Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Primul club de educație juridică din țară a fost înființat la Botoșani
Data 17.09.2019 - 08:43:28
Educatie
Pe fondul unei lipse acute din materiile studiate de elevi la clasă a celor mai elementare noțiuni din domeniul juridic, botoșăneanca Anca Colescu a fost un pionier ce a predat voluntar, fără nicio recompensă așadar, ore de educație juridică oriunde a fost solicitată în județ.
DISTRIBUIE           

Acum juristul și profesorul Anca Colescu a mai ”comis” o premieră. Primul club de educație juridică din țară a fost deschis la Botoșani, evenimentul având loc duminică în Aula Magna a Colegiului Național ”August Treboniu Laurian”. Elevi din Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga”, din colegiul gazdă, dar și din alte instituții, precum Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, au ținut să participe la prima întâlnire a clubului, debutul fiind onorat de prezența directorilor de colegii, dar și de personalități din domeniul juridic botoșănean. Mihaela Ungureanu, președintele Tribunalului, executorul judecătoresc Sînziana Secrieru, avocatul Alina Conțac, notarul Oana Ilașcu au fost însoțite la prezidiu de Vlad Axinciuc, șeful Centrului Antidrog Botoșani. Cu toții au discutat cu tinerii interesați să afle detalii legate de fiecare latură a vieții juridice pe care musafirii o reprezentau. Discuția moderată de inițiatoarea Anca Colescu a fost de natură să stârnească substanțial interesul participanților, tinerilor confirmându-li-se că nu dețin elemente de bază precum vârsta de la care minorii răspuns penal și civil, sau urmările neplăcute pe care le poate avea o simplă plimbare cu câinele personal prin parc.

Clubul deschis de asociația ”VedemJust” înființată de Anca Colescu se va întruni săptămânal în aula laurienilor, tematicile urmând să fie stabilite împreună și dezbătute cu specialiștii ce au promis că vor da curs invitațiilor și pe viitor. ”Îi așteptăm pe toți cei interesați de discuțiile și dezbaterile noastre să vină și să devină membri ai clubului nostru. Avem deja câțiva ambasadori ai asociației, care au participat la formări organizate în Suceava de judecătorul Cristi Danileț, spre exemplu, tinerii urmând, în funcție de aptitudini și priceperi să susțină ore de educație juridică în rândul colegilor ce ar putea fi interesați, de oriunde din mediul urban sau rural. Suntem plini de energie și ne-am propus, printre altele, să reușim să transformăm Botoșanii în Capitala Tineretului din România 2020-2021.”, a explicat Anca Colescu.

”În calitate de profesor și director voi încuraja aceste activități ce ne bucură pentru că vin în sprijinul programei școlare. Așa cum bine știți, școala nu ne învață chiar tot ce ne cere viața. Și atunci toate aceste activități, toate proiectele pe care le derulăm aici la Laurian, vin să completeze formarea voastră. Și vă provoc să vă asigurați că informațiile voastre ajung și la cei care nu vor participa la aceste activități, la cei care ar avea, poate, cea mai mare nevoie. Cei vulnerabili. ”, a fost și cuvântul transmis de directorul Mihaela Prăjinariu, de la Colegiul Laurian.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI - Expoziţie de costume tradiţionale româneşti la Casa Municipală de Cultură. O puteţi viziona online, pe site-ul instituţiei, începând de sâmbătă
Cum să ne ferim de anxietate, atacuri de panică sau depresie pe timp de carantină? – Sfaturile psihologului
Ministrul Educației: Se ia în calcul PRELUNGIREA anului școlar
23 aprilie, ziua în care este pomenit Sfântul Gheorghe. Tradiţii la români
Oamenii au nevoie de certitudini pentru a-și recâștiga optimismul - Opinia psihologului
Şcolile rămân închise până după Paşte
DOROHOI –Concertul Direcţia 5 amânat, din cauza coronavirusului, pentru o dată necunoscută
Festivalul „Mărţişor Dorohoian AMÂNAT din cauza coronavirusului
Vremea în DOROHOI
Senin
18.52 °C
Minim: 6.59 °C
Maxim: 21.89 °C
Cele mai citite
Managerul Spitalului Municipal Dorohoi A DEMISIONAT în urma presiunilor
1599
Simona Elena, poliţista de frontieră din Dorohoi, onorată de superiori pentru activitatea umanitară desfăşurată
952
Viceprimarul Lucian Topalagă către copiii dorohoieni, de 1 Iunie: “Să nu uitați că toți cei din jurul vostru vă sunt alături cu dragostea lor pentru voi”
852
Dorohoian cu simţ civic. A predat poliţiei un portofel cu bani şi acte
750
Primar Dorin Alexandrescu - UN ULTIM DREPT LA REPLICĂ
528
DOROHOI - Angajaţii primăriei, în frunte cu primarul Alexandrescu, se vor supune termoscanării la intrarea în instituţie
487
Bucurie pentru micii fotbalişti de la ACS Juniorul Dorohoi. De la 1 iunie pot relua antrenamentele
422
DOROHOI - Locuitorii din zona gării şi autogării nu vor avea apă la robinete timp de câteva ore, joi, 4 mai
411
Primarul Alexandrescu nu doreşte să comenteze demisia managerului spitalului
405
Femeie prinsă la furat în supermarket
378
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ ANGAJARE
ANUNŢ ANGAJARE - SC PALAS PRODUCTIV SRL angajează muncitori calificați și necalificați în construcții
Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 4
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 3
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord