Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
“FACEȚI UN DAR PENTRU SEMINAR!”. Conducerea Seminarului Teologic din Dorohoi solicită sprijin financiar de la populaţie pentru un proiect de anvergură - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 23.01.2020 - 08:19:59
Local
Viitoarea cantină a Seminarului Teologic "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi
UN NOU PROIECT DE ANVERGURĂ LA SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL „SF. IOAN IACOB” DIN DOROHOI.
DISTRIBUIE           

În urmă cu doi ani, Primăria municipiului Dorohoi a depus un proiect cu finanțare europeană privind construirea unui bazin didactic pentru înot, care urmează să fie amplasat chiar lângă sediul cantinei Seminarului Teologic din Dorohoi, situată în str. Constantin Dobogeanu Gherea. Clădirea cantinei este din 1952, trecând în decursul anilor printr-un șir de reparații și reconfigurări, fiind sală de sport, cantina fostei Pompierii, cantina liceului ”Gr. Ghica Vv” , iar din 1997 a fost trecută în inventarul Seminarului. Fiind foarte veche, astăzi nu mai corespunde cerințelor privind circuitul spațiilor și multor altor cerințe privind spațiile alimentare. De aceea era nevoie de un nou spațiu.

Din luna decembrie a anului 2019, au fost demarate negocierile pentru dobândirea unui nou spațiu, cu acceptul Primăriei Dorohoi în primă fază, ulterior și cu avizul Consiliului Local Dorohoi, a fost încheiat un contract de închiriere a unui spațiu situat în vecinătatea Seminarului dorohoian din str. Poștei nr. 14 Dorohoi, respectiv la numărul 5 pe aceeași stradă, chiar peste drum de sediul Seminarului.

Clădirea aparține Uniunii Județene a Sindicatelor Libere afiliate CNSLR FRĂȚIA, iar prin bunăvoința domnului Dan Radu Feger- lider județean UJSL a fost încheiat pentru 5 ani un contract de închiriere a spațiului cuprinzând parter și etaj, curte interioară și spații de depozitare în demisolul tribunei sportive din spațiul vecin cantinei, spațiu ce aparține deja Seminarului dorohoian.

Cum se poate observa din fotografii, (vezi mai jos, n.r.) clădirea are nevoie de amenajare conform cerințelor unui spațiu destinat cantinei școlare. Până acum a fost pe rând spațiu de recreere al sindicatelor, sală de festivități și secție de confecții pentru câteva firme care au avut în chirie spațiul.

Pentru aducerea la standardele prevăzute în noua legislație pentru CANTINĂ, e nevoie de investiții masive care cuprind compartimentare, șape, gresie, faianță, chiuvete mari de inox, blaturi de lucru din inox, plite pe gaz metan, cuptoare, malaxor, cameră frigorifică, lift pentru transportul hranei de la parter la etaj, spații pentru depozitare, băi etc.

Drept pentru care suntem nevoiți să solicităm ajutorul tuturor celor care au absolvit Seminarul dorohoian, dar și celor care au fost și sunt aproape de „Școala de la răscruci” întemeiată la 1923 de părintele prof. Dr. Dumitru Furtună. Știm că avem mulți prieteni și de aceea, cu ajutorul lui Dumnezeu și al Sfântului Ioan Iacob, nădăjduim că vom putea duce la bun sfârșit acest nou proiect, atât de necesar Seminarului dar și Dorohoiului.

Avem singurul internat avizat sanitar și singura cantină-care deservește nu doar elevii Seminarului ci și elevi de la alte școli și licee. Seminarul dorohoian asigură cazare și masa pentru festivalurile „Mărțișor dorohoian”, „Nord-Est Folk”, „Mugurelul”- la acesta din urmă servind 600 de oameni într-o singură zi trei mese. De asemenea, cantina noastră a susținut și va susține multe alte activități artistice, culturale. sportive și filantropice.
Numele binefăcătorilor vor fi pomenite la altarul paraclisului Seminarului la fiecare Sf. Liturghie săvârșită.

CUM NE PUTEȚI AJUTA ?

Prin sponsorizări în contul IBAN RO63TREZ11721E331400XXXX deschis la Trezoreria Dorohoi, titular Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sf. Ioan Iacob” Dorohoi- Cod fiscal sau CUI: 12581586- atașat, găsiți formularul de contract de sponsorizare;

Prin donații directe - pe bază de chitanță - la casieria Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Sf. Ioan Iacob” din str. Poștei nr. 14 Dorohoi;

Prin direcționarea a 2% din impozitul anual pentru Asociația Cultural Filantropică pentru Tineret ”Sf. Ioan Iacob” Dorohoi prin formularul atașat.

Doar cu sprijinul Dumneavoastră vom reuși să ducem la bun sfârșit acest nou proiect de importanță majoră pentru Seminarul dorohoian, dar și pentru Dorohoi.
Cu deosebit respect și aleasă considerație, în numele elevilor, ostenitorilor și al cadrelor didactice,

Pr. prof. Constantin Muha

FACEȚI UN DAR PENTRU SEMINAR!

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Primarul Alexandrescu a câştigat un nou mandat cu 62 %. Vezi configuraţia noului Consiliu Local
Dorin Alexandrescu, primar pentru încă patru ani. Deocamdată, edilul refuză să facă declaraţii
Prezenţă la urne scăzută la Dorohoi, sub media judeţeană
Vasile Adăscăliţei, candidatul Pro România: „Dorim să schimbăm parlamentul dorohoian care trebuie să aibă cei mai competenţi oameni”
ALEGERI LOCALE 2020 – DOROHOI: Prezenţa la vot la ora 20.00
Bogdan Dăscălescu, candidatul ALDE pentru şefia Consiliului Judeţean: “Îmi doresc ca ziua de astăzi să producă schimbarea”
Viceprimarul Lucian Topalagă, candidatul ALDE, la ieşirea de la urne: „Votul este cea mai importantă armă a democraţiei. Îi invit pe dorohoieni şi pe această cale, să iasă la vot”
VIDEO - Corneliu Popescu, candidatul PMP pentru preşedinţia Consiliului Judeţean: “Îmi doresc ca cetățenii județului Botoșani sa fie câștigătorii acestor alegeri”
Sondaj
În contextul Pandemiei COVID - 19, vă veți prezenta la vot pe 27 septembrie?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
20.01 °C
Minim: 7.05 °C
Maxim: 20.84 °C
Cele mai citite
Primarul Alexandrescu a câştigat un nou mandat cu 62 %. Vezi configuraţia noului Consiliu Local
1886
ACUM - Incendiu puternic la câţiva kilometri de Dorohoi - FOTOGALERIE
1305
Viceprimarul Lucian Topalagă, candidatul ALDE, la ieşirea de la urne: „Votul este cea mai importantă armă a democraţiei. Îi invit pe dorohoieni şi pe această cale, să iasă la vot”
959
Doi copii din apartamentele DGASPC din Dorohoi internaţi cu Covid-19. Clasele în care învăţau, din cadrul Şcolii nr. 1, au fost închise
843
Dorin Alexandrescu, primar pentru încă patru ani. Deocamdată, edilul refuză să facă declaraţii
742
Incendiul din această după-amiază a fost stins. Pagube estimate la 500000 de lei
631
DOROHOI - Protest ANTIMASCĂ în faţa primăriei, organizat de un grup de mămici şi copiii acestora. Au cerut renunţarea la obligativitatea purtării măştii de protecţie, de către copii, în şcolile din municipiu
619
DOROHOI – Un membru al Biroului Electoral de Circumscripţie, din incinta Bibliotecii municipale, confirmat cu COVID-19
595
ALEGERI LOCALE 2020 – DOROHOI: Prezenţa la vot la ora 20.00
513
Prezenţă la urne scăzută la Dorohoi, sub media judeţeană
376
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Direcţia Administraţiei Pieţelor şi Oborului - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT )
ANUNŢ - DAS Dorohoi angajează asistent medical comunitar
ANUNŢ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DOROHOI – privind delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare
Primăria Dorohoi – Anunţ LICITAŢIE PUBLICĂ pentru vânzarea unui teren
FOTOGALERIE - Patru zile de frumuseţe oferite de ORIFLAME, pe pietonalul din Dorohoi! Surprize zilnice şi tombolă la sfârşitul săptămânii
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord