toți anii mei de muncă un lucru esențial. Termin întotdeauna ceea ce-mi propun să fac. Am demonstrat prin faptele mele că am abordări diferite față de cei care astăzi vor din nou să tranzacționeze politic viitorul orașului și viitorul nostru.

Sunt un om care spune ADEVĂRUL, indiferent dacă acest adevăr îl va supăra pe unul sau pe altul. Sunt asumat și nu mi-am negociat niciodată abordările și principiile, indiferent ce aș fi avut de câștigat sau de pierdut în urma deciziilor pe care le-am luat.

Îmi doresc să câștig Primăria pentru a reda Dorohoiul oamenilor. Pentru că, trebuie să recunoaștem cu toții, orașul aparține de drept politicienilor și intereselor acestora și chiar dacă nu este vizibil de fiecare dată, Dorohoiul rămâne teatrul în care se dă zilnic o luptă politică acerbă. Acest conflict atât de păgubos pentru orașul nostru trebuie să înceteze. Altfel, vom ajunge foarte rău.

Oamenii s-au săturat de conflicte, de scuze și acuze, de vinovați și de vinovății. Oamenii vor liniște, locuri de muncă, normalitate, vor să știe încotro se îndreaptă orașul, vor să fie respectați, ascultați și sprijiniți.

Îmi asum rolul de mediator al tuturor energiilor care astăzi ne despart din punct de vedere al opțiunilor politice și sunt sigur că imediat după încetarea eternului conflict politic cu privire la Primăria Dorohoi, voi reuși, în calitate de primar independent, să-i aduc la aceiași masă pe toți oamenii buni ai orașului nostru, voi reuși să adun în jurul meu profesioniști, oameni cu expertiză, toate caracterele comunității noastre și să construim cu toții, împreună, un oraș modern în care să ne dorim cu toții să trăim!

Constantin Bursuc
Candidat independent la Primăria municipiului Dorohoi"

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
VIDEO - Viața botoșăneană din 1918 prezentată de social-democrați - III
Femeile social-democrate botoșănene alături de adolescenții cu dizabilități - FOTOGALERIE
VIDEO - Viața botoșăneană din 1918 prezentată de social-democrați - II
Viața botoșăneană din 1918 prezentată de social-democrați
Deputat Dan Șlincu: E nevoie urgentă de electrificarea și modernizarea căilor ferate pentru dezvoltarea județului Botoșani și a regiunii de Nord-Est
Nicolae Ciucă va fi propunerea de premier a PNL şi va conduce și negocierile cu PSD
PSD Botoșani: Measaj de condoleanțe
Lucian Trufin: „Parlamentul a decis: construcțiile în extravilan destinate activităților agricole nu mai au nevoie de PUZ”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
2.26 °C
Minim: -1.68 °C
Maxim: 4.5 °C
Cele mai citite
Accident rutier la ieșirea din Dorohoi, la Dealu Mare - FOTO
1483
DOROHOI – Ziua Națională a României sărbătorită în condiții de pandemie. Fără fasole cu cârnați și vin fiert
1307
DOROHOI - Conductă de gaz ruptă, locatarii din zonă în pericol. Pompierii au intervenit
599
Adolescentă de 16 ani ajunsă la spital urma unui accident rutier
571
Femeie rănită într-un accident rutier
409
Femeie cercetată pentru înșelăciune. A fost prinsă de către polițiștii din Mihăileni
382
Accident rutier în Botoșani. Șoferul a părăsit locul faptei
314
Incendiu de vegetație uscată, de amploare, la Mateieni. Pompierii dorohoieni au intervenit. Trenul Iași – Dorohoi blocat pe șine
269
Campania „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune”, ediția a V-a, în școlile din Dorohoi. Acţiune desfăşurată de către Protopopiatul Dorohoi
246
Minora din Dorohoi dată dispărută a fost găsită la Iași
239
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul Municipal Dorohoi angajează electrician!
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări!
DOROHOI – Loc de joacă și recreere în cartierul Drochia, derulat printr-un program destinat integrării romilor
Primăria Dorohoi: ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
Anunț de ANGAJARE la Jandarmeria Botoșani!
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord