Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
ALDE Botoşani – Nu mai amăgiți botoșănenii și respectați legile privind mărirea alocațiilor și a pensiilor!
Realitatea DorohoianăData 12.06.2020 - 13:42:32
Politic
Roxana Florentina Ţurcanu, preşedinte ALDE Botoşani
Cetățenii s-au săturat să fie zilnic amăgiți de guvernanți atunci când vine vorba de mărirea veniturilor pentru populație.
DISTRIBUIE           

De aceea, Filiala ALDE Botoșani solicită președintelui PNL Botoșani și reprezentanților Guvernului în teritoriu să iasă public și să spună adevărul tuturor locuitorilor din județul Botoșani, care zilnic sunt frământați de gândul incertitudinii, privind mărirea alocațiilor copiilor de la 1 august 2020, așa cum a fost votată în Parlament de ALDE și celelalte partide care au susținut această lege.

De asemenea, și pensionarii din județul Botoșani, care sunt într-un număr foarte mare, au aceleași gânduri de nesinguranță privind drepturile pentru care au muncit o viață întreagă, fiind vorba de mărirea pensiilor, așa cum a fost stabilit prin lege, cu 40% începând cu data de 1 septembrie 2020.

„Credem că pentru binele locuitorilor județului Botoșani, mai ales că o parte însemnată dintre aceștia au ieșit la vot și au acordat votul de încredere președintelui PNL, aleșilor locali, dar și parlamentarilor care au candidat din partea aceluiași partid, trebuie să se clarifice cât mai repede această situație. Este foarte simplu, să spună clar dacă se aplică sau nu, aceste legi privind mărirea alocațiilor și a pensiilor”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Noi, ALDE, prin reprezentanții noștri pe care îi avem în Parlamentul României, așa cum am votat și susținut prima lege pentru dublarea alocațiilor și cea pentru mărirea pensiilor cu 40%, susținem în continuare că aceste legi trebuie respectate când intră termenul lor de aplicare, de 1 august 2020, respectiv 1 septembrie 2020.

Considerăm că există resurse financiare pentru aceste majorări întrucât cetățenii dacă au un venit mai mare, automat și economia funcționează mai bine, iar banii se reîntorc într-o oarecare măsură la bugetul statului.

Fiecare cetățean care încasează un venit mai mare, la rândul lui îl redistribuie prin consumul și cheltuielile pe care le face, acești bani se reîntorc practic înapoi la bugetul statului prin TVA, prin taxe și impozite și atunci toată lumea are de câștigat.

Noi, din respect pentru botoșăneni, vrem să știm din partea reprezentanților partidului de la guvernare, dacă se aplică sau nu legea privind mărirea alocațiilor și a pensiilor, pentru că oamenii vor să știe la ce să se aștepte în perioada imediat următoare.

 

                  Președintele ALDE Botoșani, Roxana FlorentinaȚurcanu

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
0.73 °C
Minim: -0.22 °C
Maxim: 7.88 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
734
Mica Unire sărbătorită, la Dorohoi, în avans - VIDEO&FOTOGALERIE
438
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
432
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
393
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
253
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
252
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
246
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
227
Comunicat CJ: Acord de principiu pentru deblocarea situației de la Nova Apaserv
221
Poetul național Mihai Eminescu, evocat în Parohia Cobâla, Protopopiatul Dorohoi
210
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord