Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Moldova, nucleul schimbării în educație în acest weekend – peste 1.200 de profesori prezenți la Zilele SuperTeach Iași
Data 18.11.2019 - 10:40:44
Educatie
Iași, capitala Moldovei, a fost gazda celui mai important eveniment dedicat schimbării mentalității în educație. Zilele SuperTeach au reunit peste 1.200 de profesori veniți din marile orașe ale Moldovei, dar și din zona rurală. Participanții au putut asculta discursuri de la cei 14 speakeri – oameni de afaceri și specialiști în educație – având ocazia, totodată, de a alege din cele peste 35 de ateliere practice axate pe modalități de aplicare a principiilor Mentalității Deschise în Educație.
DISTRIBUIE              

”Ne-a bucurat să vedem atâția profesori care îndrăznesc să se abată de la metodele învechite de predare și care își doresc să schimbe educația din România, pas cu pas, prin propriile acțiuni”, a spus Cristina Gheorghe, Director al Institutului Dezvoltării Personale și co-fondator al proiectului SuperTeach.

Zilele de vineri, 15 noiembrie și duminică, 17 noiembrie, au fost dedicate atelierelor practice. Acestea au avut loc în cadrul Școlii Varlaam. Ziua de sâmbătă, 16 noiembrie, a fost rezervată exclusiv Conferinței SuperTeach, care s-a desfășurat la Centrul de Evenimente Agora.

Atelierele practice au avut diverse tematici de abordare a cursurilor la clasă, precum performanța la clasă folosind Mentalitatea Deschisă în Educație, burnout-ul la copii și adolescenți, educația financiară, folosirea metodelor digitale în predare sau dezvoltarea socio-emoțională pentru preșcolari și școlari mici.

Invitatul special al ediției de la Iași a fost Sam Whitney – Director Asociat pentru Dezvoltare Internațională în cadrul Institutului Arbinger, lider mondial în schimbarea de mentalități, alături de care au vorbit profesorilor Andy Szekely – coach și speaker profesionist; Dragoș Anastasiu – CEO Eurolines Group; Felix Tătaru - Președinte GMP Group și fondator Radio Itsy Bitsy FM și Andrada Sorca Mazilu – profesor în învățământul primar Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara și formator SuperTeach.

„Ca antreprenori, simțim din ce în ce mai acut criza forței de muncă specializate. Tocmai de aceea avem nevoie de ajutorul profesorilor – baza sistemului educațional românesc – în a forma oameni pregătiți pentru meseriile viitorului. Vrem să construim o comunitate puternică și stabilă care să le ofere profesorilor acces la resurse și care să-i conecteze cu experți în educație. Acesta este primul pas pe care-l putem face pentru a transforma educația din România. Dacă vrem să producem schimbări în economia de mâine, este necesar să începem schimbarea chiar de astăzi ”, a declarat Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines Group și co-fondator al proiectului SuperTeach.

SuperTeach este un proiect care a pornit de la ideea de a transforma sistemul educațional cu ajutorul profesorilor, cei care sunt motorul acestuia, cu scopul final de a descoperi și dezvolta măreția din fiecare copil. Proiectul are trei componente:

  • Conferințele SuperTeach, deschise tuturor profesorilor care își doresc să afle mai multe informații despre cum pot transforma modul în care relaționează cu elevii la clasă, dar și cu părinții acestora sau cu propriii colegi.
  • Programul de formare Mentalitatea Deschisă în Educație (MDE), un curs specializat unic aparținând Institutului Arbinger, lider mondial în schimbarea mentalității, oferit gratuit profesorilor selectați dintre participanții la conferințe.
  • Construirea de către profesorii astfel antrenați a unor comunități locale care să ajute la aplicarea acestor principii și instrumente de relaționare cu copiii în cât mai multe școli

Despre Proiectul SuperTeach

SuperTeach este o inițiativă originală pornită de către Fundația Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, în parteneriat cu Grupul EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale.

Fondatorii proiectului SuperTeach sunt Felix Tătaru, Președinte fondator al GMP Group, unul dintre cele mai importante grupuri independente de comunicare din România, Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines Group și Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane - AHK Romania, Cristina Gheorghe, Președinte al Institutului Dezvoltării Personale și Alexandru Ghiță, Președinte al Grupului Educativa.

Proiectul a pornit în 2017 sub forma unor conferințe menite să ofere inspirațieși motivație profesorilor care doresc să facă o schimbare în felul în care predau și în care relaționează cu copiii. După doi ani și 18conferințe pe tot teritoriul țării, 7.000de profesori au luat contact cu acest proiect, având un impact pozitiv pentruzeci de miide elevi prin schimbarea lor de mentalitateîn modul în care este abordat actul educațional.

Proiectul continuă cu o serie de training-uri certificate, de Mentalitate Deschisă în Educație, oferite de Institutul Dezvoltării Personale, reprezentantul Institutului Arbinger în România. Până în prezent, peste 150 de profesori au obținut această certificare.

Profesorii astfel formați devin inițiatori ai comunităților locale de profesori care adoptă această transformare de mentalitate. 25 de profesori deja au pornit construirea acestor comunități pe tot cuprinsul țării.

În 2019 au fost organizate conferințe în Alba Iulia, Brașov, Baia Mare, Galați, București, Târgu Mureș și Suceava, Brăila, Cluj-Napoca și Iași, aproape toate fiind sold-out.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Eminescu sărbătorit la Dorohoi - 15 Ianuarie - ,,Eminescu este chipul infinitului din noi’’
Publicație sportivă relansată la Botoșani
CINEMA MELODIA - FILMELE SĂPTĂMÂNII
Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni, LicArt
FOTOGALERIE - Concert de colinde, organizat de Seminarul Teologic Dorohoi
CINEMA MELODIA - FILMELE SĂPTĂMÂNII
CINEMA MELODIA - FILMELE SĂPTĂMÂNII
Festivalul de colinde și datini românești TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI - FOTOGALERIE
Vremea în DOROHOI
Noros
-1.17 °C
Minim: -3.89 °C
Maxim: 3.25 °C
Cele mai citite
CONTED Dorohoi trece pe profit
1101
Comemorarea unui an de la trecerea la cele veșnice a domnului Ghiorghi Rotaru, administrator al S.C. Nordic Romar SRL și ctitor principal al bisericii Dealu Mare
610
Viceprimar Lucian Topalagă: “Acesta este legământul meu cu dumneavoastră, Dorohoienii”
457
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
300
DOROHOI - Exerciţiul lunar „Miercurea Alarmelor”
292
DOROHOI - Troiţă sfinţită în curtea Detaşamentului de pompieri, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene - FOTOGALERIE
292
IRAN a ATACAT, în această noapte, baze militare ale SUA din Irak
287
Mesaj de condoleanţe, din partea PSD Botoşani, adresat deputatului Răzvan Rotaru la decesul tatălui
254
Maşină incendiată în centrul Botoşaniului
243
DOROHOI - Copil accidentat pe trecerea de pietoni
242
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Mesaj de condoleanţe, din partea PSD Botoşani, adresat deputatului Răzvan Rotaru la decesul tatălui
Peste 350 de locuri de muncă oferite de AJOFM Botoşani, la început de an
Nu mai există drumuri judeţene blocate, anunţă Consiliul Judeţean
PRIMĂRIA DOROHOI – ANUNŢ LICITAŢIE
DOROHOI - Semnare contracte subvenție, finanțate în cadrul Concursului de planuri de afaceri Business Start Dorohoi 2019
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord