Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
ALDE Botoşani reacţionează după acuzele primarului PNL Rotundu. „Aceste jigniri sunt cu dedicație și au scopul de a jigni partidul pe care noi îl reprezentăm”
Realitatea DorohoianăData 22.01.2020 - 23:13:46
Politic
Foto arhivă - Întâlnire între reprezentanţii judeţeţeni ai ALDE şi PNL
În contextul recentului atac al unui primar PNL de comună la adresa Instituției Prefectului Județului Botoșani, al cărei director de Cancelarie este doamna Roxana-Florentina Țurcanu, Filiala ALDE Botoșani se simte obligată să clarifice situația.
DISTRIBUIE           

În contextul recentului atac al unui primar PNL de comună la adresa Instituției Prefectului Județului Botoșani, al cărei director de Cancelarie este doamna Roxana-Florentina Țurcanu, Filiala ALDE Botoșani se simte obligată să clarifice situația.

În primul rând, informăm opinia publică despre faptul că președinția partidului ALDE Botoșani este delegată către vicepreședintele Florin Țurcanu, tocmai pentru ca activitatea politică să nu interfereze cu atribuțiile de director al Cancelariei Prefectului, astfel încât considerăm acuzațiile primarului liberal nefondate și remarcile sale rău intenționate.

În al doilea rând, într-un punct de vedere propriu, prefectul de Botoșani, domnul Valentin-Alexandru Colbu, s-a văzut nevoit să-i explice domnului primar PNL baza legală care-i oferă dreptul de a face solicitarea respectivă. Instituția Prefectului a solicitat doar datele și locurile la care se vor desfășura ședințele de Consiliu Local, probabil din dorința de a participa personal sau prin reprezentanți. Este regretabil că, după 15 ani de administrație locală, domnul primar PNL de comună nu cunoaște aceste aspecte legislative.

În al treilea rând, ne ridică semne de întrebare de ce un singur primar din 78 a reacționat în acest mod nejustificat la o solicitare pe care o considerăm pertinentă și de bun simț, nici pe departe o formă de intimidare, așa cum a declarat primarul PNL de comună, care este și secretar general al PNL Botoșani.

”Noi considerăm că aceste jigniri venite din partea secretarului general al PNL Botoșani nu au substrat, sunt cu dedicație și au tot timpul scopul de a jigni partidul pe care noi îl reprezentăm. ALDE nu tolereză așa ceva și suntem convinși că populația județului Botoșani este sătulă de lucruri care nu fac onoare acestui județ, cred că toți trebuie să fim focalizați pe dezvolarea județului, pentru implementarea tuturor proiectelor care așteaptă să fie puse în aplicare”, a precizat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

În cele din urmă, le propunem reprezentanților PNL să nu mai încerce să acopere soarele cu degetul și să se concentreze pe problemele serioase ale județului. Pentru început, le cerem să deblocheze proiectul ”Regiunea Nord-Est- Axa rutieră strategică 2: Botoșani-Iași” în valoare de peste 70 milioane euro.

 

Sursa: Comunicat de presă

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
0.63 °C
Minim: -5.25 °C
Maxim: 6.08 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
2031
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
788
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
644
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
581
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
439
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
324
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
324
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
255
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
235
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
234
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord