Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
ALDE Botoșani critică Guvernul pentru măsurile luate în perioadă de criză. Acuzaţii grave şi la adresa şefului Cancelariei Prefectului, Cristian Roman
Realitatea DorohoianăData 23.03.2020 - 13:16:51
Politic
Constatăm cu regret că, în vremuri atât de dificile în care țara se află într-o criză epidemică reală, prioritățile partidului aflat la guvernare, PNL, sunt greu de înțeles. Nu putem să uităm cum de la începutul acestui an partidul a generat o continua criză politică în țara noastră. Acum, însă, nu mai este loc de astfel de jocuri. Acum sunt în pericol vieți omenești, nu funcții efemere. Acum, mai mult ca niciodată poate, trebuie să conștientizăm că viața oamenilor este pe primul loc și că nimeni nu este veșnic.
DISTRIBUIE           

Câteva aspecte dorim să vă supunem atenției:

 

Zilele trecute, toate prefecturile din țară au primit o decizie semnată de domnul Gheorghe Sorescu, acum secretar de stat în MAI, prin care li se interzicea să mai comunice alte informații decât cele ale Grupului de Comunicare Strategică despre situația din județe cauzată de acest nou coronavirus. Considerăm această interdicție alarmantă și tragem un semnal de alarmă că oamenii trebuie să cunoască pericolul real pentru a-l putea preveni cu succes. Anunțuri de tip ”Spălați-vă pe mâini” nu sunt suficiente, iar acest lucru se vede din numerele crescătoare raportate la nivel de țară de la o zi la alta. Cât le vor mai raporta și pe acestea…

 

Tot zilele trecute abia, după ce sedința de Guvern a fost tocmai miecuri, au fost publicate în Monitorul Oficial Ordonanțele de Urgență cu unele măsuri fiscal-bugetare și unele măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19. Așteptarea a fost lungă și nici nu a meritat măcar.

 

Din Organizația ALDE Botoșani fac parte mulți proprietari de firme complet nemulțumiți de felul în care acest guvern a decis să sprijine mediul de afaceri. Considerăm că își bat joc de toți privații din România și din județul Botoșani, singurii care creează plus valoare și plătesc lunar taxe și impozite la stat. Este nebunie. Cum poți să trimiți oameni în șomaj tehnic, să le achiți tu șomajul și după aceea să încasezi bani de la stat? De unde să achiți dacă nu ai lichidități, dacă nu ai activitate? Și acesta este doar un singur exemplu. Un altul este că firmele încă nu știu cum să procedeze ca să acceseze aceste așa-zise facilități și au trecut deja atâtea zile de când a fost decretată Starea de Urgență.

 

În cele din urmă, vrem să vă semnalăm una din zecile de învârteli cu care se ocupă organizația PNL de la Botoșani în această perioadă de criză, în loc să gestioneze tot ceea ce le permite legislația, să aloce fonduri spitalului, primăriilor, Consiliului Județean, pentru a cumpăra mănuși, măști, teste, pentru a le distribui gratuit în județul Botoșani, pentru a dezinfecta străzi, pentru a dezinfecta clădiri, pentru a dezinfecta toate mașinile care transportă oameni în comun, pentru a face tot ce este necesar pentru locuitorii județului Botoșani.

 

Lucrurile stau asa: omul care rezolvă totul pentru PNL la nivelul județului Botoșani, ne referim aici la șeful Cancelariei Prefectului, Cristian Roman, este protagonistulul unui lanț de abuzuri. Zilele trecute a mers la APIA Dorohoi și, în biroul șefului zonal, l-a chemat pe Vasile Cheptanaru, care este lucrător APIA și este din Cristinești. Petru că era membru ALDE, acestui domn Cheptanaru i s-a luat din atribuții cu ceva timp în urmă comuna Cristinești și i s-a dat comuna Pomârla. Cristian Roman i-a atras atenția că dacă dorește să-i revină Cristinești, comuna de care să se ocupe el pentru a susține și a verifica cererile oamenilor, este obligat să treacă la Partidul Național Liberal. Atât a fost necesar că, de când a devenit membru PNL, i s-a dat din nou să lucreze în comuna Cristinești și a fost obligat să candideze la primărie pentru PNL.

 

Abuzul nu se oprește aici. Doamna Eugenia Popovici, care era pusă cu delegație să coordoneze activitatea APIA Sulița, pentru că nu a dorit să treacă de la ALDE la PNL, i s-a retras mandatul de coordonator, mandat care i-a revenit unui membru PNL.

 

Cerem public directorului APIA Botoșani, Bogdan Câmpanu, să înțeleagă că este funcționar public, că are atribuții conform legii, să înțeleagă că ceea ce face la solicitarea lui Cristian Roman și a PNL este un abuz. Încalcă legislația. Domnul acesta trebuie să înțeleagă că este cu titlu de interimar în fruntea APIA. Nu mai durează mult și directorul titular care are un proces pe rol și în prima fază l-a câștigat va reveni pe post. Atunci, dumnealui cu toate abuzurile astea și cu toate complicitățile politice pe care le face în fața unui singur partid, cum va explica în fața organelor statului acele abuzuri?

 

Oameni buni, nu credem că mai puteți continua în stilul acesta. Altele sunt prioritățile acum! Lăsați jocurile politice și gestionați criza aceasta, epidemia despre care vom ști tot mai puține în perioada următoare pentru că doriți să ne țineți în întuneric!


 

BIROUL POLITIC JUDEȚEAN ALDE BOTOȘANI

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat PNL Botoşani - Decizia CCR privind organizarea alegerilor locale și manipulările pesediste
Comunicat ALDE Botoşani - Dorim produse bio românești, dar avem parte tot de importuri în magazine!
Viceprimarul Lucian Topalagă către copiii dorohoieni, de 1 Iunie: “Să nu uitați că toți cei din jurul vostru vă sunt alături cu dragostea lor pentru voi”
Comunicat ALDE - Ziua Copilului, reprezintă Ziua Rușinii pentru actualul Guvern!
Comunicat PMP - Dorohoi, încremenit în trista istorie pesedistă
Comunicat - ALDE Botoșani susține menținerea subvențiilor în agricultură
Comunicat ALDE Botoşani - Irigațiile sunt colacul de salvare pentru agricultorii botoșăneni! - VIDEO
Comunicat ALDE Botoşani - Opriți nedreptatea de la Nova Apaserv Botoșani! Stopați supraîncărcarea facturilor la apă!
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
17.65 °C
Minim: 14.5 °C
Maxim: 26.95 °C
Cele mai citite
Managerul Spitalului Municipal Dorohoi A DEMISIONAT în urma presiunilor
1622
Viceprimarul Lucian Topalagă către copiii dorohoieni, de 1 Iunie: “Să nu uitați că toți cei din jurul vostru vă sunt alături cu dragostea lor pentru voi”
887
Dorohoian cu simţ civic. A predat poliţiei un portofel cu bani şi acte
859
Accident grav la Suharău!
510
ANUNŢ ANGAJARE
495
Primarul Alexandrescu nu doreşte să comenteze demisia managerului spitalului
459
Femeie prinsă la furat în supermarket
451
Bucurie pentru micii fotbalişti de la ACS Juniorul Dorohoi. De la 1 iunie pot relua antrenamentele
434
DOROHOI - Locuitorii din zona gării şi autogării nu vor avea apă la robinete timp de câteva ore, joi, 4 mai
431
Comunicat PMP - Dorohoi, încremenit în trista istorie pesedistă
370
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ ANGAJARE
ANUNŢ ANGAJARE - SC PALAS PRODUCTIV SRL angajează muncitori calificați și necalificați în construcții
Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 4
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 3
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord