Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
103 ani de la Unirea Basarabiei cu România, prilej al cercetașilor și tinerilor voluntari din județul Botoșani să planteze ,,Stejarul Unirii” pe malul râului Prut!
Realitatea DorohoianăData 29.03.2021 - 15:06:32
Educatie
Sâmbătă, 27 martie 2021, la Stânca – Costești, pe malul râului Prut, în vecinătatea localității Ștefănești, cercetașii și tinerii voluntari din județul Botoșani au plantat ,,Stejarul Unirii”. La eveniment au participat elevi, oameni de cultură, profesori și cetățeni cu simț patriotic de pe tot teritoriul județului Botoșani.
DISTRIBUIE           

,,Stejarul Unirii” este un proiect al cercetașilor și tinerilor voluntari din județul Botoșani care se desfășoară anual în perioada 24 ianuarie – 01 decembrie și are ca principal scop promovarea principalelor evenimente istorice, obiective culturale, trasee turistice din județul Botoșani. Prin realizarea acestui proiect, nădăjduim ideea unirii și a sentimentului de roman autentic va prinde rădăcini în sufletele multor copii, elevi, tineri și cetățeni cu dragoste de țară. Mulțumim conducerii, Consiliului Județean Botoșani, primăriilor partenere (din localitățile Săveni, Botoșani, Bucecea, Flămânzi, Ștefănești), Poliției de Frontieră Botoșani și partenerilor media.

În prima parte a zilei tinerii voluntari și cercetașii din Botoșani, Bucecea și Ștefănești au început traseul cutezătorilor prin vizita la Peștera Onofrie și la Mănăstirea Sihăstria Vorona, de unde au primit binecuvântarea de la Dumnezeu.

În a doua partea a zilei, la Muzeul ,,Ștefan Luchian” din Ștefănești, s-a format grupul de tineri și voluntari susținători ai Unirii Basarabiei cu România. Reprezentanții ONG-urilor prezente, Bogdan Cărăușu, coordonator ,,Frăția Ortodoxă”, Flavius Damean, Marian Moroșanu, Onciu Oana coordonatori Centrul Județean de Voluntariat Botoșani, Sebastian Gheorgiu, Liviu Andrușcă, Monica Aruxandei, Sorin Ioan Ciobanu, Ducu Bucșinescu, Lupu Adrian, Bianca Ionel, Șuliuc Gheorghe, Ionuț Haidău, coordonatorii Cercetașilor din Botoșani, Săveni, Bucecea, alături de domnul Buțura Florin, primar al orașului Ștefănești, doamna Carmen Munteanu, muzeograf- Muzeul ,,Ștefan Luchian” din Ștefănești, județul Botoșani și tinerii voluntari ai Centrului Județean de Voluntariat Botoșani - filiala Ștefănești s-au deplasat la plaja de lângă Barajul Stânca-Costești unde au plantat ,,Stejarul Unirii” în memoria evenimentului de acum 103 ani.

În fapt, întreaga manifestare a fost încărcată de simbolism pentru că acțiunile au avut menirea de a le insufla mai tinerilor cercetași și voluntari dragostea față de trecutul țării noastre. Căci așa cum spunea Voievodul Limbii Române, Mihai Eminescu: „patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.”

Desi autoritățile române – cu mici excepții – au trecut sub tăcere această zi de o deosebită importanță în istoria poporului român, sîntem conștienți că vremea lamentărilor a trecut și nădăjduim că vom putea transmite generațiilor viitoare misiunea sfîntă a reîntregirii României.

Trăiască Nația!

Sursa: Comunicat de presă


 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
INVITAȚIE - Expoziția "Monarhia constituțională în România – 155"
Toți elevii din județ ar putea să se întoarcă fizic la școală, începând de luni
DOROHOI - Spectacolele lunii mai care se vor desfășura la Sala Teatrului
Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești se redeschide vineri, 23 aprilie
Moment de atracție pentru dorohoieni - Expoziție de Paști „Tradiții, continuitate, spiritualitate”, 21-22 aprilie 2021
DOROHOI – Doru Octavian Dumitru în spectacol, mâine, la Cinematograful ”Melodia”. Biletele sunt aproape epuizate - VIDEO
Prima ediție a Festivalului „Vocile primăverii” Botoșani și-a desemnat câștigătorii
2 Aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
20 °C
Minim: 5.35 °C
Maxim: 23.01 °C
Cele mai citite
Deputatul dorohoian Dan Șlincu a cerut părerea locuitorilor municipiului, în cadrul unei acțiuni organizate de PSD, de ziua Europei - FOTOGALERIE
913
Dorohoi, Broscăuți și Șendriceni rămân astăzi fără apă la robinete, în urma unei avarii
897
Transport ilegal de sturioni și alte specii de pește depistat de polițiștii de frontieră
544
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
534
Casă din Dorohoi distrusă de flăcări. Proprietarii transportați la spital pentru evaluarea stării de sănătate
473
Incendiu provocat de copii. Explozia a 40 de butelii evitată la limită
451
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
414
DOROHOI – Elicopterul SMURD a aterizat astăzi de două ori pe stadion, pentru a prelua pacienți în stare gravă
402
Cunoscut medic psihiatru din Botoșani, în stare critică cu Covid. A fost transferat cu elicopterul la un spital din București
399
Intervenție riscantă a pompierilor dorohoieni. Câine salvat din mâlul rămas după secarea iazului Polonic
309
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DOROHOI - ANUNȚ IMPORTANT: CALENDARUL de desfăşurare a Programului ,,Euro 200 ”
DAS Dorohoi: ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii APRILIE 2021
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord