Facebook YouTubeRSS Trimite ştire Contact
PRIMA PAGINĂ ADMINISTRAŢIE INFRACŢIONAL CULTURĂ INTERVIURI ÎNVĂŢĂMÂNT LOCAL NAŢIONAL OPINII POLITIC SPORT CONTACT
Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, email: redactie@realitateadorohoiana.ro, telefon 0331.402.010

 

Moldova, nucleul schimbării în educație în acest weekend – peste 1.200 de profesori prezenți la Zilele SuperTeach Iași
18 Noiembrie 2019, 10:40:44
Iași, capitala Moldovei, a fost gazda celui mai important eveniment dedicat schimbării mentalității în educație. Zilele SuperTeach au reunit peste 1.200 de profesori veniți din marile orașe ale Moldovei, dar și din zona rurală. Participanții au putut asculta discursuri de la cei 14 speakeri – oameni de afaceri și specialiști în educație – având ocazia, totodată, de a alege din cele peste 35 de ateliere practice axate pe modalități de aplicare a principiilor Mentalității Deschise în Educație.

”Ne-a bucurat să vedem atâția profesori care îndrăznesc să se abată de la metodele învechite de predare și care își doresc să schimbe educația din România, pas cu pas, prin propriile acțiuni”, a spus Cristina Gheorghe, Director al Institutului Dezvoltării Personale și co-fondator al proiectului SuperTeach.

Zilele de vineri, 15 noiembrie și duminică, 17 noiembrie, au fost dedicate atelierelor practice. Acestea au avut loc în cadrul Școlii Varlaam. Ziua de sâmbătă, 16 noiembrie, a fost rezervată exclusiv Conferinței SuperTeach, care s-a desfășurat la Centrul de Evenimente Agora.

Atelierele practice au avut diverse tematici de abordare a cursurilor la clasă, precum performanța la clasă folosind Mentalitatea Deschisă în Educație, burnout-ul la copii și adolescenți, educația financiară, folosirea metodelor digitale în predare sau dezvoltarea socio-emoțională pentru preșcolari și școlari mici.

Invitatul special al ediției de la Iași a fost Sam Whitney – Director Asociat pentru Dezvoltare Internațională în cadrul Institutului Arbinger, lider mondial în schimbarea de mentalități, alături de care au vorbit profesorilor Andy Szekely – coach și speaker profesionist; Dragoș Anastasiu – CEO Eurolines Group; Felix Tătaru  - Președinte GMP Group și fondator Radio Itsy Bitsy FM și Andrada Sorca Mazilu – profesor în învățământul primar Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara și formator SuperTeach.

„Ca antreprenori, simțim din ce în ce mai acut criza forței de muncă specializate. Tocmai de aceea avem nevoie de ajutorul profesorilor – baza sistemului educațional românesc – în a forma oameni pregătiți pentru meseriile viitorului. Vrem să construim o comunitate puternică și stabilă care să le ofere profesorilor acces la resurse și care să-i conecteze cu experți în educație. Acesta este primul pas pe care-l putem face pentru a transforma educația din România. Dacă vrem să producem schimbări în economia de mâine, este necesar să începem schimbarea chiar de astăzi ”, a declarat Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines Group și co-fondator al proiectului SuperTeach.

SuperTeach este un proiect care a pornit de la ideea de a transforma sistemul educațional cu ajutorul profesorilor, cei care sunt motorul acestuia, cu scopul final de a descoperi și dezvolta măreția din fiecare copil. Proiectul are trei componente:

  • Conferințele SuperTeach, deschise tuturor profesorilor care își doresc să afle mai multe informații despre cum pot transforma modul în care relaționează cu elevii la clasă, dar și cu părinții acestora sau cu propriii colegi.
  • Programul de formare Mentalitatea Deschisă în Educație (MDE), un curs specializat unic aparținând Institutului Arbinger, lider mondial în schimbarea mentalității, oferit gratuit profesorilor selectați dintre participanții la conferințe.
  • Construirea de către profesorii astfel antrenați a unor comunități locale care să ajute la aplicarea acestor principii și instrumente de relaționare cu copiii în cât mai multe școli

 

Despre Proiectul SuperTeach

SuperTeach este o inițiativă originală pornită de către Fundația Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, în parteneriat cu Grupul EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale.

Fondatorii proiectului SuperTeach sunt Felix Tătaru, Președinte fondator al GMP Group, unul dintre cele mai importante grupuri independente de comunicare din România, Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines Group și Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane - AHK Romania, Cristina Gheorghe, Președinte al Institutului Dezvoltării Personale și Alexandru Ghiță, Președinte al Grupului Educativa.

Proiectul a pornit în 2017 sub forma unor conferințe menite să ofere inspirațieși motivație profesorilor care doresc să facă o schimbare în felul în care predau și în care relaționează cu copiii. După doi ani și 18conferințe pe tot teritoriul țării, 7.000de profesori au luat contact cu acest proiect, având un impact pozitiv pentruzeci de miide elevi prin schimbarea lor de mentalitateîn modul în care este abordat actul educațional.

Proiectul continuă cu o serie de training-uri certificate, de Mentalitate Deschisă în Educație, oferite de Institutul Dezvoltării Personale, reprezentantul Institutului Arbinger în România. Până în prezent, peste 150 de profesori au obținut această certificare.

Profesorii astfel formați devin inițiatori ai comunităților locale de profesori care adoptă această transformare de mentalitate. 25 de profesori deja au pornit construirea acestor comunități pe tot cuprinsul țării.

În 2019 au fost organizate conferințe în Alba Iulia, Brașov, Baia Mare, Galați, București, Târgu Mureș și Suceava, Brăila, Cluj-Napoca și Iași, aproape toate fiind sold-out.

Vizualizari: 90 Ţi-a plăcut? Distribuie pe


Comentariul tău
Nume:
Adresa de email:
Comentariu:

Articole recente

ALDE susține continuarea modernizării în spitalele din județul Botoșani!
12 Decembrie 2019, 21:07:16
Știind cât de importantă este sănătatea pentru fiecare om în parte, ALDE Botoșani dorește continuarea proiectelor de modernizare a spitalelor din județul Botoșani, pentru ca serviciile medicale oferite de stat să fie precum cele oferite la...
Tarife mai mari la apă şi canalizare, începând cu luna decembrie
12 Decembrie 2019, 20:44:47
S.C. NOVA APASERV S.A. Botoşani aduce la cunoștința utilizatorilor serviciilor publice de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare-epurare noile prețuri și tarife unice la apă potabilă și la canalizare-epurare aplicate începând cu...
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNȚ
12 Decembrie 2019, 20:13:40
DIRECȚIA PATRIMONIU, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Dorohoi, aduce la cunoștință publică următorul PROIECT DE HOTĂRÂRE cu privire la aprobarea REGULAMENTELOR – CADRU pentru organizarea și desfăşurarea licitaţiilor...
Locuinţă modulară acordată unei familii rămasă fără casă
12 Decembrie 2019, 19:23:45
Prefectul Valentin - Alexandru Colbu a convocat, în aceasta dupa-amiaza, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în calitate de preşedinte al acestei comisii, pentru acordarea unei locuinţe modulare.
Au rămas fără acoperiş deasupra capului, înainte de Crăciun
12 Decembrie 2019, 19:12:47
Doi frați din satul Cucorăni, comuna Mihai Eminescu, au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce casa în care locuiau a fost distrusă într-un incendiu, produs astăzi, în jurul amiezii.
Speranță oferită de pompierii botoșăneni - FOTOGALERIE
12 Decembrie 2019, 19:01:19
Un gest care a adus speranță mai multor copilași, este cadoul special făcut de salvatorii botoșăneni în preajma Sărbătorilor de iarnă. În ajun de Moș Nicolae, pompierii militari și voluntari au donat sânge, iar cu bonurile de masă primite...
CINEMA MELODIA - FILMELE SĂPTĂMÂNII
11 Decembrie 2019, 22:31:12
Vezi ce filme vor rula în perioada 12 - 19 decembrie!
DOROHOI - ÎNCHIRIEZ SPAŢIU COMERCIAL ÎN ZONĂ ULTRACENTRALĂ
11 Decembrie 2019, 15:23:15

Recomandări

Extragere LOTO 6/49, astăzi, 8 decembrie 2019. Report uriaș la Loto
08 Decembrie 2019, 23:27:45
Report cumulat de aproape 5 milioane de euro la toate la toate jocurile Loto după extragerea de astăzi.

Începe demolarea fostului penitenciar din Dorohoi, pentru a se ridica în loc, un bloc de locuinţe
06 Decembrie 2019, 16:48:37
Primăria Municipiului Dorohoi, prin primarul Dorin Alexandrescu, a semnat vineri, 6 decembrie, contractul de demolare a fostei Secții de Dermatologie,...

PRIMARIA MUNICIPIULUI DOROHOI ORGANIZEAZĂ DEZBATERE PUBLICĂ
06 Decembrie 2019, 16:24:51
Dezbaterea va avea loc în data de 11.12.2019, ora 10.00, în Sala de ședinte a Primăriei Municipiului Dorohoi din str. Grigore Ghica nr. 34.

ANUNŢ ANGAJARE
06 Decembrie 2019, 16:07:46

Cele mai citite
Gigi Becali invitat la Dorohoi, de un preot
09 Decembrie 2019, 04:58:52
Un cunoscut preot dorohoian i-a adresat invitaţia să vină în municipiul nostru omului de afaceri Gigi Becali. Invitaţia nu a fost total dezinteresată, preotul dorind de la acesta un ajutor financiar pentru ridicarea unei biserici în curtea spitalului...
3158 vizualizari
Începe demolarea fostului penitenciar din Dorohoi, pentru a se ridica în loc, un bloc de locuinţe
06 Decembrie 2019, 16:48:37
Primăria Municipiului Dorohoi, prin primarul Dorin Alexandrescu, a semnat vineri, 6 decembrie, contractul de demolare a fostei Secții de Dermatologie, anterior penitenciarul Dorohoi, clădire situată pe strada Cercetaș Știubianu, la intersecție...
443 vizualizari
Colbu Valentin - Alexandru, noul prefect al județului Botoșani
11 Decembrie 2019, 14:21:52
Începând de astăzi, noul prefect al județului Botoșani este Colbu Valentin – Alexandru.
348 vizualizari
(P) DINO GLASS ART – Dezmembrări auto, vulcanizare, vânzări anvelope noi şi second hand - FOTOGALERIE
09 Decembrie 2019, 01:45:29
Piaţa auto din ţara noastră este dominată de achiziţii second-hand, românii preferând să-şi cumpere maşini la mâna a doua din diverse motive, unul dintre ele, şi cel mai important, fiind faptul că preţurile sunt mult mai accesibile în acest...
240 vizualizari
ANUNŢ ANGAJARE
06 Decembrie 2019, 16:07:46
166 vizualizari

                              

Cele mai comentate
Comentarii recente


PRIMA PAGINĂ ADMINISTRAŢIE INFRACŢIONAL CULTURĂ INTERVIURI ÎNVĂŢĂMÂNT LOCAL NAŢIONAL OPINII POLITIC SPORT CONTACT