Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
FOTOGALERIE - „Tabăra din pridvorul satului”, organizată în parohia Dealu Mare
Data 21.08.2019 - 10:38:43
În perioada 8-10 august, parohia Dealu Mare a fost gazda unui eveniment inedit, cea de-a doua ediție a “Taberei din pridvorul satului”, proiect inițiat și susținut de Departamentul de Misiune pentru Tineret al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei prin Asociația Tineretul Ortodox Român, având ca parteneri: Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, Parohia „Sfântul Dumitru” Dorohoi, Parohia „SfinţiiÎmpăraţi ” Dorohoi, Parohia „Sfinţii Voievozi” Racovăţ, Parohia „Sfinţii Arhangheli” Satu Nou şi Parohia „Sfântul Nicolae” Iezer.
DISTRIBUIE           

Scopul acestui proiect se poate circumscrie în dorința Bisericii de a fi alături copiilor și tinerilor care locuiesc în zone defavorizate și de a le oferi în timpul vacanței de vară un program educativ, cultural, artistic și interactiv în cadrul căruia tinerii să aibă parte de modele și experiențe formatoare care să-I apropie de Biserică prin împărtășirea valorilor creștin ortodoxe și încurajarea dialogului dintre ei.

Beneficiarii taberei au fost 110 de copii din parohiile menţionate mai sus, cu vârsta între 8-16 ani. Programul evenimentului a inclus : Sfânta Liturghie, oficiată de preoţii coordonatori: P.C. Pr. Muha Constantin, P.C. Pr. Pintili Elidor, P.C. Budacă Teodor, P. C.Pr. Șoptică Ciprian, P. C. Pr. Grigore Iulian, în timpul căreia copiii şi tinerii care au fost spovediţi, s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, precum şi ateliere de muzică, spiritualitate, dans, tir cu arcul, prim ajutor, creaţie, orientare în natură, comunicare și relaționare, economie, vânătoarea de comori, activităţi sportive. Cele opt ateliere de lucru care ne-au purtat pe ulițele copilăriei și ale satului românesc de altădată au fost coordonate de cei 12 voluntari veniți de la Iași. Reușita activităților a confirmat încă odată că satul românesc poartă în el ființa și frumusețea neamului românesc, iar copilăria poate deveni un timp al amintirilor fericite atunci când jocul redevine spațiu și mod de viață pentru copii.

Una dintre activitățile interactive care au suscitat interesul micuților participanți a fost “Ora cu preotul”, în cea de-a doua zi a taberei, în timpul căreia preoții implicați în organizarea taberei au purtat în dialog cald și deschis, pe teme de credință și spiritualitate, răspunzând la întrebările adresate de copii și tineri. Reușita acestui moment nu a constat doar în purtarea dialogului în sine, ci a arătat cât de interesați sunt copiii și tinerii generației actuale de multe lucruri legate de viață și de credință și mai ales, nevoia firească de a fi ascultați și înțeleși, dovedind în astfel de momente frământări și întrebări existențiale care depășesc de multe ori chiar preocupările noastre ale celor mai mari.

Aducem calde mulțumiri partenerilor noștri care ne-au sprijinit la buna organizare a celei a doua ediții, a Taberii din pridvorul satului, precum și doamnelor din Comitetul Parohial care prin truda și implicarea lor au făcut ca tabăra de copii să devină un timp ziditor trăit în familia Bisericii noastre.

În acest an, tabăra găzduită de parohia noastră a avut ca oaspeți pe realizatorii Emisiunii “Tineri pentru tineri”, difuzată de postul de Televiziune Somax din Botoșani. Emisiunea “Niciun copil fără vacantă”, realizată de către Oana Maxim și Cristian Tofan, în cea de-a doua zi a taberei, a fost difuzată pe data de 15 august și pe Radio Trinitas. Emisiunea poate fi vizionată și pe internet, la adresa

https://www.youtube.com/watch?v=5t0ddW25hFA.

(pr. Apetrei Ionuț-Ștefan)

Comentarii


Articole din aceeași categorie
CINEMA MELODIA - FILMELE SĂPTĂMÂNII
Invitație a artiștilor pentru o competiție umanitară
Expoziţie de obiecte tradiţionale şi păpuşi, la Biblioteca municipală Dorohoi
La 3 cazuri de gripă cursurile se suspendă. Dacă 20% din elevii unei şcoli lipsesc 3 zile din cauza gripei, cursurile se suspendă
CINEMA MELODIA - FILMELE SĂPTĂMÂNII
DOROHOI - TURNEUL NAȚIONAL DIRECȚIA 5 - "POVESTEA NOASTRĂ - 30 de ani" - VIDEO
Sesiune de evaluare a Programului de Mentorat, finalizată cu rezultate foarte bune, la Seminarul Teologic Dorohoi
Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
1.22 °C
Minim: -3.26 °C
Maxim: 11.67 °C
Cele mai citite
Urmărire în noapte pe străzile Dorohoiului. Şoferul s-a ales cu dosar penal
381
Suspiciune de coronavirus la o pacientă din Spitalul de Urgenţă Suceava
273
Penultimul veteran de război din Dorohoi a fost condus pe ultimul drum, cu Garda de Onoare
265
Cătălin Ivan (ADN): Sistemul judiciar din România este capturat din nou la Cotroceni, iar românilor li se servește „butaforia anticipatelor“ în vreme ce lui Iohannis i se clasează dosarele
213
Expoziţie de obiecte tradiţionale şi păpuşi, la Biblioteca municipală Dorohoi
206
UPDATE - Localităţi din judeţ rămase în beznă din cauza vijeliilor
166
Mort de beat, a intrat cu maşina în zidul unei case şi a vrut să fugă de la locul faptei
152
Mesaj de condoleanţe din partea PSD Botoşani
150
Accident rutier provocat de un dorohoian
144
DOROHOI – Furnizarea apei întreruptă pe o stradă din municipiu
135
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Mesaj de condoleanţe din partea PSD Botoşani
ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă aferente lunii ianuarie 2020
ANUNȚ - A fost stabilit calendarul comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale pentru anul 2020
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu
DOROHOI – Locuinţe pentru tinerii specialişti. Vezi documentele necesare
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord