Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
“FACEȚI UN DAR PENTRU SEMINAR!”. Conducerea Seminarului Teologic din Dorohoi solicită sprijin financiar de la populaţie pentru un proiect de anvergură - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 23.01.2020 - 08:19:59
Local
Viitoarea cantină a Seminarului Teologic "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi
UN NOU PROIECT DE ANVERGURĂ LA SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL „SF. IOAN IACOB” DIN DOROHOI.
DISTRIBUIE           

În urmă cu doi ani, Primăria municipiului Dorohoi a depus un proiect cu finanțare europeană privind construirea unui bazin didactic pentru înot, care urmează să fie amplasat chiar lângă sediul cantinei Seminarului Teologic din Dorohoi, situată în str. Constantin Dobogeanu Gherea. Clădirea cantinei este din 1952, trecând în decursul anilor printr-un șir de reparații și reconfigurări, fiind sală de sport, cantina fostei Pompierii, cantina liceului ”Gr. Ghica Vv” , iar din 1997 a fost trecută în inventarul Seminarului. Fiind foarte veche, astăzi nu mai corespunde cerințelor privind circuitul spațiilor și multor altor cerințe privind spațiile alimentare. De aceea era nevoie de un nou spațiu.

Din luna decembrie a anului 2019, au fost demarate negocierile pentru dobândirea unui nou spațiu, cu acceptul Primăriei Dorohoi în primă fază, ulterior și cu avizul Consiliului Local Dorohoi, a fost încheiat un contract de închiriere a unui spațiu situat în vecinătatea Seminarului dorohoian din str. Poștei nr. 14 Dorohoi, respectiv la numărul 5 pe aceeași stradă, chiar peste drum de sediul Seminarului.

Clădirea aparține Uniunii Județene a Sindicatelor Libere afiliate CNSLR FRĂȚIA, iar prin bunăvoința domnului Dan Radu Feger- lider județean UJSL a fost încheiat pentru 5 ani un contract de închiriere a spațiului cuprinzând parter și etaj, curte interioară și spații de depozitare în demisolul tribunei sportive din spațiul vecin cantinei, spațiu ce aparține deja Seminarului dorohoian.

Cum se poate observa din fotografii, (vezi mai jos, n.r.) clădirea are nevoie de amenajare conform cerințelor unui spațiu destinat cantinei școlare. Până acum a fost pe rând spațiu de recreere al sindicatelor, sală de festivități și secție de confecții pentru câteva firme care au avut în chirie spațiul.

Pentru aducerea la standardele prevăzute în noua legislație pentru CANTINĂ, e nevoie de investiții masive care cuprind compartimentare, șape, gresie, faianță, chiuvete mari de inox, blaturi de lucru din inox, plite pe gaz metan, cuptoare, malaxor, cameră frigorifică, lift pentru transportul hranei de la parter la etaj, spații pentru depozitare, băi etc.

Drept pentru care suntem nevoiți să solicităm ajutorul tuturor celor care au absolvit Seminarul dorohoian, dar și celor care au fost și sunt aproape de „Școala de la răscruci” întemeiată la 1923 de părintele prof. Dr. Dumitru Furtună. Știm că avem mulți prieteni și de aceea, cu ajutorul lui Dumnezeu și al Sfântului Ioan Iacob, nădăjduim că vom putea duce la bun sfârșit acest nou proiect, atât de necesar Seminarului dar și Dorohoiului.

Avem singurul internat avizat sanitar și singura cantină-care deservește nu doar elevii Seminarului ci și elevi de la alte școli și licee. Seminarul dorohoian asigură cazare și masa pentru festivalurile „Mărțișor dorohoian”, „Nord-Est Folk”, „Mugurelul”- la acesta din urmă servind 600 de oameni într-o singură zi trei mese. De asemenea, cantina noastră a susținut și va susține multe alte activități artistice, culturale. sportive și filantropice.
Numele binefăcătorilor vor fi pomenite la altarul paraclisului Seminarului la fiecare Sf. Liturghie săvârșită.

CUM NE PUTEȚI AJUTA ?

Prin sponsorizări în contul IBAN RO63TREZ11721E331400XXXX deschis la Trezoreria Dorohoi, titular Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sf. Ioan Iacob” Dorohoi- Cod fiscal sau CUI: 12581586- atașat, găsiți formularul de contract de sponsorizare;

Prin donații directe - pe bază de chitanță - la casieria Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Sf. Ioan Iacob” din str. Poștei nr. 14 Dorohoi;

Prin direcționarea a 2% din impozitul anual pentru Asociația Cultural Filantropică pentru Tineret ”Sf. Ioan Iacob” Dorohoi prin formularul atașat.

Doar cu sprijinul Dumneavoastră vom reuși să ducem la bun sfârșit acest nou proiect de importanță majoră pentru Seminarul dorohoian, dar și pentru Dorohoi.
Cu deosebit respect și aleasă considerație, în numele elevilor, ostenitorilor și al cadrelor didactice,

Pr. prof. Constantin Muha

FACEȚI UN DAR PENTRU SEMINAR!

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Locuinţe modulare pentru două familii care au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unor incendii
Patru incendii în ultima zi
Pompierii voluntari din judeţ instruiţi în cadrul întâlnirii semestriale
FOTOGALERIE - Casă arsă în totalitate la Teioasa - Darabani
FOTOGALERIE - Pompierii dorohoieni îi provoacă pe jandarmii din Botoșani și pompierii din cadrul ISU Vrancea să doneze sânge!
Accident rutier pe o stradă din Dorohoi. Şoferul nu îşi explică cum a produs accidentul
Trei incendii în mai puțin de o oră
134 de misiuni executate de pompierii botoşăneni în ultima săptămână
Vremea în DOROHOI
Senin
1.03 °C
Minim: -0.71 °C
Maxim: 9.81 °C
Cele mai citite
Accident rutier pe o stradă din Dorohoi. Şoferul nu îşi explică cum a produs accidentul
838
DOROHOI - Prefectul judeţului prezent ieri în şedinţa de Consiliu Local
614
Urmărire în noapte pe străzile Dorohoiului. Şoferul s-a ales cu dosar penal
405
Locuri de muncă puţine pentru dorohoieni. Vezi oferta completă
263
Cătălin Ivan (ADN): Sistemul judiciar din România este capturat din nou la Cotroceni, iar românilor li se servește „butaforia anticipatelor“ în vreme ce lui Iohannis i se clasează dosarele
256
UPDATE - Localităţi din judeţ rămase în beznă din cauza vijeliilor
186
Accident rutier provocat de un dorohoian
185
PRIMĂRIA DOROHOI – ANUNŢ DEZBATERE PUBLICĂ privind Regulamentul traficului rutier şi pietonal pe drumurile publice din Dorohoi
182
DOROHOI – Furnizarea apei întreruptă pe o stradă din municipiu
158
Jandarm botoşănean recompensat de U.S. Army
155
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI – ANUNŢ DEZBATERE PUBLICĂ privind Regulamentul traficului rutier şi pietonal pe drumurile publice din Dorohoi
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI
Mesaj de condoleanţe din partea PSD Botoşani
ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă aferente lunii ianuarie 2020
ANUNȚ - A fost stabilit calendarul comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale pentru anul 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord