Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR BOTOŞĂNENI, PE LINIA ASIGURĂRII ŞI MENŢINERII ORDINII ŞI SIGURANŢEI PUBLICE
Data 18.11.2013 - 13:57:38
În perioada 15-17.11.2013, peste 80 de poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani şi Secţiilor de Poliție Rurală I Botoșani și III Hlipiceni, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Acţiuni Speciale – IPJ Botoşani au acţionat pe raza municipiului Botoşani şi în mediul rural, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale.
DISTRIBUIE           

Acţiunile s-au desfăşurat în intervalul orar 22.00 – 03.00 şi au vizat combaterea faptelor cu violență generate de consumul de alcool, prevenirea accidentelor rutiere şi a activităților ilicite de comerţ.

În municipiul Botoşani, poliţiştii au acţionat cu preponderenţă în cartierul Parcul Tineretului, zona centrului istoric, cartierul Primăverii şi străzile adiacente, cât şi în apropierea cluburilor de noapte.

Cu prilejul acţiunilor au fost legitimate peste 200 de persoane, 63 dintre acestea fiind atenţionate cu privire la comportamentul adoptat în locuri publice. Au fost dispersate 27 grupuri de persoane, care, prin conduita lor perturbau liniştea şi ordinea publică şi au fost aplanate 7 conflicte (în cluburi/baruri care au făcut obiectul verificărilor punctuale). Poliţiştii rutieri au verificat în trafic peste 70 de autovehicule.

Cu prilejul desfăşurării acţiunilor, au fost constatate şi aplicate 34 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.380 lei, dintre care 27 la Legea nr.61/1991(republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, verificările efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Gorbăneşti, judeţul Botoşani, au stabilit că S. CRISTIAN de 44 ani, din localitate, administratorul societății, a organizat activități de tip discotecă în incinta punctului de lucru, fără a asigura măsuri de ordine prin personal propriu sau specializat. Faţă de S. CRISTIAN s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de neasigurarea de către responsabili sau patroni, prin personal propriu ori specializat, a ordinii publice în discoteci şi în alte locuri de distracţie sau de agrement pe care le conduc, prevăzută de Legea nr.61/1991.

Totodată, în noaptea de 16/17.11.2013, în jurul orei 01.20, poliţiştii l-au depistat în flagrant pe B. OVIDIU de 27 ani, din municipiul Botoșani, care, în timp ce se afla pe strada Cuza Vodă, a distrus mai multe elemente de caroserie ale unui autoturism parcat. Tânărul este cercetat sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de distrugere.

Acţiunile s-au desfăşurat cu sprijinul lucrătorilor IJJ Botoşani, Poliţiei locale – municipiul Botoşani şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Incendiu stins după aproape trei ore
Protest cu tractoare al fermierilor botoșăneni, supravegheat de jandarmi
Recomandări ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dorohoi
Una dintre minorele date dispărute, dintr-un centru de plasament din Dorohoi, a fost găsită
Cinci tinere de la un centru de plasament din Dorohoi date dispărute
Jandarmi botoșăneni avansați în grad și recompensați cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române
Efective sporite de jandarmi în județ, în acest sfârșit de săptămână
Pompierii vor fi, zilnic, la datorie în acest sfârșit de săptămână
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
15.87 °C
Minim: -0.77 °C
Maxim: 16.19 °C
Cele mai citite
Una dintre minorele date dispărute, dintr-un centru de plasament din Dorohoi, a fost găsită
608
Primăria Dorohoi – Consultare publică pentru aprobarea unui PUZ
396
Minorul din Concești, dat dispărut, a fost găsit de polițiști
392
DOROHOI – Doru Octavian Dumitru în spectacol, mâine, la Cinematograful ”Melodia”. Biletele sunt aproape epuizate - VIDEO
334
DOROHOI – Activitate online desfășurată la Centrul Star of Hope, dedicată Zilei internaționale a autismului
324
Primăria Dorohoi - Anunţuri de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
295
Copil de 12 ani, din Concești, căutat după ce a dispărut de acasă
276
ACUM: Bărbat scos de sub un tractor răsturnat și transportat la spital. Intervenția pompierilor are loc într-o localitate din județul Iași
237
”Luna plantării arborilor” deschisă de prefect - FOTO&VIDEO
216
Milioane de lei investite în case protejate
193
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi - Anunţuri de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Primăria Dorohoi – Consultare publică pentru aprobarea unui PUZ
Primăria Dorohoi – S-a schimbat operatorul care colectează deșeurile din municipiu. Vezi numerele de telefon unde poți face reclamații
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări. Toate posturile sunt pe perioadă nedeterminată
(P) DOROHOI - Anunţ privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – ÎNFIINȚARE FERMĂ REPRODUCȚIE SUINE, FNC PENTRU PREPARAREA FURAJELOR, PUȚ FORAT, BRANȘAMENTE UTILITĂȚI, DRUMURI ȘI ÎMPREJMUIRE, pentru imobilul situat în jud.Botosani, mun.Dorohoi, CF 56158 și CF 56159
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord